1. Home
  2. Κατασκευαστικές
  3. Τιτάν: Σε επίπεδα ρεκόρ ο κύκλος εργασιών – €89,6 εκατ. τα καθαρά κέρδη
Τιτάν: Σε επίπεδα ρεκόρ ο κύκλος εργασιών – €89,6 εκατ. τα καθαρά κέρδη

Τιτάν: Σε επίπεδα ρεκόρ ο κύκλος εργασιών – €89,6 εκατ. τα καθαρά κέρδη

0

Σε επίπεδα ρεκόρ διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Τιτάν το 2021 στα €1.714,6 εκατ., σημειώνοντας άνοδο κατά 6,7%, αποτυπώνοντας την υψηλότερη ζήτηση και τα βελτιωμένα επίπεδα τιμών σε όλες τις περιοχές, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος. 

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων, και αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν κατά 4,6% σε €272,4 εκατ. λόγω της πρωτοφανούς αύξησης του κόστους το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Παράλληλα, τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (NPAT) αυξήθηκαν σε €89,6 εκατ. (έναντι €1,1 εκατ. μετά τις εφάπαξ χρεώσεις €63,9 εκατ. το 2020 και €50,9 εκατ. το 2019), κυρίως χάρη στην επιτυχή αναχρηματοδότηση του δανεισμού και τις ευνοϊκότερες συναλλαγματικές διακυμάνσεις.

Τιτάν: Σε επίπεδα ρεκόρ ο κύκλος εργασιών, στα €89,6 εκατ. τα καθαρά κέρδη

Επισκόπηση του έτους 2021

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ΤΙΤΑΝ έφθασε σε επίπεδα ρεκόρ και διαμορφώθηκε σε €1.714,6 εκ., σημειώνοντας άνοδο 6,7% σε σχέση με το 2020, χάρη στην υψηλότερη ζήτηση και τα βελτιωμένα επίπεδα τιμών.

Λόγω της απροσδόκητης μεγάλης αύξησης στοιχείων του κόστους το δεύτερο εξάμηνο και παρά τη διαμόρφωση των τιμών πώλησης σε επίπεδα που εν μέρει αντιστάθμισαν τις συνέπειες αυτής της ανόδου, τα κέρδη προ τόκων, φόρων, και αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν κατά 4,6% σε €272,4 εκ. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (NPAT) έφθασαν στα €89,6 εκ., σε σύγκριση με 1,1 εκ. το 2020 και €50,9 εκ. το 2019.

Αυτή η σημαντική άνοδος προέκυψε λόγω του χαμηλότερου κόστους χρηματοδότησης, των ευνοϊκότερων συναλλαγματικών διακυμάνσεων και της χαμηλότερης φορολογικής επιβάρυνσης. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα του 2020 είχαν επιβαρυνθεί με €63,9 εκ. εφάπαξ χρεώσεις που αφορούσαν στην Αίγυπτο. Χάρη στην αποτελεσματική στρατηγική αναχρηματοδότησης δανεισμού που εφάρμοσε ο Όμιλος, πέτυχε σημαντική μείωση του ετήσιου κόστους δανεισμού, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το οποίο ανήλθε σε €33,6 εκ. (€19,0 εκ. χαμηλότερα από το 2020 και €30,0 εκ. χαμηλότερα από το 2019).

Το 2021 σημειώθηκε ανάπτυξη σε όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται ο Όμιλος. Στις ΗΠΑ οι πωλήσεις σημείωσαν επίπεδα ρεκόρ χάρη στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση, η οποία ενισχύεται από τις υγιείς μακροοικονομικές συνθήκες που επικρατούν. Η ελληνική αγορά εξακολούθησε να καταγράφει θετικές επιδόσεις, ενισχύοντας περαιτέρω την πεποίθηση ότι η ζήτηση βρίσκεται πλέον σταθερά στην ανοδική τροχιά του οικονομικού κύκλου. Η Νοτιοανατολική Ευρώπη πέτυχε δυναμικές επιδόσεις. Οι επιδόσεις της Ανατολικής Μεσογείου γύρισαν σε θετικό πρόσημο, χάρη στην ανάκαμψη της ζήτησης και στα καλύτερα επίπεδα των τιμών στην Αίγυπτο. Παράλληλα στην Τουρκία, παρά το ασταθές οικονομικό κλίμα, ο Όμιλος κατέγραψε αύξηση του κύκλου εργασιών. Τέλος, οι δραστηριότητες στη Βραζιλία συνέχισαν να σημειώνουν σημαντική ανάπτυξη.

