1. Home
  2. Νέα
  3. Η ΝΔ έθεσε σε εφαρμογή πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης στα κεντρικά γραφεία της
Η ΝΔ έθεσε σε εφαρμογή πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης στα κεντρικά γραφεία της

Η ΝΔ έθεσε σε εφαρμογή πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης στα κεντρικά γραφεία της

0

Η Νέα Δημοκρατία, με πρωτοβουλία της Γραμματείας Ποιότητας Ζωής, τον Ιούνιο 2019 έγινε ο πρώτος πολιτικός φορέας στην Ελλάδα που εκπλήρωσε τη νομική υποχρέωση της ανακύκλωσης και της χωριστής συλλογής των συσκευασιών που απορρέει από τον Νόμο 4496/2017, θέτοντας σε εφαρμογή το “Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης” στα Κεντρικά Γραφεία της.

Σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς αναφέρει πως το Πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το φορέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα “Ανταποδοτική Ανακύκλωση” που έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και αποτελεί το μοναδικό φορέα που έχει αναπτύξει ολοκληρωμένα προγράμματα ανταποδοτικής ανακύκλωσης για την εκπλήρωση της νομικής υποχρέωσης για χωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων συσκευασιών.

Το κυβερνών κόμμα προσθέτει πως για κάθε μία πλαστική, μεταλλική ή γυάλινη συσκευασία που συλλέγεται, η “Ανταποδοτική Ανακύκλωση” προσφέρει 0,03 ευρώ για την ενίσχυση της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Ένταξης Ευάλωτων Ομάδων “Νέοι Ορίζοντες”, οι οποίοι έχουν ως σκοπό την ένταξη στην αγορά εργασίας αποφυλακισμένων συμπολιτών μας και οι οποίοι αναλαμβάνουν τη συλλογή, μεταφορά και ανακύκλωση των συλλεχθεισών συσκευασιών από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος της ΝΔ.

«Η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύει έμπρακτα την προσήλωσή της στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Την προσπάθεια αυτή θα τη συνεχίσει το κόμμα μας σε όλα τα επίπεδα. Στις κυβερνητικές πολιτικές, στα διεθνή φόρα μα πάνω από όλα στις δράσεις τις καθημερινότητας», υπογραμμίζει η Πειραιώς.