1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. Προετοιμάζεται για ένα διαφορετικό καλοκαίρι ο ΑΔΜΗΕ
Προετοιμάζεται για ένα διαφορετικό καλοκαίρι ο ΑΔΜΗΕ

Προετοιμάζεται για ένα διαφορετικό καλοκαίρι ο ΑΔΜΗΕ

0

Μία νέα τάξη πραγμάτων διαμορφώνεται για το φετινό καλοκαίρι και ειδικότερα για την περίοδο 20 Ιουνίου – 20 Αυγούστου όπου παρατηρείται ιστορικά αυξημένη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας.

Είναι δεδομένο ότι η πανδημία του κορονοϊού και τα μέτρα για τον περιορισμό για την εξάπλωσή του αλλάζουν το σκηνικό σε όλη την Ευρώπη και φυσικά στην Ελλάδα. Η ζήτηση εν μέσω αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης ήδη έχει μειωθεί αισθητά και δεν προβλέπεται να επανέλθει εξ ολοκλήρου στα συνήθη υψηλά επίπεδα το αμέσως προσεχές διάστημα.

Κι αυτό αναμένεται ακόμη και σε περίπτωση που όλα πάνε κατ’ ευχήν και επανέλθουμε σε μία κανονικότητα περί τα τέλη Ιουνίου. Κι αυτό διότι ο κόσμος θα είναι αρκετά συγκρατημένος με τα όσα θα έχει ζήσει και υπό τον φόβο ενός νέου κύματος.

Μία ακόμη μεγάλη διαφοροποίηση έχει να κάνει με την ισχύ που μπορούν να διαθέσουν οι εγκατεστημένες μονάδες ΑΠΕ, που έχει αυξηθεί στη χώρα μας, ενώ και στην υπόλοιπη Ευρώπη υπάρχουν σημαντικές ποσότητες διαθέσιμης παραγωγής προς εισαγωγή.

Όπως και να ‘χει, η κατάσταση με την οποία θα βρεθεί αντιμέτωπος ο ΑΔΜΗΕ το καλοκαίρι δεν μπορεί να προβλεφθεί με βεβαιότητα και σίγουρα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα τη διαχειριστεί. Στις τάξεις των αρμόδιων φορέων ωστόσο δεν φαίνεται να επικρατεί ανησυχία, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν προετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο.