1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. Στην τελική ευθεία η ανάδειξη αναδόχου για τη διασύνδεση των Κυκλάδων
Στην τελική ευθεία η ανάδειξη αναδόχου για τη διασύνδεση των Κυκλάδων

Στην τελική ευθεία η ανάδειξη αναδόχου για τη διασύνδεση των Κυκλάδων

0

Δρομολογούνται όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες οι διαδικασίες για την ανάδειξη αναδόχου και για τη Γ’ Φάση της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω project, προϋπολογισμού 115 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει την πόντιση δεύτερου υποθαλάσσιου ενισχυτικού καλωδίου μεταξύ Λαυρίου και Σύρου και θα οδηγήσει στην πλήρη απεξάρτηση των νησιών από τους Αυτόνομους Σταθμούς Παραγωγής.

Το έργο αφορά στη μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος υπογείων και υποβρυχίων καλωδίων για την υλοποίηση της καλωδιακής Γραμμής Μεταφοράς Εναλλασσόμενου Ρεύματος 150 KV Λαύριο – Σύρος/ΙΙ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό με τη διαδικασία, κατόπιν της υποβολής των προσφορών στις αρχές Σεπτεμβρίου, σειρά είχε η τεχνική και οικονομική αξιολόγησή τους, με στόχο να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο για την κατασκευή των καλωδιακών τμημάτων της διασύνδεσης πριν τα τέλη του έτους.

Όπως είχε δηλώσει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κος Μάνος Μανουσάκης, η Γ’ Φάση της Διασύνδεσης των Κυκλάδων έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2020.