1. Home
  2. Περιβάλλον
  3. Κωτσόβολος: Μεγάλος Χορηγός του “ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας”
Κωτσόβολος: Μεγάλος Χορηγός του “ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας”

Κωτσόβολος: Μεγάλος Χορηγός του “ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας”

0

Με μότο ” Όλοι μαζί ποδηλατούμε για έναν καλό σκοπό και έναν καλύτερο κόσμο”, η Κωτσόβολος θα βρίσκεται στο πλευρό των αθλητών που θα συμμετάσχουν στον Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδος ως Μεγάλος Χορηγός με μια πληθώρα δραστηριοτήτων, που στοχεύουν σε μία Καλύτερη Ζωή για όλους. 

Η “καρδιά” της ποδηλασίας χτυπά ξανά στη χώρα μας, με την αναβίωση του “ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας” που θα πραγματοποιηθεί 27 Απριλίου – 1 Μαΐου 2022.

Ο αγώνας εντάσσεται στο φετινό καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI) και θα συμμετάσχουν 147 αστέρες της ποδηλασίας από 20 επαγγελματικές και 2 εθνικές ομάδες. Η διοργάνωση θα αναδείξει σε παγκόσμιο επίπεδο και τα πανέμορφα τοπία της χώρας.

Κατά τη διάρκεια 5 ημερών θα πραγματοποιηθούν 5 αγωνιστικές διαδρομές (ΕΤΑΠ) σε πόλεις όλης της Ελλάδας, ενώ οι αγώνες θα καλυφθούν τηλεοπτικά σε πανελλήνιο επίπεδο.

Συνολικά οι αθλητές θα περάσουν από 28 πόλεις, διανύοντας συνολική απόσταση 858,6 χιλιομέτρων.

Οι 5 διαδρομές (ΕΤΑΠ) που θα πραγματοποιηθούν είναι:

1o ΕΤΑΠ, 27/4, Ηράκλειο-Χανιά: Η διαδρομή θα αναδείξει την ομορφιά του κρητικού τοπίου, περνώντας από τα Λευκά Όρη (https://www.hellas-tour.gr/portal/el/diadromi/1o-etap)

2o ΕΤΑΠ, 28/4 ΟΑΚΑ-ΙΤΕΑ: Η δεύτερη διαδρομή ξεκινά από το ΟΑΚΑ και καταλήγει στο λιμάνι της Ιτέας (https://www.hellas-tour.gr/portal/el/diadromi/2o-etap).

3o ΕΤΑΠ, 29/4 Δελφοί-Καρδίτσα: Η διαδρομή ξεκινά από τους Δελφούς (συγκεκριμένα το Χρισσό) και καταλήγει στο Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας (https://www.hellas-tour.gr/portal/el/diadromi/3o-etap).

4o ΕΤΑΠ, 30/04 Καρδίτσα-Λάρισα: Η τέταρτη διαδρομή θα φέρει τους αθλητές αντιμέτωπους με 35 “δύσκολα” χιλιόμετρα (https://www.hellas-tour.gr/portal/el/diadromi/4o-etap).

5o ΕΤΑΠ, 01/05 Καλαμπάκα-Ιωάννινα: Στην τελευταία διαδρομή πέραν της ανακοίνωσης του νικητή, θα υπάρξει πέρασμα από το υψηλότερο σημείο του αγώνα (https://www.hellas-tour.gr/portal/el/diadromi/5o-etap).

Η παρουσία της Κωτσόβολος

Ειδικότερα, η εταιρεία θα είναι παρούσα σε 5 πόλεις (Ηράκλειο Κρήτης, Αθήνα (ΟΑΚΑ), Λάρισα, Καρδίτσα και Ιωάννινα) που θα περάσει ο Αγώνας, με εντυπωσιακά δρώμενα να λαμβάνουν χώρα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο περίπτερό της:

Σε αυτό, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μια σειρά από υπερσύγχρονα ηλεκτρικά ποδήλατα και πατίνια, καλώντας μας να ποδηλατήσουμε όλοι μαζί για ένα βιώσιμο μέλλον.

Θα φιλοξενηθεί η δράση “Ποδηλατώ και Εγώ” για ΑμεΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας η Κωτσόβολος έχει εξασφαλίσει την παρουσία εθελοντών και αθλητών των τοπικών σωματείων ΑμεΑ, όπου θα βρίσκονται στο περίπτερο για να ενημερώνουν, θα δείχνουν σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν πώς κάνουμε ποδήλατο στα είδη ποδηλάτου για ΑμεΑ και θα καλούν τον κόσμο να ζήσει την εμπειρία, ανεβαίνοντας σε αυτά. Παρών θα είναι μάλιστα, και ο γνωστός Παραολυμπιονίκης Αθλητής ποδηλασίας, Νίκος Παπαγγελής, ο οποίος θα μοιραστεί με τους επισκέπτες του περιπτέρου της εταιρείας, εμπειρίες και στιγμές από τους αγώνες του. Ταυτόχρονα, θα υλοποιούνται παράλληλες δράσεις της διοργάνωσης “Ποδηλατώ και Εγώ”, μία εκ των οποίων θα είναι και η επίδειξη της ΑμεΑ ποδηλασίας από τους αθλητές. Μαζί με την Κωτσόβολος θα ποδηλατήσουμε για έναν καλύτερο κόσμο.

Τέλος, η δράση της Κωτσόβολος δεν σταματάει εδώ, καθώς η παρουσία της θα συνδεθεί και με την “πράσινη” πρωτοβουλία “Ποδηλατούμε για καλό σκοπό”, που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Μη Κερδοσκοπικό Περιβαλλοντικό Οργανισμό we4all.

Έτσι, για κάθε χιλιόμετρο που διανύουμε, η Κωτσόβολος θα φυτεύει δύο δέντρα για να “πρασινίσει” πάλι η Βόρεια Εύβοια. Όλοι μαζί θα ποδηλατήσουμε για καλό σκοπό!