1. Home
  2. ΑΠΕ
  3. FSRU Κορίνθου: Τέλος του 2022 η επενδυτική απόφαση από την Motor Oil
FSRU Κορίνθου: Τέλος του 2022 η επενδυτική απόφαση από την Motor Oil

FSRU Κορίνθου: Τέλος του 2022 η επενδυτική απόφαση από την Motor Oil

0

Η Motor Oil αναμένεται να λάβει την επενδυτική απόφαση για το FSRU στους Αγ. Θεοδώρους, που πρόκειται να εγκαταστήσει η «Διώρυγα Gas», στο τέταρτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του αναπληρωτή CEO του ομίλου.

Ειδικότερα, ο Πέτρος Τζανετάκης, ανέφερε ότι το έργο FSRU βρίσκεται σε τεχνική ανάπτυξη και για το λόγο αυτό συνεργάζεται με την ιαπωνική Mitsui. Το market test προγραμματίζεται για τον Ιούνιο και με βάση τα αποτελέσματα του θα ληφθεί η επενδυτική απόφαση προς το τέταρτο τρίμηνο της χρονιάς.

Ο ενεργειακός όμιλος συνεχίζει, όμως και τα πλάνα ανάπτυξης γύρω από τις ΑΠΕ, στο πλαίσιο του περιορισμού του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.

Ο κ. Τζαννετάκης σημείωσε επίσης σχετικά ότι η θυγατρική MORE, μέσω της TEFORTO Holdings Ltd, διαθέτει αυτή τη στιγμή 280 MW σε λειτουργία και κατασκευάζονται 84 MW έργα ΑΠΕ . Η εταιρία συζητά με ελληνικές τράπεζες για το σχήμα χρηματοδότησης αυτών των έργων τα οποία θα ολοκληρωθούν το 2023. Από μικροσκόπιο περνάνε αυτήν την περίοδο και έργα του χαρτοφυλακίου των 650 MW.

Ο αναπληρωτής CEO, μιλώντας συνολικά για τον όμιλο, επισήμανε πως για το πρώτο τρίμηνο του έτους η εικόνα είναι θετική. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως επιστρέφουμε στην εποχή των μερισμάτων.

Αναφορικά με τις εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο της Ουκρανίας ο κ. Τζαννετάκης, τόνισε ότι η Motor Oil σταμάτησε να προμηθεύεται αργό πετρέλαιο από τη Ρωσία και αντικατέστησε τις ποσότητες από άλλες αγορές.

Την ίδια στιγμή, στην προσπάθεια περιορισμού του κόστους λειτουργίας των διυλιστηρίων, η Motor Oil έχει προχωρήσει σε αντικατάσταση του φυσικού αερίου με καύσιμα όπως το υγραέριο, τη νάφθα και το μαζούτ.

Τέλος, ο αναπληρωτής CEO, μίλησε και για τον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, τονίζοντας πως… βλέπει ότι η συνέχεια της ανοδικής πορείας των τιμών με την Korinthos Power, θα είναι κερδοφόρα.

Αναφορά έκανε, τέλος και στην NRG για τη συνεργασία της με την αλυσίδα ΜΕΤΡΟ στην ηλεκτροκίνηση αναγγέλλοντας και νέες αντίστοιχες συνεργασίες.