1. Home
  2. Το
  3. πρωτοσέλιδο
  4. Διαγωνισμό για την προμήθεια φυσικού αερίου για την Ψυττάλεια προκήρυξε η ΕΥΔΑΠ
Διαγωνισμό για την προμήθεια φυσικού αερίου για την Ψυττάλεια προκήρυξε η ΕΥΔΑΠ

Διαγωνισμό για την προμήθεια φυσικού αερίου για την Ψυττάλεια προκήρυξε η ΕΥΔΑΠ

0

Η ΕΥΔΑΠ προκήρυξε διαγωνισμό για την προμήθεια φυσικού αερίου για τη μονάδα συμπαραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων στην Ψυττάλεια.

Ο διαγωνισμός έχει προϋπολογισμό 2,25 εκατ. ευρώ, χωρίς ΦΠΑ, ενώ ο ανάδοχος θα αναλάβει τη μεταφορά και διανομή καυσίμου στο Κέντρο για δύο έτη, με δυνατότητα παράτασης ενός ακόμη χρόνου.

Η Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. διατηρεί δικαίωμα παράτασης της σύμβασης για ένα επιπλέον έτος, με τίμημα που δεν θα ξεπεράσει το ποσό των 750 000 ευρώ, πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ.

Η προθεσμία υποβολής προσφορών εκπνέει στις 12 Μαΐου. Η αποσφράγισή τους θα γίνει έξι ημέρες αργότερα, και πιο συγκεκριμένα στις 18 Μαΐου.

Η μονάδα έχει ισχύ 12,9 MWe και παράγει θερμότητα για την ξήρανση της βιολογικής ιλύος που φτάνει στο Κέντρο, η οποία αποτελεί και το τελευταίο στάδιο επεξεργασίας των βιολογικών λυμάτων. Το παραγόμενο προϊόν της ξήρανσης (120 – 150 τόνοι/ημέρα) αποτελεί ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και αξιοποιείται ως καύσιμο σε εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου ή θερμοηλεκτρικά εργοστάσια.