1. Home
  2. Νέα
  3. Εγκαίνια του νέου Αυτοματοποιημένου Ψυκτικού Θαλάμου της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
Εγκαίνια του νέου Αυτοματοποιημένου Ψυκτικού Θαλάμου της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ

Εγκαίνια του νέου Αυτοματοποιημένου Ψυκτικού Θαλάμου της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ

0

Tα εγκαίνια του νέου, Αυτοματοποιημένου Ψυκτικού Θαλάμου υπερσύγχρονης τεχνολογίας πραγματοποίησε η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022, στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας, στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο του προγράμματός Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) και συγκεκριμένα του υπομέτρου 4.2/ Δράση 4.2.1 «Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη με τελικό προϊόν εντός του Παραρτήματος της Συνθήκης Λειτουργίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΣΛΕΕ) (γεωργικό προϊόν)», ολοκληρώθηκε πρόσφατα η κατασκευή του καινοτόμου, ρομποτικού ψυκτικού θαλάμου, τον οποίο εγκαινίασε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Γ. Γεωργαντάς, παρουσία πολιτικών εκπροσώπων και θεσμικών φορέων της Β. Ελλάδας. Οι προσκεκλημένοι, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εγκαινίων, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην εγκατάσταση και να ενημερωθούν σχετικά με τη λειτουργία του σημαντικού έργου υποδομής.                         

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, η εταιρεία που κατέχει διαχρονικά ηγετική θέση στον χώρο των τροφίμων με κεντρικό άξονα λειτουργίας της τη βιώσιμη ανάπτυξη και τον διαρκή εκσυγχρονισμό, πρωτοπορεί, μία ακόμη φορά, με την κατασκευή του συγκεκριμένου θαλάμου, ο οποίος κατατάσσεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και είναι ο μεγαλύτερος στο είδος του στην Ελλάδα. Με δυναμικότητα 10.500 παλετοθέσεων και με χαρακτηριστικά φιλικά προς το περιβάλλον, ο συγκεκριμένος θάλαμος βαθιάς κατάψυξης καταφέρνει σημαντική μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της εταιρείας, καθώς καταναλώνει 65%-70% λιγότερη ενέργεια από τους συμβατικούς θαλάμους, ενώ τα φωτοβολταϊκά πάνελ, που βρίσκονται τοποθετημένα στη στέγη του, εξασφαλίζουν το 40% της ετήσιας ενέργειας που απαιτείται για τη λειτουργία του. Τέλος, ουσιαστική είναι και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας που εξασφαλίζει για το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, κ. Νικήτας Ποθουλάκης, δήλωσε: «Η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί ένδειξη του ευρύτερου επιχειρηματικού μας οράματος και η ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου υποδομής, μία πρόκληση στην οποία ανταποκριθήκαμε, εν μέσω πανδημίας, με επιτυχία. Η διαρκής μας εξέλιξη, μάς δίνει βαθιά ικανοποίηση και παραμένοντας πιστοί στο όραμά μας και τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε αδιάκοπα με όχημά μας την καινοτομία και με σεβασμό στο περιβάλλον, στους ανθρώπους μας και στην κοινωνία. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε έμπρακτα τον πρωτογενή τομέα και την ελληνική οικονομία και να προσφέρουμε στους Έλληνες καταναλωτές, όπως κάνουμε μισό αιώνα τώρα, ό,τι πιο ποιοτικό και ασφαλές έχει να μας προσφέρει η εύφορη ελληνική γη.»