1. Home
  2. Ενεργειακές
  3. επισημάνσεις
  4. Σε εμπορική λειτουργία η τρίτη δεξαμενή της Ρεβυθούσας τον Οκτώβριο
Σε εμπορική λειτουργία η τρίτη δεξαμενή της Ρεβυθούσας τον Οκτώβριο

Σε εμπορική λειτουργία η τρίτη δεξαμενή της Ρεβυθούσας τον Οκτώβριο

0

Στα μέσα Οκτωβρίου θα είναι έτοιμη για εμπορική λειτουργία η τρίτη και μεγαλύτερη δεξαμενή LNG στον τερματικό Σταθμό της Ρεβυθούσας.

Της Φαίδρας Μαυρογιώργη (faidra@energyin.gr)

Το έργο της αναβάθμισης, που περιελάμβανε μία ακόμη δεξαμενή, χωρητικότητας 95.000 m3 και την αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων για να μπορούν να ελλιμενίζονται μεγαλύτερα καράβια, έχει ολοκληρωθεί και ήδη γίνονται οι δοκιμαστικές λειτουργίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.energyin.gr η δεξαμενή  θα μπει σε εμπορική λειτουργία γύρω στα μέσα Οκτωβρίου. Το έργο της αναβάθμισης του τερματικού Σταθμού της Ρεβυθούσας κόστισε 143 εκατ. ευρώ.

Η καινούργια δεξαμενή  είναι χωρητικότητας 95.000 m3, αυξάνοντας τη συνολική χωρητικότητα της Ρεβυθούσας στα 225.000 m3. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΕΣΦΑ, Σωτήριο Νίκα, ο λόγος που κατασκευάζεται η τρίτη δεξαμενή (σ.σ. συνολικού κόστους 98 εκατ.) είναι για να μπορούμε να εξαγάγουμε αέριο στα Βαλκάνια. Τα Βαλκάνια μέχρι τώρα εισάγουν φυσικό αέριο από τη Ρωσία. Στα πλαίσια αυτά η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει κόμβο μεταφοράς φυσικού αερίου από την Δύση στην Ανατολή και να καλύψει το 1/3 των εισαγωγών των χωρών της βαλκανικής χερσονήσου. της Ουγγαρίας και της Σλοβενίας.

Όσον αφορά την αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων, μέχρι πρότινος τα καράβια που μπορούσαν να ελλιμενιστούν στη Ρεβυθούσα ήταν μέχρι 150.000 m3, ενώ τώρα θα μπορούν να ελλιμενιστούν μέχρι 250.000 m3.