1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. ΑΔΜΗΕ: Από την cosmoONE οι ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί για τη διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου
ΑΔΜΗΕ: Από την cosmoONE οι ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί για τη διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου

ΑΔΜΗΕ: Από την cosmoONE οι ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί για τη διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου

0

Η πλατφόρμα ηλεκτρονικών προμηθειών της cosmoONE υλοποίησε, με επιτυχία και σε χρόνο-ρεκόρ, τις διαγωνιστικές διαδικασίες του ΑΔΜΗΕ για το έργο της υποβρύχιας διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 300 εκατ. ευρώ.

Η πλατφόρμα sourceONE της εταιρείας, ως διαπιστευμένη για το Δημόσιο εφαρμογή, χρησιμοποιήθηκε τόσο για τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ανάρτησης, υποβολής και αξιολόγησης των προσφορών, όσο και για τη διενέργεια του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού για τρία τμήματα του έργου. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν οι πλέον δόκιμες και έμπειρες σε έργα καλωδιακών διασυνδέσεων εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο κ. Ιάσων Ρουσόπουλος, αναπληρωτής Γενικός Οικονομικός Διευθυντής του ΑΔΜΗΕ δήλωσε: «Η ψηφιακοποίηση της διαδικασίας των προμηθειών εντάσσεται στον πυρήνα των αλλαγών που προωθεί η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ τον τελευταίο χρόνο. Ήδη ο ΑΔΜΗΕ έχει διενεργήσει 44 ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς συνολικού προϋπολογισμού αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Η επιλογή του συστήματος της cosmoONE και η τεχνογνωσία του προσωπικού της έχει ήδη συνεισφέρει, και αναμένεται να συμβάλλει ακόμη περισσότερο, στον περαιτέρω εξορθολογισμό του κόστους και των διαδικασιών του ΑΔΜΗΕ.»

Κατά τη διαγωνιστική διαδικασία, εφαρμόστηκαν  με ακρίβεια όλες οι προβλεπόμενες διατάξεις του Ν. 4412/16 και διοργανώθηκαν ηλεκτρονικά όλες οι αξιολογήσεις και επικοινωνίες με τους συμμετέχοντες Οικονομικούς Φορείς, σε χρόνους σημαντικά μικρότερους από τις χειροκίνητες διαδικασίες. Μέσω της εφαρμογής, έχουν διοργανωθεί μέσα στο 2018, 94 ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί από φορείς του Δημοσίου, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 850 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων οι 42 είχαν προϋπολογισμό άνω του 1 εκατ. ευρώ. Επίσης, μέσω της πλατφόρμας, Δημόσια Νοσοκομεία και άλλοι Δημόσιοι Φορείς έχουν διενεργήσει πάνω από 70.000 πρόχειρους διαγωνισμούς την τελευταία τετραετία, κάτω του ορίου των 20.000 ευρώ.

Ο κ. Θανάσης Πετμεζάς, Διευθύνων Σύμβουλος της cosmoONE, σημείωσε σχετικά: «Ο διαγωνισμός του ΑΔΜΗΕ αποτελεί νέο ρεκόρ για μας, καθώς αποτελεί τον μεγαλύτερο και πληρέστερο διαγωνισμό από πλευράς προϋπολογισμού που έχει διεξαχθεί μέσω του συστήματος διαγωνισμών και δημοπρασιών της cosmoONE. Η συνεργασία μας με ένα στρατηγικό δημόσιο φορέα όπως ο ΑΔΜΗΕ και η διεκπεραίωση έργων υψηλής αξίας και σπουδαιότητας μέσω του συστήματός μας, επιβεβαιώνει την τεχνογνωσία μας και μας δίνει ώθηση για να προσφέρουμε ακόμα καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες μας».