1. Home
  2. Νέα
  3. BMW: Καλύτερα από ό,τι αναμενόταν τα αποτελέσματα τριμήνου
BMW: Καλύτερα από ό,τι αναμενόταν τα αποτελέσματα τριμήνου

BMW: Καλύτερα από ό,τι αναμενόταν τα αποτελέσματα τριμήνου

0

Η εταιρεία κατασκευής premium αυτοκινήτων BMW, ανακοίνωσε καλύτερα από ό,τι αναμενόταν αποτελέσματα τριμήνου χάρη στις υψηλές τιμές των αυτοκινήτων. 

Προειδοποίησε ωστόσο ότι η άνοδος του πληθωρισμού και των επιτοκίων θα αρχίσουν να επηρεάζουν τις πωλήσεις στους επόμενους μήνες.

Τα υψηλότερα κέρδη έρχονται παρά τους χαμηλότερους όγκους πωλήσεων, καθώς τα ζητήματα με την εφοδιαστική αλυσίδα, μεταξύ των οποίων και οι ελλείψεις επεξεργαστών που έχουν περιορίσει την παραγωγή για τις αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως.

“Τα σταθερά μας αποτελέσματα γ΄ τριμήνου υπογραμμίζουν ότι η ευελιξία δημιουργεί ανθεκτικότητα, είμαστε σε καλό δρόμο για να πετύχουμε τους στόχους μας για το έτος”, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Oliver Zipse.

Η ανθεκτική ζήτηση και τα χαμηλά αποθέματα επέτρεψαν στην BMW και σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες να αυξήσουν τις τιμές, αλλά με τους κινδύνους για ύφεση να αυξάνονται και τις κεντρικές τράπεζες να αυξάνουν τα επιτόκια, οι αναλυτές έχουν πρόβλεψει ότι οι καταναλωτές θα αρχίσουν να περιορίζουν τις μεγάλες αγορές.

Η BMW προειδοποίησε ότι η άνοδος του πληθωρισμού και των επιτοκίων θα πλήξει την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών στους επόμενους μήνες και ότι τα βιβλία παραγγελιών άνω του μέσου όρου, αναμένεται να “ομαλοποιηθούν, ιδιαίτερα στην Ευρώπη”.

Ωστόσο, ο επικεφαλής οικονομικών τόνισε πως η εταιρεία αναμένει το θετικό της μομεντουμ να συνεχίσει και το 2023, με τις πωλήσεις του έτους να διαμορφωθούν χαμηλότερα από το 2021, ενώ οι πωλήσεις πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων θα διπλασιαστούν.

Η εταιρεία τόνισε ότι το λειτουργικό περιθώριο για τη χρήση, παραμένει εντός εύρους 7%-9%.

Παρά τη συνολική πτώση των πωλήσεων κατά 9,5% από την ίδια περίοδο πέρυσι, τα έσοδα του γ΄ τριμήνου της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αυξήθηκαν 35,3% στα 37,18 δισ. ευρώ, έναντι προσδοκιών για 35,32 δισ. ευρώ.

Τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στα 4,1 δισ. ευρώ, έναντι εκτιμήσεων για 3,4 δισ. ευρώ.

tags: