1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. Έρχονται νέες εκπτώσεις στους συνεπείς καταναλωτές της ΔΕΗ;
Έρχονται νέες εκπτώσεις στους συνεπείς καταναλωτές της ΔΕΗ;

Έρχονται νέες εκπτώσεις στους συνεπείς καταναλωτές της ΔΕΗ;

0

Μπορεί η έκπτωση συνέπειας προς τους καταναλωτές της ΔΕΗ να έχει “ψαλιδιστεί” στο 5%, ωστόσο η Επιχείρηση εξετάζει νέες εκπτώσεις από τον Ιανουάριο.

Οι εκπτώσεις αυτές θα αφορούν σαφώς τους συνεπείς καταναλωτές, αλλά υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, και θα εφαρμοστούν την περίοδο μετά τον Ιανουάριο.

Η νέα διοίκηση Στάσση εξετάζει διάφορα σενάρια προκειμένου να μπορέσει να επαναφέρει την έκπτωση συνέπειας που κατάργησε πρόσφατα, στο ίδιο ή ακόμη και σε μεγαλύτερο ποσοστό για τους πελάτες εκείνους οι οποίοι θα υπογράψουν δεσμευτικά συμβόλαια, με συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, στη λογική των αντίστοιχων «πακέτων» που προσφέρουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Η έκπτωση επιβράβευσης των καλοπληρωτών μειώθηκε από το 15% στο 10% από την προηγούμενη διοίκηση Μ. Παναγιωτάκη και από το 10% στο 5% από τη διοίκηση Γ. Στάσση.

Το σκεπτικό επαναφοράς της έκπτωσης συνεπείας μόνο τυχαίο δεν είναι, καθώς εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό της ΔΕΗ για μια εμπορική πολιτική η οποία θα μπορεί να διατηρήσει ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς, σε αντίθεση με τις μνημονιακές επιδιώξεις συρρίκνωσης της Επιχείρησης στο 50%.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες, ήδη η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχει ετοιμάσει τη σχετική απόφαση.