1. Home
  2. Νέα
  3. TEXAN: Βράβευση στα “Green Awards 2022”
TEXAN: Βράβευση στα “Green Awards 2022”

TEXAN: Βράβευση στα “Green Awards 2022”

0

Ta Green Awards επιβραβεύουν τις εταιρείες με τα σημαντικότερα προγράμματα για το περιβάλλον & την Ελληνική κοινωνία

Στο πλαίσιο του συνεδρίου The Second Thessaloniki Metropolitan Summit”, που διοργάνωσαν πριν την έναρξη της 86ης ΔΕΘ, ο Economist και το powergame.gr, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  9 Σεπτεμβρίου 2022 η τελετή απονομής των “Green Awards 2022”.

Η ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε. διακρίθηκε με το 1ο Βραβείο στην ενότητα «Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας για το περιβάλλον»,  για την εφαρμογή του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με τίτλο «Εμείς δωρίζουμε 1.000.000€- Εσύ αποφασίζεις που θα το μοιράσεις». Για 1η φορά στην Ελλάδα οι πολίτες  θα ψηφίσουν και θα αποφασίσουν ποιες προτάσεις θα χρηματοδοτηθούν. Συγκεκριμένα 4 προτάσεις , μία ανά πυλώνα (περιβάλλον, παιδεία, υγεία & τοπική κοινωνία)  , θα μοιραστούν το ποσό του 1.000.000€ για να υλοποιήσουν το πρόγραμμά τουςΤο βραβείο παρέλαβε ο κ. Απόστολος Μούργος, Πρόεδρος της TEXAN  από τον κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Ως Platinum Sponsor, ο Όμιλος Texan συμμετείχε και φέτος  στο “The Second Thessaloniki Metropolitan Summit” του Economist, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη. Στην είσοδο του συνεδρίου, 3 υπερσύγχρονα μηχανήματα ανακύκλωσης με το σύστημα “διαλογή στην πηγή” παρουσίασαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πώς η θεωρία γίνεται πράξη με απτά αποτελέσματα, προσελκύοντας κορυφαίες προσωπικότητες της Ελλάδας & του εξωτερικού που ανακύκλωσαν πλαστικές, μεταλλικές και γυάλινες συσκευασίες.

Επίσημος καλεσμένος και κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου ήταν ο κ. François Hollande, πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας, ο οποίος παρευρέθηκε στο επίσημο δείπνο που πραγματοποιήθηκε στην έναρξη του συνεδρίου και ανακύκλωσε στα υπερσύγχρονα μηχανήματα της TEXAN.

Σημαντικές ήταν οι τοποθετήσεις που έγιναν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου  Texan, Δρ. Παναγιώτη Μούργο, ο οποίος συνομίλησε σε πάνελ με τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων και τον κ. George Tsunis, Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, με άξονα τις προοπτικές και τη σημασία των ελληνοαμερικανικών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον.

Ο Δρ. Παναγιώτης Μούργος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στην Ελλάδα το crisis management είναι αναπόσπαστο μέρος της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Οι επιχειρήσεις ωστόσο έχουμε μάθει να λειτουργούμε μέσα σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον, να είμαστε ευέλικτοι και να προσαρμοζόμαστε. Υπάρχουν κίνδυνοι, αλλά υπάρχουν και ευκαιρίες. Δύο πράγματα είναι σημαντικά να γνωρίζουν οι επιχειρηματίες. Πρώτον να μπορούν οι επιχειρήσεις να προσφέρουν ασφάλεια στους υπαλλήλους της, στην ελληνική οικονομία και σε όσους παίρνουν αξία από τη λειτουργία τους και δεύτερον να προσφέρουν στην κοινωνία μέσα από ενέργειες και δράσεις και “προγράμματα κοινωνικής υπευθυνότητας”. Εμείς σαν Όμιλος ΤΕΧΑΝ Envipco, ήδη τρέχουμε ένα μεγάλο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με πυλώνες το περιβάλλον, την υγεία, την παιδεία και τις τοπικές κοινωνίες. Και μάλιστα η καινοτομία του προγράμματος αυτού είναι ότι πρώτη φορά το κοινό θα αποφασίσει ποιές οργανώσεις και φορείς με ολοκληρωμένες προτάσεις θα βοηθήσουμε. Η αγαστή συνεργασία των επιχειρήσεων με τις Κυβερνήσεις είναι το πιο σημαντικό για την προαγωγή της ευημερίας της κοινωνίας συνολικά και για την κοινωνική συνοχή εν γένει ειδικά στις σύγχρονες περιόδους κρίσης. Από πλευράς μας, η TEXAN Envipco σύντομα θα ανακοινώσει νέες επενδύσεις που έχουν δρομολογηθεί, απόρροια της καλής συνεργασίας με εγχώριους και διεθνείς φορείς, οι οποίες θα έχουν πολλαπλασιαστικό όφελος για την ελληνική οικονομία, την κοινωνία μας και φυσικά το περιβάλλον».

Δείτε εδώ τη συνολική  τοποθέτηση του Δρ. Παναγιώτη Μούργου στο συνέδριο :

Η ομιλία του ο Δρ. Παναγιώτη Μούργου στο The Second Thessaloniki Metropolitan Summit-The Economist. – YouTube

Site TEXAN: https://recycling-center.gr/

Microsite Δράσης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης: https://csr2022-texan-envipco.recycling-center.gr/