1. Home
  2. Ενεργειακές
  3. επισημάνσεις
  4. Και στη ΔΕΗ χρωστάει ο Λαυρεντιάδης
Και στη ΔΕΗ χρωστάει ο Λαυρεντιάδης

Και στη ΔΕΗ χρωστάει ο Λαυρεντιάδης

0

Η ELFE εκτός από το μεγάλο χρέος που έχει έναντι στη ΔΕΠΑ, χρωστάει περί τα 14 εκατ. ευρώ και στη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού.

Της Φαίδρας Μαυρογιώργη (faidra@energyin.gr)

Η  εταιρεία «Ελληνικά Λιπάσματα» του ομίλου Λαυρεντιάδη εκτός από το υπέρογκο ποσό που χρωστάει στη ΔΕΠΑ για την παροχή φυσικού αερίου, χρωστάει και στην ΔΕΗ.  Το ποσό του χρέους, πριν από δύο χρόνια, έφτανε τα 12 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα υπολογίζεται περίπου στα 14 εκατ.

Σύμφωνα με πηγές της ΔΕΗ, η Δημόσια εταιρεία κέρδισε το δικαστήριο απέναντι στην ELFE και σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου έχει το δικαίωμα να διακόψει την παροχή ηλεκτρικής ενέργεια στην εταιρεία «Ελληνικά Λιπάσματα» του ομίλου Λαυρεντιάδη.

Μετά από την συγκεκριμένη απόφαση του δικαστηρίου στελέχη της εταιρείας συνάντησαν στελέχη της ΔΕΗ και τους κατέθεσαν κάποιες προτάσεις για να συνεχιστεί η συνεργασία τους, ωστόσο η ΔΕΗ τις απέρριψε. Σε δεύτερη φάση οι ΔΕΗ έκανε κάποιες αντιπροτάσεις και αυτή την περίοδο βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις.

Επιθυμία της ΔΕΗ είναι να προχωρήσουν σε κάποιο διακανονισμό και να ρυθμίσουν το χρέος, προκειμένου να μην χάσει η Δημόσια εταιρεία τα χρήματα.