Όπως προαναφέρθηκε οι τάσεις των εγχώριων πωλήσεων ήταν θετικές σε όλες τις περιοχές δραστηριοποίησης,  καταδεικνύοντας ισχυρή ζήτηση στις κατά τόπους αγορές. Oι πωλήσεις του Ομίλου αυξήθηκαν σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων: τσιμέντο, έτοιμο σκυρόδεμα, αδρανή υλικά, τσιμεντόλιθοι και ιπτάμενη τέφρα. Σε σύγκριση με το 2020, οι πωλήσεις τσιμέντου του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 7% και ανήλθαν σε 18,3 εκ. τόνους. Κύριος συντελεστής αυτής της αύξησης ήταν η αγορά των ΗΠΑ. Οι πωλήσεις έτοιμου σκυροδέματος αυξήθηκαν κατά 2% και ανήλθαν σε 5,5 εκ. μ3, χάρη στις αυξημένες πωλήσεις στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα. Οι πωλήσεις αδρανών υλικών αυξήθηκαν κατά 1% και ανήλθαν σε 20,2 εκ. τόνους, χάρη στην ελληνική αγορά.

ΗΠΑ

Το 2021 οι πωλήσεις της Titan America έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ. Η κατανάλωση στις αγορές που εξυπηρετούμε διαμορφώθηκε σε υψηλότερα επίπεδα από το μέσο όρο για τις ΗΠΑ, καθώς αυξήθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα και τα έργα με συμβάσεις για μελλοντική εκτέλεση των πελατών μας. Οι πωλήσεις τσιμέντου, έτοιμου σκυροδέματος, τσιμεντόλιθων και ιπτάμενης τέφρας αυξήθηκαν, ενώ οι πωλήσεις αδρανών υλικών διατηρήθηκαν σε υψηλά επίπεδα.

Οι δραστηριότητές μας στη Φλόριντα επωφελούνται καθώς η Πολιτεία αναπτύσσεται σε ένα σημαντικό επιχειρηματικό και οικονομικό κέντρο. Ταυτόχρονα οι αυξημένες τάσεις εσωτερικής μετανάστευσης οδηγούν σε αύξηση της ζήτησης για κατοικίες και συνακόλουθων κατασκευών.

Η κατανάλωση τσιμέντου ήταν υψηλότερη και στις Μεσοατλαντικές Πολιτείες, όπου οι πωλήσεις μας αυξήθηκαν λόγω της ισχυρής ζήτησης για κατοικίες και της πραγματοποίησης δημοσίων έργων που απαιτούν μεγάλες ποσότητες τσιμέντου. Η μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης και το Νιου Τζέρσεϊ παρουσίασαν επίσης αύξηση στην κατανάλωση τσιμέντου, δίνοντας τη δυνατότητα στον σταθμό εισαγωγών του Ομίλου να αυξήσει τις πωλήσεις του. Συγχρόνως όμως οι υψηλότεροι ναύλοι επηρέασαν αρνητικά την κερδοφορία.

Λαμβάνοντας υπόψη τη δυναμική της αγοράς των ΗΠΑ και τις θετικές προοπτικές, ο Όμιλος ξεκίνησε ένα εκτενές πρόγραμμα επενδύσεων με στόχο την ανάπτυξη και επέκταση των δραστηριοτήτων του με έργα που θα αυξήσουν τη δυναμικότητα πωλήσεων τσιμέντου, έργα υποδομών για αναβάθμιση των logistics και έργα βελτίωσης της παραγωγικότητας των δραστηριοτήτων.

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ΤΙΤΑΝ στις ΗΠΑ αυξήθηκε σε σχέση με το 2020 και διαμορφώθηκε σε 1,2 δις. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 8,6% έναντι του προηγούμενου έτους. Σε ευρώ, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 4,7% σε €983,6 εκ. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε €155,2 εκ., καταγράφοντας μείωση 12% σε σχέση με το 2020 (-8,4% σε δολάρια). Η λειτουργική κερδοφορία επηρεάστηκε αρνητικά από τις αντίξοες συνθήκες που διαμορφώθηκαν στο δεύτερο εξάμηνο λόγω της παγκόσμιας αύξησης του κόστους και των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα, που είχαν αρνητικό αντίκτυπο στις τιμές των ναύλων, της ενέργειας όπως και στο κόστος διανομής και εργατικού δυναμικού.

