1. Home
  2. Το
  3. πρωτοσέλιδο
  4. Η πιο μεγάλη ώρα για το deal ΔΕΠΑ-Shell είναι τώρα
Η πιο μεγάλη ώρα για το deal ΔΕΠΑ-Shell είναι τώρα

Η πιο μεγάλη ώρα για το deal ΔΕΠΑ-Shell είναι τώρα

0

Με μεγάλη αγωνία αναμένεται σήμερα η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την έγκριση της συμφωνίας εξαγοράς από τη ΔΕΠΑ του μεριδίου 49% που κατέχει η Shell σε ΕΠΑ και ΕΔΑ Αττικής.

Η εξαγορά έχει συμφωνηθεί στα 150 εκατ. ευρώ και τόσο η ΔΕΠΑ όσο και οι ανταγωνιστές της “κρέμονται από τα χείλη” της Επιτροπής, η απόφαση της οποίας μπορεί να παίξει αποφασιστικό ρόλο στον ρου της ιστορίας της αγοράς φυσικού αερίου.

Το βασικό ερώτημα δεν έχει να κάνει τόσο με την έγκριση αυτή καθεαυτή, αλλά με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θα τεθούν για να προχωρήσει το deal. Προϋποθέσεις που πιθανότατα θα περιορίζουν τις κινήσεις της ΔΕΠΑ και θα δημιουργούν νέα δεδομένα στο «παιχνίδι» του ανταγωνισμού με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που επίσης δραστηριοποιούνται – ή θέλουν να δραστηριοποιηθούν – στην αγορά φυσικού αερίου.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Τρίτη 13 Νοεμβρίου συνεδρίασε για το θέμα η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, όπου τα μέλη της άκουσαν τα επιχειρήματα της ΔΕΠΑ αλλά και των εκπροσώπων της Motor Oil σχετικά με τη συμφωνία.