Παθητικό μαγείρεμα: Τι είναι και πώς μπορεί να μειώσει το λογαριασμό ρεύματος
Ξέρατε ότι το μαγείρεμα του φαγητού αποτελεί την τέταρτη πιο ενεργοβόρα δραστηριότητα σε ένα νοικοκυριό; Αυτό οφείλεται στο ότι πολλά σπίτια εξακολουθούν να χρησιμοποιούν κουζίνες και φούρνους που δεν έχουν προσαρμοστεί στις τεχνολογικές εξελίξεις που βοηθούν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Η Barilla προτείνει στους λάτρεις των ζυμαρικών έναν πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο μαγειρέματος: την υιοθέτηση της λύσης του παθητικού μαγειρέματος (Passive Cooking). Το συμβατικό Passive Cooking υπάρχει εδώ και εκατοντάδες χρόνια, ωστόσο η Barilla έχει αναπτύξει μια σύγχρονη αντίληψη για τη μέθοδο.
Τι είναι το Passive Cooking;
Το Passive Cooking (Παθητικό Μαγείρεμα) είναι ένας εναλλακτικός τρόπος μαγειρέματος των ζυμαρικών, ενώ εξοικονομούμε ενέργεια και μειώνουμε το αποτύπωμα σε άνθρακα. Η διαδικασία ποικίλλει ανά γεύμα, αλλά για το μαγείρεμα ζυμαρικών η συμβουλή της βιομηχανίας ζυμαρικών είναι:
– Βήμα 1: Βράζετε τα ζυμαρικά για δύο λεπτά
– Βήμα 2: Μετά από 2 λεπτά σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε τα ζυμαρικά να σιγοβράσουν σε ζεστό νερό
– Βήμα 3: Καλύπτετε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και τα αφήνετε για τον προτεινόμενο χρόνο μαγειρέματος
– Βήμα 4: Στραγγίζετε και σερβίρετε τα ζυμαρικά. Καλή όρεξη!
Πώς το βράσιμο των ζυμαρικών μπορεί να σώσει τον πλανήτη;
Μια μερίδα ζυμαρικών μπορεί να μην φαίνεται πολύ, αλλά με 438 εκατομμύρια μερίδες ζυμαρικών να σερβίρονται καθημερινά, μια μικρή αλλαγή στον τρόπο μαγειρέματος θα μπορούσε να έχει σημαντικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο παγκοσμίως.
Για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη μέθοδο Passive Cooking, είναι διαθέσιμο το WhatsApp Bot, ώστε να έχουν λεπτομερείς απαντήσεις σε ερωτήσεις, με διαθέσιμο περιεχόμενο βήμα προς βήμα και την ευκαιρία να μοιραστούν τις εμπειρίες τους σχετικά με τη μέθοδο Passive Cooking. Η εφαρμογή, προσφέρει έναν διασκεδαστικό και συναρπαστικό τρόπο μαγειρέματος για όλους, ενώ ταυτόχρονα εξοικονομείται ενέργεια!
«Στην Barilla, έχουμε πάθος με το να έχουμε θετικό αντίκτυπο, είτε στο τραπέζι είτε στον πλανήτη. Η πρόκληση για κάτι τόσο παραδοσιακό όπως ο τρόπος που μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά για να μειώσουμε τις εκπομπές CO2 είναι μια επανάσταση που θα μπορούσε να επηρεάσει περισσότερα από 400 εκατομμύρια πιάτα την ημέρα. Πιστεύοντας ακράδαντα ότι οι μικρές πράξεις μπορούν να προκαλέσουν ουσιαστική αλλαγή, ελπίζουμε οι λάτρεις των ζυμαρικών να ενωθούν μαζί μας στο κίνημα Passive Cooking. Μαζί μπορούμε να κάνουμε μια μεγάλη αλλαγή στον πλανήτη», δηλώνει ο Gianluca Di Tondo, CMO, Barilla.