1. Home
  2. Νέα
  3. Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τον τερματικό LNG της Πολωνίας
Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τον τερματικό LNG της Πολωνίας

Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τον τερματικό LNG της Πολωνίας

0

Ο τερματικός σταθμός LNG της Πολωνίας Swinoujscie θα λάβει χρηματοδότηση ύψους 128 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ταμείο Συνοχής.

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι προχώρησε στην έγκριση του πακέτου προκειμένου να στηρίξει τα σχέδια αύξησης της δυναμικότητας επαναεριοποίησης, καθώς και άλλες εργασίες που στοχεύουν στην αναβάθμισή του. Με την περάτωση των εργασιών, η δυναμικότητα του τερματικού αναμένεται να αυξηθεί από τα 5 στα 7.5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως.

Να θυμίσουμε ότι το πράσινο φως για την κατασκευή του τερματικού είχε δώσει η Κομισιόν το 2011. Τα σχέδια αύξησης της δυναμικότητας περιλαμβάνονταν στην λίστα με τα έργα κοινού Ευρωπαϊκού Ενδιαφέροντος ως μέρος του ενεργειακού διαδρόμου BEMIP (Baltic Energy Market Interconnection Plan corridor).

Ακόμη, η χρηματοδότηση αποτελεί μέρος του προγράμματος Υποδομών και Περιβάλλοντος 2014-2020, το οποίο μεταξύ άλλων προτεραιοτήτων ιεραρχεί την βελτίωση της ενεργειακής ασφάλειας.