1. Home
  2. Νέα
  3. Φωτιά στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου- Διακοπές ρεύματος σε Αττική και Πελοπόννησο
Φωτιά στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου- Διακοπές ρεύματος σε Αττική και Πελοπόννησο

Φωτιά στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου- Διακοπές ρεύματος σε Αττική και Πελοπόννησο

0

Βλάβη στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ έριξε στο σκοτάδι Δυτική Αττική
και Πελοπόννησο.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε απόψε, στις 11.05 μ.μ., στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ που βρίσκεται στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές, με αποτέλεσμα το ΚΥΤ να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Από τη βλάβη επηρεάστηκε το κέντρο της Αθήνας, ο Πειραιάς, περιοχές της Δυτικής Αττικής καθώς και της Πελοποννήσου. Αυτή τη στιγμή καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες απότα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ με την ηλεκτροδότηση να έχει ήδη αποκατασταθεί στις περισσότερες περιοχές της Αττικής και στο σύνολο του δικτύου υψηλής τάσηςστην Πελοπόννησο.

Στο σημείο έχουν μεταβεί ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, συνοδεία αρμοδίων στελεχών της Διοίκησης του Διαχειριστή.

Η βλάβη οφείλεται σε πυρκαγιά στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου όπου επιχειρεί αυτήν την ώρα η πυροσβεστική. Μέρος της Αττικής (κέντρο, Πειραιάς και Δυτική Αττική) και της Πελοποννήσου (Άργος, Ναύπλιο, Μύλοι) είναι χωρίς ρεύμα. Ο ΑΔΜΗΕ και ο ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται για να αποκαταστήσουν το δίκτυο και ήδη έχουν κατορθώσει αποκατάσταση σε κάποιες από τις πληττόμενες περιοχές.

Στο σημείο της πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο, επιχειρούν 12 πυροσβέστες και 4 οχήματα.

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση

Ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει ότι σε συνέχεια της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα το βράδυ της Κυριακής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης  Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ και προκάλεσε προβλήματα στην Αττική αλλά και στην Πελοπόννησο, τα συνεργεία του κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες έτσι ώστε έως αυτή την ώρα να έχουν ηλεκτροδοτηθεί στο μεγαλύτερο μέρος τους οι περιοχές που επηρεάστηκαν.

Στην Αττική επανηλεκτροδοτήθηκαν το κέντρο της Αθήνας και  οι περιοχές Αιγάλεω, Κορυδαλλός, Πειραιάς, Φάληρο και Νέα Σμύρνη, ενώ στη Δυτική Αττική  οι περιοχές Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μάνδρα και Μέγαρα. Στην Πελοπόννησο οι περιοχές Κόρινθος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη και Καλαμάτα όπως επίσης και η Αίγινα, Πόρος και Αγκίστρι.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ θα συνεχίσουν να εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να επανηλεκτροδοτηθούν μεμονωμένες αναχωρήσεις στις περιοχές που επηρεάστηκαν.