1. Home
  2. Νέα
  3. Ο πρώτος αγώνας «μηδενικού άνθρακα»
Ο πρώτος αγώνας «μηδενικού άνθρακα»

Ο πρώτος αγώνας «μηδενικού άνθρακα»

0

Το Λονδρέζικο ντέρμπι ανάμεσα στην Τότεναμ και την Τσέλσι (19/9), αναμένεται να γράψει ιστορία, καθώς θα είναι πρώτο παγκοσμίως «μηδενικού άνθρακα».

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως ο αγώνας, θα διεξαχθεί με την ελπίδα, πως θα εμπνεύσει τους οπαδούς να μειώσουν το δικό τους αποτύπωμα άνθρακα, μέσω μιας σειράς κινήτρων και μέτρων, όπως να ενθαρρύνουν τους θεατές να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή το ποδήλατο τους για να πηγαίνουν στο γήπεδο.

Αυτή η πρωτοβουλία, πάρθηκε έπειτα από συνεργασία των «Πετεινών» με την βρετανική κυβέρνηση, όπως και τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα «Sky», οι οποίοι ονόμασαν το συγκεκριμένο ντέρμπι «Game Zero».

Παράλληλα, τα τρόφιμα που θα μοιραστούν στο 62.850 θέσεων στάδιο των «Σπερς», θα είναι κατά τη βάση τους βίγκαν και θα ανακυκλώνονται μόλις καταναλώνονται.

Προκειμένου να δώσουν το παράδειγμα, οι αποστολές των δύο ομάδων, θα φθάσουν στο γήπεδο με πούλμαν που λειτουργούν με βιοκαύσιμα, τα οποία θεωρείται πως μειώνουν τις εκπομπές CO2 και οι παίκτες θα πίνουν νερό από χαρτονένια δοχεία, που παρέχονται από την Τότεναμ, αντί για τα παραδοσιακά πλαστικά μπουκάλια.

«Ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε το ευρύ φάσμα βιώσιμων μέτρων που έχουμε ήδη εφαρμόσει, έτσι ώστε να ενθαρρύνουμε τους φιλάθλους μας να κάνουν απλά βήματα που μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά», δήλωσε ο πρόεδρος της Τότεναμ, Ντάνιελ Λίβι.

Το πρώτο ντέρμπι του Λονδίνου με «μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα», θα διεξαχθεί λιγότερο από δύο μήνες πριν από το COP26, την κλιματική σύνοδο κορυφής που θα φιλοξενηθεί στην Γλασκώβης.