Δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της η ΛΑΡΚΟ, σταματά την τροφοδοσία η ΔΕΗ
Η ΛΑΡΚΟ έχει κηρύξει και πάλι στάση πληρωμών προς τη ΔΕΗ με αποτέλεσμα η Επιχείρηση να οδηγείται σιγά-σιγά στην απόφαση να διακόψει την ηλεκτρική τροφοδοσία της νικελοβιομηχανίας.
Εξάλλου, αυτό που ανέφερε η συμφωνία που έκαναν τον Φλεβάρη οι δύο πλευρές είναι ότι η τροφοδοσία στον μεγαλύτερο οφειλέτη της ΔΕΗ θα γίνει υπό συγκεκριμένους όρους, η αθέτηση ενός εκ των οποίων συνιστούσε εκ νέου λόγο για καταγγελία και άρση της εκπροσώπησης της ΛΑΡΚΟ.
Η νικελοβιομηχανία δεν δείχνει παράλληλα διάθεση να προχωρήσει σε εκπλήρωση των υποχρεώσεών της, επομένως εντός των επόμενων ημερών, αν δεν αλλάξει κάτι, τότε η ΔΕΗ προχωρά άμεσα στις απαραίτητες κινήσεις προς τον ΑΔΜΗΕ για άρση της εκπροσώπησης και παύση της ηλεκτροδότησης της βιομηχανίας νικελίου.
Η συμφωνία ΛΑΡΚΟ-ΔΕΗ του Φεβρουαρίου έχει τους παρακάτω όρους:
- την καταβολή 2,5 εκατ. ευρώ μετρητά
- εκχώρηση των απαιτήσεων της ΛΑΡΚΟ από τη διακοψιμότητα
- μηνιαίες παραδόσεις λιγνίτη 24 χιλ. τόνων από τα Σέρβια Κοζάνης
- εγγυητικές σε περίπτωση που η ΛΑΡΚΟ ξεπεράσει ένα συγκεκριμένο ύψος κατανάλωσης
Τα πράγματα για τη ΛΑΡΚΟ φαίνεται πως είναι πλέον πολύ δύσκολα…