1. Home
  2. Νέα
  3. P&G και My market μαζί, για την προστασία του περιβάλλοντος!
P&G και My market μαζί, για την προστασία του περιβάλλοντος!

P&G και My market μαζί, για την προστασία του περιβάλλοντος!

0

Με κεντρικό μήνυμα «Γίνε ήρωας του πλανήτη ξεκινώντας από το σπίτι και τη γειτονιά σου», P&G και My market ένωσαν τις δυνάμεις τους, με στόχο να ενισχύσουν το έργο της περιβαλλοντικής οργάνωσης Save your Hood και τις εθελοντικές δράσεις της για καθαρότερες γειτονιές!

Σε διάστημα ενός έτους, 544 εθελοντές έδειξαν έμπρακτα την αγάπη τους στο περιβάλλον, πραγματοποιώντας 54 δράσεις καθαρισμού σε επιβαρυμένες γειτονιές και απομακρύνοντας πάνω από 122.000 λίτρα σκουπιδιών! Στην τελευταία δράση στα Τουρκοβούνια, πήραν μέρος περισσότεροι από 100 εθελοντές, εργαζόμενοι των My market και της P&G, συγκεντρώνοντας 6.450 λίτρα σκουπιδιών, εκ των οποίων τα μισά ήταν ανακυκλώσιμα υλικά.

Ξεκινώντας από τα ίδια της τα προϊόντα, με καινοτομίες που έχουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, η P&G ενθαρρύνει την πιο υπεύθυνη κατανάλωση στο σπίτι και ενώνοντας δυνάμεις με τα My market και εξειδικευμένους φορείς, μας καλεί όλους να κινητοποιηθούμε πέρα από το σπίτι μας, στις γειτονιές και τις πόλεις μας.

Η προσπάθεια συνεχίζεται για 2η χρονιά και εξελίσσεται, εστιάζοντας αυτή τη φορά στο μέλλον του πλανήτη μας, τα παιδιά!

Σε συνεργασία με την «Οργάνωση ΓΗ», που ως αποστολή έχει την εδραίωση της Βιώσιμης Ανάπτυξης μέσα από βιωματική, μη τυπική εκπαίδευση για όλες τις ηλικίες, η P&G και τα My market στοχεύουν στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση 1.000 μαθητών, μέσα από βιωματικά εργαστήρια σε σχολεία: εκεί όπου φυτεύονται οι σπόροι της γνώσης και καλλιεργούνται οι συνειδήσεις των παιδιών.

Ξεκινώντας από το σπίτι, το σχολείο, τη γειτονιά, αλλά πάνω απ’ όλα ξεκινώντας από τον ίδιο μας τον εαυτό, η πρωτοβουλία «Γίνε ήρωας του πλανήτη» παρακινεί όλους μας, μικρούς και μεγάλους, να γίνουμε οι ήρωες που χρειάζεται ο πλανήτης μας!