1. Home
  2. Νέα
  3. Το πρώτο βραβείο «Greek Green Awards 2019» απονεμήθηκε στην Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου
Το πρώτο βραβείο «Greek Green Awards 2019» απονεμήθηκε στην Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου

Το πρώτο βραβείο «Greek Green Awards 2019» απονεμήθηκε στην Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου

0

Το πρώτο βραβείο «Greek Green Awards 2019» στην κατηγορία «Καινοτομία και επιχειρηματικότητα» απέσπασε ο δήμος Οροπεδίου Λασιθίου που συμμετείχε στην έκθεση Verde Tec στο MEC Παιανίας, στον κορυφαίο θεσμό για την κυκλική οικονομία και το περιβάλλον με τη στήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Τον δήμο εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Στρατάκης, ο οποίος συμμετείχε στη διάλεξη για την «Καινοτομία και επιχειρηματικότητα» παρουσιάζοντας την πρόταση της δημοτικής Αρχής για την αποκατάσταση του αιολικού πάρκου στο Οροπέδιο Λασιθίου με παραδοσιακού τύπου ανεμόμυλους, με στόχο την αποκατάσταση του τοπίου την παραγωγή ενέργειας, την παροχή κινήτρων για την αντιμετώπιση του δημογραφικού με την δωρεάν εξασφάλιση ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις του δήμου αλλά και την εκμηδένιση των δημοτικών τελών.

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν φέτος στη ειδική συνεδριακή αίθουσα του MEC, αλλά και σε δύο ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες workshop, ώστε να καλυφθεί όλο το φάσμα της θεματολογίας που αφορά στις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρεύσεως – Αποχετεύσεως, αλλά και τα Συστήματα. Επίσης, παρουσιάστηκαν από τους εκπροσώπους της αγοράς οι νέες τεχνολογίες περιβάλλοντος και οι τάσεις στη διαμόρφωση των έξυπνων πόλεων, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Περισσότεροι από 120 εκθέτες που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της ανακύκλωσης υλικών, της διαχείρισης στερεών αποβλήτων, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, του «Industry 4.0» και της απορρύπανσης, συμμετείχαν στην έκθεση που έδωσε το στίγμα της νέας εποχής στην οικονομία.

Εκτός από τις ελληνικές επιχειρήσεις, φέτος συμμετείχαν επιχειρήσεις από τη Γερμανία, την Τσεχία, την Τουρκία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Μάλιστα, η μεγάλη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης, τόσο στην εκθεσιακή αίθουσα όσο και στις υποψηφιότητες για τα βραβεία “Greek Green Awards 2019”, ήταν πρωτόγνωρη, καθώς 48 δήμοι, οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και φορείς διαχείρισης στερεών αποβλήτων απ’ όλη την Ελλάδα παρουσίασαν τις δράσεις τους.

Στην τελετή απονομής των βραβείων συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, εκπρόσωποι της Βουλής και των κομμάτων, κορυφαίοι εκπρόσωποι της αγοράς των τεχνολογιών περιβάλλοντος, φορείς της επιστημονικής κοινότητας κ.α.