Ελλάδα & Δυτική Ευρώπη

Στην Ελλάδα η ζήτηση τσιμέντου συνέχισε να αυξάνεται με ταχύ ρυθμό, αντίστοιχο με αυτόν του 2020. Η ανοδική ζήτηση στηρίχθηκε στην αυξημένη δραστηριότητα σε δημόσια και δημοτικά έργα υποδομών, στην κατασκευή κατοικιών, στον ευρύτερο κλάδο ακινήτων, όπως και σε έργα logistics. Ανάκαμψη κατέγραψε επίσης και ο κλάδος του τουρισμού μετά την επιβράδυνση που προκλήθηκε λόγω της πανδημίας. Οι εξαγωγές τσιμέντου παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα και οι ΗΠΑ ήταν ο κυριότερος προορισμός των φορτίων από την Ελλάδα. Ωστόσο, η κερδοφορία επλήγη από την απροσδόκητη και απότομη άνοδο των τιμών της ενέργειας και των ναύλων κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Ο Όμιλος μπόρεσε να αντισταθμίσει εν μέρει τις συνέπειες χάρη στην αύξηση των τιμών των προϊόντων του κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου, με την αξιοσημείωτη άνοδο στη χρήση εναλλακτικών καυσίμων όπως και με την περαιτέρω βελτίωση της επιχειρησιακής λειτουργίας χάρη στην αύξηση των έργων ψηφιακού μετασχηματισμού στα εργοστάσια του Ομίλου.

Ο συνολικός κύκλος εργασιών για την Ελλάδα και τη Δυτική Ευρώπη το 2021 παρουσίασε αύξηση 9,4% και διαμορφώθηκε σε €267,6 εκ., ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων, και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά €7,4 εκ. και ανήλθαν σε €23,6 εκ.

Νοτιοανατολική Ευρώπη

Η Νοτιοανατολική Ευρώπη κατέγραψε και πάλι δυναμικές επιδόσεις χάρη στην αύξηση της ζήτησης και τα καλύτερα επίπεδα των τιμών. Οι κύριοι παράγοντες ζήτησης ήταν η αγορά κατοικίας και οι ιδιωτικές κατασκευές εμπορικών ακινήτων. Ο Όμιλος συνέχισε να επενδύει στη βελτίωση της αποδοτικότητας των εργοστασίων του και μάλιστα, δύο εργοστάσια ξεπέρασαν το ρεκόρ παραγωγής της τελευταίας δεκαετίας. Παρά την ανθεκτικότητα της αγοράς και τις επιτυχείς αυξήσεις τιμών κατά τη διάρκεια του έτους, η αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας και των καυσίμων, η οποία ήταν ιδιαίτερα έντονη το δεύτερο εξάμηνο του έτους, αναπόφευκτα επηρέασαν αρνητικά την κερδοφορία.

Ο κύκλος εργασιών για την περιοχή συνολικά αυξήθηκε κατά 7,3% στα €290,6 εκ., ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων, και αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν κατά 14,8% έναντι του 2020 και διαμορφώθηκαν σε €81,9 εκ. παραμένοντας ωστόσο υψηλότερα από τα επίπεδα του 2019.

Ανατολική Μεσόγειος

Οι επιδόσεις της Ανατολικής Μεσογείου επανήλθαν σε θετικό πρόσημο το 2021 παρά το μακροοικονομικό κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στην περιοχή.

Η ζήτηση για τσιμέντο στην Αίγυπτο άρχισε να ανακάμπτει μετά τις αρνητικές επιδόσεις της προηγούμενης τετραετίας, χάρη στην αυξημένη κατασκευαστική δραστηριότητα για κρατικά έργα υποδομών και την κατασκευή κατοικιών προσιτού κόστους. Η κατανάλωση τσιμέντου ανήλθε σε 48,5 εκ. τόνους, σημειώνοντας άνοδο 6%.

Επιπλέον, η συμφωνία ρύθμισης της αγοράς, η οποία θεσπίστηκε από την κυβέρνηση της Αιγύπτου για όλες τις τσιμεντοβιομηχανίες τον Ιούλιο του 2021, μείωσε τη διαφορά μεταξύ ζήτησης και προσφοράς και διαμόρφωσε ένα πιο υγιές επίπεδο τιμών. Οι πωλήσεις του Ομίλου αυξήθηκαν, ενώ τα εργοστάσια επικεντρώθηκαν επίσης στη βελτίωση της αποδοτικότητάς τους και στα έργα ψηφιακού μετασχηματισμού, αναζητώντας παράλληλα νέες ευκαιρίες ανάπτυξης κυρίως σε εξαγωγικές αγορές.

