1. Home
  2. ΑΠΕ
  3. «Ημέρα Πράσινων Επενδύσεων» με πρωτότυπη πληροφόρηση για επιχειρήσεις, επενδυτές και Αυτοδιοίκηση
«Ημέρα Πράσινων Επενδύσεων» με πρωτότυπη πληροφόρηση για επιχειρήσεις, επενδυτές και Αυτοδιοίκηση

«Ημέρα Πράσινων Επενδύσεων» με πρωτότυπη πληροφόρηση για επιχειρήσεις, επενδυτές και Αυτοδιοίκηση

0

Η πρακτική και πρωτότυπη πληροφόρηση για όσους αναπτύσσουν ήδη ή ενδιαφέρονται να αναπτύξουν «Πράσινες Επενδύσεις» στο ευρύ φάσμα της Ενεργειακής Μετάβασης, είναι ο βασικός στόχος της εκδήλωσης «ΗΜΕΡΑ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ» που πραγματοποιείται την Τετάρτη, 20 Ιουλίου από το επιχειρηματικό φόρουμ Α Energy, στο ξενοδοχείο Στράτος Βασιλικός (Μιχαλακοπούλου 114).

Με τεχνοκρατικό και επιστημονικό χαρακτήρα, εστιάζει στην άμεση προοπτική των επενδύσεων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στην αποθήκευση, στην αυτοπαραγωγή/ εξοικονόμηση ενέργειας στα φωτοβολταϊκά στη στέγη στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Σχεδίου  REPowerEU, στη χρηματοδότηση αλλά και στην ανάδειξη χαρακτηριστικών επίκαιρων επενδυτικών έργων στον τομέα των ΑΠΕ και Υδρογόνου συνολικότερα.

Σημαντικές συμμετοχές

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας – ΡΑΕ, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, κορυφαίοι φορείς της Αυτοδιοίκησης, όπως η ΚΕΔΕ, η ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ, επιχειρηματικοί επιμελητηριακοί φορείς, όπως το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά – ΕΒΕΠ, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας – ΞΕΕ, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων σε ΒΙΠΕ – ΠΑΣΕΒΙΠΕ, χρηματοδοτικοί φορείς όπως το Πράσινο Ταμείο, η τράπεζα Πειραιώς, φορείς των ΑΠΕ όπως ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών – ΣΕΦ, ο Σύλλογος Φωτοβολταϊκών Στέγης – ΠΑ.ΣΥ.ΦΩΣ, ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά – ΣΠΕΦ, επιστημονικοί φορείς όπως ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ και άλλοι σημαντικοί φορείς συμμετέχουν ενεργά στην εκδήλωση.

Στην εκδήλωση  θα απευθύνουν χαιρετισμό κορυφαία στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Περιβάλλοντος και Ενέργειας όπως επίσης εκπρόσωποι κομμάτων και ευρωβουλευτών.

Σε ποιους απευθύνεται η «Ημέρα Πράσινων Επενδύσεων»

Η εκδήλωση απευθύνεται στους μεγάλους αλλά και στους μικρότερους επενδυτές που αναπτύσσουν πράσινα επενδυτικά σχέδια, είτε αυτοί ανήκουν στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο Τομέα. Στην Αυτοδιοίκηση. Σε στρατηγικούς επενδυτές ΑΠΕ που στηρίζουν την πράσινη ενεργειακή μετάβαση με πλήρη υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών. Σε επαγγελματικούς καταναλωτές όπως σούπερ-μάρκετ, μεταποιητικές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν σχετικά με το πώς θα εξοικονομήσουν ενέργεια μέσα από συγκροτημένα σχέδια η/και μέσα από την ανάπτυξη ΑΠΕ. Αναφορά θα γίνει και στις δυνατότητες που παρέχονται για τις μικρότερες επιχειρήσεις, όπως επίσης και για τους οικιακούς καταναλωτές.

Τι θα συζητηθεί – Τι θα απαντηθεί

Στο επίκεντρο των στοχευμένων παρουσιάσεων που θα γίνουν:

  • Οι στόχοι και παρεμβάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε ότι αφορά τους στόχους για το κλίμα, τις ΑΠΕ και στο Σχεδίου REPowerEU
  • To νέο θεσμικό πλαίσιο που θα ισχύσει εφεξής για τηναποθήκευση ενέργειας και παρουσίαση εξειδικευμένων θεσμικών θεμάτων που αφορούν τις ΑΠΕ
  • Η χρηματοδότηση των «Πράσινων Επενδύσεων» στο πλαίσιο της Ενεργειακής Μετάβασης από Ταμείο Ανάκαμψης, Αναπτυξιακό Νόμο, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» (ΕΠΑΝΕΚ) και άλλες πηγές
  • Οι σκέψεις και«Πράσινα» έργα της Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο της Ενεργειακής Μετάβασης
  • Οι σκέψεις των τραπεζώνσχετικά με τη χρηματοδότηση «πράσινων» έργων και υποδομών στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης
  • Η επικείμενη απλούστευση των διαδικασιών για τις επενδύσεις ΑΠΕ
  • Οι Στρατηγικές επενδύσεις σεΑΠΕ-Αποθήκευση Ενέργειας – Υδρογόνο στο πλαίσιο του Σχεδίου REPowerEU
  • Οι χρηματοδοτικές προτάσεις σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας στα επαγγελματικά κτίρια και το πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ

Χρήσιμες απαντήσεις

Η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι η δεύτερη ετήσια εκδήλωση του φόρουμ Α Energy που ασχολείται στοχευμένα με τις αναγκαίες επενδύσεις στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης και η δωδέκατη που ασχολείται με τις επενδύσεις στον τομέα της πράσινης ενέργειας συνολικότερα. Θα αναδείξει πρακτικές λύσεις και αναμένεται ότι θα δώσει απαντήσεις σε επίκαιρα θέματα που αφορούν τις πράσινες επενδύσεις αυτήν την περίοδο.

Υποστηρικτές και Χορηγοί Επικοινωνίας 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ AEBE και της ENERGY PROFIT.

Χορηγός επικοινωνίας είναι το ενεργειακό site EnergyIn.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ημέρα Πράσινων Επενδύσεων, Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 – aenergy