1. Home
  2. Νέα
  3. TotalEnergies: Υπερδιπλασιασμός κερδών στα 9,9 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο
TotalEnergies: Υπερδιπλασιασμός κερδών στα 9,9 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο

TotalEnergies: Υπερδιπλασιασμός κερδών στα 9,9 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο

0

Ισχυρό άλμα στην κερδοφορία της είδε στο τρίτο τρίμηνο η TotalEnergies, λαμβάνοντας ώθηση από τις υψηλές τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που υποσκέλισαν τη νέα απομείωση τη Ρωσία.

Ειδικότερα, τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου της TotalEnergies ανήλθαν σε 9,86 δισ. δολάρια, υπερδιπλάσια από τα 4,77 δισ. την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ ήταν ελαφρώς αυξημένα και από τα 9,8 δισ. δολάρια του δεύτερου φετινού τριμήνου.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης νέα απομείωση ύψους 3,1 δισ. δολαρίων, η οποία σχετίζεται με τις ρωσικές της δραστηριότητες, η οποία προστίθεται στα 7,6 δισ. προβλέψεων κατά τα δύο πρώτα τρίμηνα του έτους.

Σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της BP και Shell που εδρεύουν στο Λονδίνο, η TotalEnergies έχει διατηρήσει αρκετές επενδύσεις στη Ρωσία, μεταξύ των οποίων μειοψηφικές συμμετοχές στις ρωσικές Novatek, Yamal LNG και Arctic LNG 2.

Ερωτηθείς για τον λόγο της νέα πρόβλεψης, εκπρόσωπος της TotalEnergies επισήμανε τα σχόλια του προέδρου και CEO της εταιρείας, Πάτρικ Πουγιάν τον περασμένο μήνα, όταν είπε ότι καθίσταται “σύνθετο” για τους δυτικούς ομίλους να λαμβάνουν μερίσματα από ρωσικές συμμετοχές και κοινοπραξίες με εταιρείες της χώρας.

“Δεν είμαι πεπεισμένος ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε ροές από τη Ρωσία τους επόμενους μήνες”, είχε πει τότε ο Πουγιάν.