Στην Τουρκία, παρά το ασταθές οικονομικό κλίμα που επικράτησε, με κύρια στοιχεία την υποτίμηση του εθνικού νομίσματος κατά 65%, την εκτίναξη του πληθωρισμού κατά 36% και τη συρρίκνωση του πραγματικού εισοδήματος των νοικοκυριών, η οικονομία κατέγραψε άνοδο 9% το 2021, στηριζόμενη στην πιστωτική επέκταση που επέφεραν οι περικοπές επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα της χώρας. Η εγχώρια ζήτηση για τσιμέντο αυξήθηκε κατά 7% και ανήλθε σε περίπου 60 εκ. τόνους, παραμένοντας ωστόσο 15% χαμηλότερα από τα υψηλά επίπεδα του 2017. Οι πωλήσεις του Ομίλου αποτύπωσαν αυτή την ανοδική τάση, καθώς η ζήτηση συνέχισε να αυξάνεται για την αγορά κατοικίας, τα δημόσια έργα υποδομών, όπως και για τις εξαγωγές.

Μετά τις χαμηλές επιδόσεις αρκετών ετών και παρά το μακροοικονομικό κλίμα αβεβαιότητας στην περιοχή, ο τομέας της Ανατολικής Μεσογείου κατέγραψε 13,9% αύξηση του κύκλου εργασιών που ανήλθε σε €172,8 εκ. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων, και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε €11,8 εκ. σε σύγκριση με ζημιές €3,3 εκ. το 2020, αντανακλώντας τη σημαντική βελτίωση των περιθωρίων EBITDA, παρά τις αντίξοες συνθήκες που διαμορφώθηκαν από τη μεγάλη υποτίμηση της τουρκικής λίρας.

Βραζιλία (Κοινοπραξία)

Η βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη Βραζιλία ενίσχυσε την κατασκευαστική δραστηριότητα και η ζήτηση τσιμέντου αυξήθηκε για τρίτο συνεχόμενο έτος. Ωστόσο, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021 σημειώθηκε ελαφρά επιβράδυνση στην αγορά, καθώς άρχισαν να αυξάνονται οι πληθωριστικές πιέσεις και τα επιτόκια κινήθηκαν ανοδικά.

Η Apodi (κοινοπραξία του Ομίλου) αύξησε τις πωλήσεις της με ρυθμό μεγαλύτερο από τον μέσο όρο της χώρας, συνεχίζοντας την επέκτασή της στον τομέα του χύδην τσιμέντου και εστιάζοντας στον κλάδο του προκατασκευασμένου σκυροδέματος, στον αναπτυσσόμενο κλάδο των αιολικών πάρκων στην περιοχή, καθώς και σε έργα ανακαίνισης και επέκτασης υποδομών, όπως για παράδειγμα τα έργα  στον αερολιμένα της Φορταλέζα. Ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις της Apodi αυξήθηκαν σε €83,8 εκ. από €70,7 εκ. το 2020. Τα καθαρά κέρδη που αντιστοιχούν στον Όμιλο ΤΙΤΑΝ ανήλθαν σε €2,7 εκ. έναντι €2,6 εκ. το 2021, καταγράφοντας άνοδο 4,6%.

Χρηματοδότηση & Επενδύσεις 

Το 2021 οι ελεύθερες ταμειακές ροές του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε €105,3 εκ. έναντι €225,3 εκ. το 2020.

Οι χαμηλότερες ταμειακές ροές ήταν αποτέλεσμα των κατά €41,1 εκ. μεγαλύτερων επενδυτικών δαπανών, σε σχέση με το περιορισμένο επενδυτικό πρόγραμμα του 2020 εξαιτίας της πανδημίας και της κατά €46,7 εκ. μεγαλύτερης ανάγκης για κεφάλαια κίνησης, λόγω της αυξημένης επιχειρηματικής δραστηριότητας καθώς και των μεγαλύτερων αποθεμάτων καυσίμων.

Οι επενδυτικές δαπάνες του Ομίλου για το έτος διαμορφώθηκαν σε €125,4 εκ. έναντι €84,3 εκ. το 2020, οι περισσότερες από τις οποίες αφορούσαν επενδύσεις για τη βελτίωση της παραγωγικότητας, έργα logistics και πρωτοβουλίες για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

Επιπλέον το 2021 καταβλήθηκαν €40,8 εκ. στην IFC για την αποπληρωμή εξαγοράς των μειοψηφικών συμμετοχών που κατείχε στις δραστηριότητες του Ομίλου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και Αίγυπτο.

Δεδομένων των χαμηλών επιτοκίων που διαμορφώθηκαν στην αγορά, ο Όμιλος αξιοποίησε την ευκαιρία και κατόρθωσε να μειώσει το κόστος χρηματοδότησης και να επεκτείνει τη διάρκεια του δανεισμού του. Ο καθαρός δανεισμός στο τέλος του έτους αυξήθηκε σε €712,6εκ. (2020: €684,4 εκ.) ύστερα από την αποπληρωμή υφιστάμενων ομολογιών ύψους €163,5 εκ. και τη στοχευμένη μείωση των ταμειακών διαθεσίμων. Ο δείκτης Καθαρού Δανεισμού προς EBITDA διαμορφώθηκε σε 2,61x.

