1. Home
  2. Ηλεκτρισμός
  3. Ο συνδεδεμένος τρόπος ζωής γίνεται καλύτερος και εξυπνότερος με την LG
Ο συνδεδεμένος τρόπος ζωής γίνεται καλύτερος και εξυπνότερος με την LG

Ο συνδεδεμένος τρόπος ζωής γίνεται καλύτερος και εξυπνότερος με την LG

0

Η LG Electronics (LG) ως πρωτοπόρος σε όλα τα ζητήματα καινοτομίας και βιωσιμότητας έχει αναπτύξει πλήθος διαφορετικών τεχνολογιών για να εξοπλίσει το έξυπνο σπίτι που θα διευκολύνει τον εκάστοτε χρήστη στην καθημερινότητά του, αυτοματοποιώντας εργασίες που συνήθως εκτελούνται μόνο από ανθρώπους. Μέσω συνδεδεμένων εφαρμογών, φωνητικών εντολών, αυτοματισμού και τεχνητής νοημοσύνης, ο ιδιοκτήτης μπορεί να διαχειρίζεται τις καθημερινές εργασίες χωρίς κούραση και ανησυχίες. Τέτοιου είδους συσκευές μπορούν να κυμαίνονται από τηλεοράσεις έως φώτα, ηλεκτρικές σκούπες, κάμερες, μπάρες ήχου και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με το LG ThinQ 2021 Smart Home Report, τα έξυπνα σπίτια δεν είναι μόνο για τους τεχνολογικά προηγμένους, αλλά και για τους λιγότερο εξοικειωμένους με την τεχνολογία χρήστες, που στην πραγματικότητα είναι πιο ικανοποιημένοι με τα έξυπνα σπίτια τους από τους πρώτους. Μάλιστα η μελέτη διαπίστωσε ότι η πιθανότητα οι καταναλωτές να υιοθετήσουν έξυπνα σπίτια είναι στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, με την πανδημία να επιταχύνει την αποδοχή των έξυπνων σπιτιών καθώς περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι. Επιπλέον, το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκτητών έξυπνων σπιτιών, δηλώνουν ότι η εξοικονόμηση ενέργειας είναι το μεγαλύτερο όφελος που αποκομίζουν από την κατοχή ενός έξυπνου σπιτιού. Οι έξυπνες συσκευές μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να λειτουργούν όταν οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας είναι φθηνότερες και τα ηλιακά πάνελ μπορούν να φορτίζουν μπαταρίες που τροφοδοτούν το σπίτι μόλις πέσει ο ήλιος.

Η εμπειρία στο σπίτι με συσκευές LG έγινε πιο έξυπνη από ποτέ, αφού το LG ThinQ AI, επιτρέπει στον χρήστη να ελέγχει ολόκληρο το οικοσύστημα συσκευών μέσω απλών φωνητικών εντολών. Στην κουζίνα, για παράδειγμα, το έξυπνο ψυγείο LG σας ενημερώνει όταν τα τρόφιμα λιγοστεύουν, σας στέλνει ειδοποιήσεις για την ημερομηνία λήξης των τροφίμων σας και μπορεί ακόμη και να αυτοδιαγνώσει τυχόν προβλήματα απόδοσης, ώστε να μην χρειάζεται να το κάνετε εσείς.

Παράλληλα, στο σαλόνι, η έξυπνη τηλεόραση LG που χρησιμοποιεί τα δεδομένα προβολής σας, θα προτείνει τις καλύτερες εκπομπές για εσάς, βελτιστοποιώντας τις εικόνες, τα χρώματα και τους ήχους αυτών των εκπομπών ανάλογα με το είδος τους. Οι τηλεοράσεις της LG με ThinQ AI είναι οι πρώτες με ενσωματωμένο το Google Assistant παρέχοντας προηγμένες υπηρεσίες φωνητικού βοηθού χωρίς την ανάγκη αγοράς ξεχωριστών έξυπνων ηχείων, ενώ το έξυπνο webOS της LG, προσφέρει ταχύτερη και πιο βολική πρόσβαση σε εφαρμογές. Επιπλέον, μέσω του LG Magic Remote ο χρήστης μπορεί να ελέγξει και άλλες συσκευές εκτός από την τηλεόραση, ολοκληρώνοντας έτσι την έξυπνη εμπειρία προβολής.

Τέλος τα ενεργειακά αποδοτικά κλιματιστικά της LG χρησιμοποιούν την έξυπνη τεχνολογία καθαριστή αέρα, Air Purifier, για να επιτύχουν την τέλεια θερμοκρασία εσωτερικού χώρου και να προσφέρουν φρέσκο ​​αέρα χωρίς μικρόβια. Ακόμη, ο συνδυασμός των πλυντηρίων και στεγνωτηρίων LG αξιοποιεί την έξυπνη τεχνολογία AI DD που προσδιορίζει τον τύπο των υφασμάτων που πλένονται και προσαρμόζει το πρόγραμμα πλύσης και στεγνώματος για να προσφέρει καθαρά και στεγνά ρούχα για όλη την οικογένεια.

Η επανάσταση στο έξυπνο σπίτι όμως δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, αφού η τεχνολογία και το διαδίκτυο δεν σταματούν να εξελίσσονται. Το έξυπνο σπίτι του μέλλοντος θα είναι τόσο αυτόνομο, ώστε να παρέχει στους ιδιοκτήτες την ασφάλεια που χρειάζονται, για άμεσο έλεγχο σε περίπτωση εισβολέων, την ιδανική θερμοκρασία ανά πάσα στιγμή για τις ξεχωριστές ανάγκες τους και το ηλεκτρικό τους αυτοκίνητό πλήρως φορτισμένο από τα ηλιακά πάνελ.