1. Home
  2. Νέα
  3. Εκδήλωση Siemens Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη για τη βιωσιμότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό
Εκδήλωση Siemens Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη για τη βιωσιμότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό

Εκδήλωση Siemens Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη για τη βιωσιμότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό

0

Η Siemens Ελλάδος πραγματοποίησε πρόσφατα εκδήλωση στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με τίτλο «Διαμορφώνοντας ένα βιώσιμο μέλλον, με τεχνολογίες που μεταμορφώνουν την κάθε ημέρα». Στελέχη της εταιρείας και εκλεκτοί ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσίασαν τις τελευταίες τεχνολογίες που υποστηρίζουν την ψηφιακή μετάβαση και διασφαλίζουν ένα βιώσιμο μέλλον στους τομείς της Βιομηχανίας και των Υποδομών.

Περισσότεροι από 120 πελάτες, συνεργάτες της εταιρείας και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις που οδηγούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό παγκοσμίως, τα οφέλη που επιφέρουν, και πώς συνεισφέρουν στη βιωσιμότητα προς όφελος των κοινωνιών και των αγορών.Πιο συγκεκριμένα, των κεντρικών ομιλιών προηγήθηκαν τα Tech Meetup Sessions, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τεχνολογίες που μετασχηματίζουν την καθημερινότητα, στους τομείς Digital Industries και Smart Cities.

Στο πλαίσιο των Digital Industries Sessions, κορυφαία στελέχη της Siemens Ελλάδος, της FEAC Engineering και της Πρωτοβουλίας AM4GR, παρουσίασαν τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις στην Προσθετική Κατασκευή/ Additive Manufacturing, του ψηφιακού μετασχηματισμού, της σχεδίασης και της κατασκευής μηχανημάτων, καθώς και τις λύσεις που προσφέρει η Προσομοίωση και το Digital Twin για τη Βιομηχανία. Επίσης, στο πλαίσιο αυτό, συμμετείχαν και εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας AM4GR, η οποία αποτελεί κέντρο τεχνογνωσίας και διασύνδεσης για την Προσθετική Κατασκευή & την Τρισδιάστατη Εκτύπωση με στόχο την ενίσχυση του βιομηχανικού τομέα της Ελλάδας, ιδρυτικό μέλος της οποίας είναι και η Siemens A.E.

Παράλληλα, διεξήχθησαν και Smart Cities Sessions, όπου εκπρόσωποι της Siemens Smart Infrastructure και Digital Industries μοιράστηκαν τις γνώσεις τους σχετικά με τη δημιουργία αξίας μέσω της ψηφιοποίησης στα έξυπνα κτήρια και τις υποδομές, τις τελευταίες εξελίξεις στην ηλεκτροκίνηση, ενώ ειδικό Session με τον τίτλο Smart Water αφιερώθηκε στα οφέλη που προκύπτουν από την εφαρμογή ψηφιακών λύσεων και εφαρμογών στη βιομηχανία νερού. Επιπλέον,, παρουσιάστηκε η συνεργασία της Siemens με την ΔΕΥΑΛ Λάρισας, όπου εφαρμόστηκαν προηγμένες λύσεις ψηφιακού αυτοματισμού για τη διαχείριση εγκαταστάσεων νερού και λυμάτων, την άρδευση αστικών πάρκων και αγροτικών περιοχών με αντλίες υψηλής ενεργειακής απόδοσης, καθώς και εξοικονόμηση κόστους ενέργειας με λύσεις 4.0. Επίσης, φιλοξενήθηκε ομιλία εκπρόσωπου της Mendix, αναφορικά με τις πλατφόρμες προγραμματισμού low code.

Ο Δρ. Βασίλης Χατζίκος, CEO Siemens A.E., άνοιξε τις κεντρικές παρουσιάσεις με από κοινού ομιλία με τον Δήμο Σαπίδη, CEO Siemens Mobility A.E.. Και οι δυο επικεντρώθηκαν στο πώς η τεχνολογία μετασχηματίζει τις βιομηχανίες και τις υποδομές, οδηγώντας σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Στη συνέχεια, ο Σπύρος Λάκκας, Head of OEM & Vertical Sales, Siemens A.E. έδωσε μια εικόνα για το όραμα της Siemens στη Β. Ελλάδα. Ο Νίκος Καβακιώτης, Head of Enlighted Europe, a Siemens IoT business, ακολούθησε στη σκηνή και επικεντρώθηκε στο πώς το ΙοΤ ξεκλειδώνει τις δυνατότητες των κτηρίων. Ο Theo Papadopoulos, Program Officer for Company Core Technologies (CCT) Simulations & Digital Twin and User Experience, Siemens AG, μίλησε για την Προσομοίωση και τα Digital Twins ενώ αναφέρθηκε στο Industrial Metaverse και τα χαρακτηριστικά του, καθώς και στη νέα επιχειρηματική πλατφόρμα Siemens Xcelerator. Οι ομιλίες έκλεισαν με τον Χάρη Τολούμη, Global Product Line Manager, Smart Infrastructure, Siemens AG, ο οποίος επικεντρώθηκε στα έξυπνα κτήρια και στις τεχνολογίες και στις λύσεις που μειώνουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο Δρ. Βασίλειος Χατζίκος, CEO Siemens A.E. δήλωσε σχετικά: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που έπειτα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε ξανά μια μεγάλη εκδήλωση στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η παρουσία των πελατών μας και η συμμετοχή τους υποδηλώνει πως εμπιστεύονται τη Siemens και την αντιλαμβάνονται ως έναν αξιόλογο τεχνολογικό εταίρο που θα τους οδηγήσει στο επόμενο βήμα του ψηφιακού τους μετασχηματισμού. Οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα έχουν τεράστιες δυνατότητες και δεν θα πρέπει να φοβηθούν να προχωρήσουν σε αλλαγές, υιοθετώντας καινοτόμες τεχνολογίες και λύσεις που διαμορφώνουν το αύριο. Θα ήθελα να υπογραμμίσω πως αυτό που είναι εξίσου σημαντικό είναι η δημιουργία ενός οικοσυστήματος καινοτομίας, μέσα από συνέργειες που θα συν-διαμορφώσουν το μέλλον και θα το καταστήσουν πιο βιώσιμο».

Από την πλευρά του, ο κ. Δήμος Σαπίδης, CEO της Siemens Mobility στην Ελλάδα και επικεφαλής του τομέα Smart Infrastructure, τόνισε: «Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε πιο επείγουσα ανάγκη δημιουργίας ανθεκτικών και βιώσιμων υποδομών. Ο τομέας των μεταφορών και εν γένει των υποδομών καθορίζεται από τρεις βασικούς παράγοντες: την κλιματική αλλαγή, την αύξηση του πληθυσμού και την ψηφιοποίηση. Η ψηφιοποίηση έχει επιφέρει τεράστιες αλλαγές, που όμως έχουν θετικό πρόσημο. Για παράδειγμα, στον κλάδο των σιδηροδρόμων οι μεταφορές των επιβατών αλλά και των φορτίων γίνονται πλέον απρόσκοπτα, βιώσιμα και μέσα από λύσεις που συνδυάζουν hardware με έξυπνο λογισμικό. Βελτιστοποιείται έτσι η ροή των ανθρώπων και των αγαθών σε πραγματικό χρόνο, ενώ με τη δυνατότητα της προγνωστικής συντήρησης των υποδομών οι πάροχοι μπορούν να εγγυηθούν 100% διαθεσιμότητα».