Οι προσεχείς σημαντικές ημερομηνίες λήξεως των ομολόγων του Ομίλου αφορούν μια έκδοση ύψους €350 εκ. με λήξη τον Νοέμβριο του 2024 και μια έκδοση ύψους €250 εκ. με λήξη στα μέσα Ιουλίου του 2027.

Τον Δεκέμβριο του 2021 η Standard & Poor’s επιβεβαίωσε την αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας για την Titan Cement International με “BB” με σταθερή προοπτική.

Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου

Ακύρωση ιδίων μετοχών

Τον Ιούνιο του 2021 ο Όμιλος TITAN ακύρωσε 4.122.393 ίδιες μετοχές που κατείχε και που αντιστοιχούν σε ποσοστό 5% των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου. Κατόπιν τούτου, το μετοχικό κεφάλαιο της Titan Cement International ανέρχεται σε €1.159.347.807,86 διαιρούμενο σε 78.325.475 μετοχές.

Αγορά ιδίων μετοχών

Τον Οκτώβριο του 2021 το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να υλοποιήσει πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών ύψους €10 εκ. και διάρκειας έως και έξι μηνών. Έως το τέλος του 2021, αγοράσθηκαν 230.141 μετοχές στο Euronext Βρυξελλών και στο Χρηματιστήριο Αθηνών έναντι συνολικού τιμήματος €3,2 εκ. Στις 31 Δεκεμβρίου 2021 ο Όμιλος κατείχε ίδιες μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 1,91% των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου.

‘Έναρξη νέου προγράμματος αγορά ιδίων μετοχών

Τον Μάρτιο του 2022, και ύστερα από τις πρόσφατες εξελίξεις της αγοράς, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να υλοποιήσει ένα νέο πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών. Το νέο πρόγραμμα θα ξεκινήσει την ή περί την 1η Απριλίου 2022, σε συνέχεια της λήξης του τρέχοντος προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών. Το νέο πρόγραμμα θα είναι ύψους έως και €10 εκ. και διάρκειας έως και έξι μηνών. Η Titan Cement International SA θα παρέχει πλήρη ενημέρωση για την πρόοδο των σχετικών αγορών σύμφωνα με τους εφαρμοστέους νόμους και κανονισμούς.

Επιστροφή Κεφαλαίου

Μετά την εξουσιοδότηση που δόθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρίας στις 13 Μαΐου 2019, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την επιστροφή κεφαλαίου ύψους €0,50 ανά μετοχή σε όλους τους Μετόχους της Εταιρίας. Δικαιούχοι της επιστροφής κεφαλαίου θα είναι οι εγγεγραμμένοι ως μέτοχοι της Εταιρίας την Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022, στις 12 μ.μ. (CEST) (ημερομηνία καταγραφής – record date). Η είσπραξη του ποσού επιστροφής θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 5 Ιουλίου 2022 μέσω των χειριστών των μετόχων, των τραπεζών και χρηματιστηριακών εταιριών.

Οικονομικά Αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου του 2021

Το τέταρτο τρίμηνο του 2021 ο Όμιλος κατέγραψε τον υψηλότερο κύκλο εργασιών που έχει ποτέ επιτευχθεί στη διάρκεια τέταρτου τριμήνου. Όλες οι περιοχές κατέγραψαν αύξηση εσόδων και ο κύκλος εργασιών του Ομίλου αυξήθηκε κατά 11.7% και διαμορφώθηκε σε €451,8 εκ. Η αύξηση του κύκλου εργασιών αποτυπώνει την ισχυρή ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας και την αύξηση των κρατικών και των ιδιωτικών επενδύσεων σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων. Παράλληλα, τα κέρδη προ τόκων, φόρων, και αποσβέσεων (EBITDA) το τέταρτο τρίμηνο μειώθηκαν κατά 7.1% σε €52,8 εκ. λόγω της εκτίναξης των τιμών των καυσίμων και της ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και της αύξησης των ναύλων. Τα καθαρά κέρδη τριμήνου διαμορφώθηκαν σε €7,6 εκ. σε σχέση με τη ζημία ύψους €56,4 εκ. το τελευταίο τρίμηνο του 2020 (αποτέλεσμα της απομείωσης υπεραξίας και του αντιλογισμού αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων στην Αίγυπτο).

titandtrimino

tags: