1. Home
  2. Νέα
  3. Η Γιορτή Ανακύκλωσης επιστρέφει στον Πειραιά
Η Γιορτή Ανακύκλωσης επιστρέφει στον Πειραιά

Η Γιορτή Ανακύκλωσης επιστρέφει στον Πειραιά

0

Τη 2η Γιορτή Ανακύκλωσης στην Πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2022» και εν’ όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Ιουνίου από τις 10:00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ και καλεί δημότες και επισκέπτες σε έναν «μαραθώνιο» ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. 

Σε ένα διήμερο αφιερωμένο στην ανακύκλωση, την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος, οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι επισκέπτες της Γιορτής θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν να ανακυκλώνουν σωστά, να αντιληφθούν τη σημασία της ανακύκλωσης για την αποφυγή της ρύπανσης και τη διατήρηση της εύθραυστης ισορροπία ς της φύσης αλλά και να διασκεδάσουν με τις πολυάριθμες δραστηριότητες τα δώρα και τις εκπλήξεις.

Ανάμεσα στις πολλές δραστηριότητες του διημέρου οι επισκέπτες της 2ης Γιορτής Ανακύκλωσης μπορούν να παρακολουθήσουν μια ειδική προβολή της ταινίας Erin Brokovich, να κάνουν «Strike» στην ανακύκλωση σε ένα πρωτότυπο παιχνίδι μπόουλινγκ, να δοκιμάσουν το σημάδι τους στο σπιτάκι της ανακύκλωσης, να παίξουν mini golf, να συμπληρώσουν γιγάντια θεματικά πάζλ και να συμμετέχουν σε survivor games με έμπνευση από την ανακύκλωση.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους επισκέπτες και Δημότες, θα βρίσκονται η παρουσιάστρια Φαίη Σκορδά και άλλοι αγαπημένοι παρουσιαστές και καλλιτέχνες, ενώ ο My Radio 104,6 θα μεταδίδει ζωντανά τον παλμό των εκδηλώσεων!

Στο πνεύμα της γιορτής, οι επισκέπτες και οι Δημότες καλούνται να φέρουν ανακυκλώσιμα υλικά όπως χαρτί, πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο, καπάκια, ρούχα και μπαταρίες για να τους δώσουν νέα ζωή και μαζί να βοηθήσουν να διαδώσουμε το μήνυμα της ανακύκλωσης στην πράξη κάνοντας την τρόπο ζωής. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν επίσης να συμμετέχουν σε κληρώσεις για μεγάλα δώρα και πολλές εκπλήξεις.

Την διήμερη Γιορτή Ανακύκλωσης διοργανώνει η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά, με την υποστήριξη του «Europe Direct».

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 4η Ιουνίου 2022

10:00-14:00: Καλλιτεχνικό Εργαστήρι, Παιδικά παιχνίδια, Live από το My radio, Βραβεύσεις

17:00-21:00: Καλλιτεχνικό Εργαστήρι, Παιδικά παιχνίδια, Εκπαιδευτικές ομιλίες, Βραβεύσεις-Κληρώσεις

21:00-23:00: Προβολή ταινίας Erin Brockovich

Κυριακή 5η Ιουνίου 2022

10:00-14:00: Καλλιτεχνικό Εργαστήρι, Παιδικά παιχνίδια, Βραβεύσεις-Κληρώσεις από την κα. Σκορδά

17:00-21:00: Καλλιτεχνικό Εργαστήρι, Παιδικά παιχνίδια, Εκπαιδευτικές ομιλίες, Live από το My radio, Κλείσιμο της εκδήλωσης με μεγάλα δώρα.

Συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.

· Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ημερών Θάλασσας 2022, πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο: www.imeresthalassas.gr

· Υλικά δημοσιότητας, γραφικά και φωτογραφίες στο link: http://imeresthalassas.gr/press

· «Ακολουθήστε» τους επίσημους λογαριασμούς της διοργάνωσης στα κοινωνικά δίκτυα, https://www.facebook.com/ImeresThalassas και https://www.instagram.com/imeresthalassas για να μαθαίνετε τα νέα, πληροφορίες για δράσεις και εκδηλώσεις, με φωτογραφίες και live μεταδόσεις.

· Ανεβάστε τις δικές σας φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις των ημερών θάλασσας με την επισήμανση #imeresthalassa