1. Home
  2. Καταναλωτής
  3. Φορητοί σταθμοί ενέργειας EcoFlow…και είστε έτοιμοι για τα πάντα!
Φορητοί σταθμοί ενέργειας EcoFlow…και είστε έτοιμοι για τα πάντα!

Φορητοί σταθμοί ενέργειας EcoFlow…και είστε έτοιμοι για τα πάντα!

0

Οι λύσεις της EcoFlow έρχονται στη χώρα μας από την InfoQuest Technologies και είναι ικανές να τροφοδοτήσουν με αξιοπιστία πολύτιμες και απαραίτητες συσκευές σε σενάρια που η σταθερή παροχή ρεύματος δεν θεωρείται δεδομένη.

 Η ανάγκη για σταθερή παροχή ρεύματος εντός και εκτός των… τειχών ενός νοικοκυριού ή μιας επιχείρησης έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, συντροφιά με τον αριθμό των ηλεκτρονικών συσκευών που έχουν ενταχθεί στην καθημερινότητά μας.

Στον αντίποδα, πτώσεις τάσης και διακοπές ρεύματος δεν είναι οι μόνοι παράγοντες που μας προκαλούν πλέον έντονη ανασφάλεια, καθώς συχνά έχουμε ανάγκη για μια αξιόπιστη πηγή ενέργειας όταν βρισκόμαστε μακριά από πρίζες. Έτσι, συχνά δαπανούμε αρκετά χρήματα για UPS στο σπίτι ή στο γραφείο, τα οποία προστατεύουν μεν τον εξοπλισμό μας μα δεν επαρκούν για να τον λειτουργήσουμε αρκετή ώρα μετά από την διακοπή της τροφοδοσίας. Παράλληλα, για τις στιγμές που βρισκόμαστε εκτός, ένα powerbank, όσο μεγάλη χωρητικότητα κι αν έχει, είναι κατασκευασμένο για να εξυπηρετεί την φόρτιση ενός smartphone ή… μετά βίας ενός tablet. Σε καμία περίπτωση, προφανώς, δεν μπορεί να συνδεθεί με ένα… ηλεκτρικό τρυπάνι, με έναν ανεμιστήρα, με ένα router, με ένα PC ή ακόμα και με ένα air-fryer! Αν νομίζετε πως για αυτές τις περιπτώσεις η μόνη λύση είναι μια  ογκώδης γεννήτρια πετρελαίου, η EcoFlow αντιπροτείνει κάτι πολύ πιο ευέλικτο και σύγχρονο. Οι φορητοί σταθμοί ενέργειας της εταιρείας δεν αναλαμβάνουν μόνο να επαναφορτίσουν μπαταρίες συσκευών κάθε είδους, από drones και κάμερες μέχρι laptop και ηλεκτρικά ποδήλατα, αλλά να τροφοδοτήσουν κανονικά με ρεύμα την πλειονότητα των συσκευών που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Επιλέξαμε δυο από τα μοντέλα της EcoFlow, λοιπόν, προκειμένου να σας συστήσουμε τη νέα εποχή στην παροχή ρεύματος, δίχως κανέναν συμβιβασμό!

 

EcoFlow DELTA 2

Με επεκτάσιμη χωρητικότητα που ξεκινά από 1kWh και μπορεί να αγγίξει μέχρι και τις 3kWh το ολοκαίνουργιο DELTA 2 μοντέλο της EcoFlow μπορεί να καλύψει κάθε απαίτηση.

Η AC έξοδος μπορεί να τροφοδοτήσει συσκευές ισχύος μέχρι και 1.800W συνολικά, τουτέστιν άνω του 90% των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών που θα βρείτε σε ένα νοικοκυριό ή σε ένα γραφείο. Αναλαμβάνει με άνεση το ρόλο του backup παρόχου ενέργειας σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, καθώς μπορεί να τροφοδοτήσει μέχρι και 15 συσκευές ταυτόχρονα!

Πώς θα σας φαινόταν, λοιπόν, την επόμενη φορά που θα έχετε διακοπή ρεύματος να μπορείτε να συνδέσετε στο DELTA 2 το ψυγείο, τον φούρνο μικροκυμάτων σας, το router ή τον υπολογιστή σας και να μην πατήσετε… «pause» στη ζωή σας περιμένοντας πότε θα ξαναέρθει το ρεύμα; Ή να έχετε μια φορητή πηγή ρεύματος διαθέσιμη οπουδήποτε, από το αυτοκίνητο μέχρι το camping;

Χάρη στην τεχνολογία X-Stream, το ίδιο το DELTA 2 φορτίζει έως και 7 φορές ταχύτερα από τον ανταγωνισμό προκειμένου να είναι πάντα «ετοιμοπόλεμο». Μπορεί να καλύψει την απόσταση 0–80% σε μόλις 50 λεπτά, ενώ από τη στιγμή που θα εξαντλήσετε πλήρως την μπαταρία του μέχρι την πλήρη της επαναφόρτιση δεν χρειάζονται πάνω από 80 λεπτά στην πρίζα. Αν το προορίζετε για χρήση σε εξωτερικούς χώρους, σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα την προσθήκη των φορητών ηλιακών πάνελ της εταιρείας, τα οποία μπορούν να το επαναφορτίσουν πλήρως μέσα σε 3 μόλις ώρες, δεδομένου του σχεδόν καθημερινά διαθέσιμου ελληνικού ήλιου!

Η LiFePO4 μπαταρία του DELTA 2 δεν αντέχει μόνο όποτε την χρειάζεστε, αλλά και σε βάθος χρόνου. Θα χρειαστεί μια δεκαετία καθημερινής χρήσης μέχρι να περιοριστεί στο 80% της αρχικής της χωρητικότητας, ενώ είναι δεδομένο πως οι LFP μπαταρίες είναι σαφώς ασφαλέστερες και πιο φιλικές προς το περιβάλλον σε σχέση με τις συμβατικές.

Η υψηλή τεχνολογία της EcoFlow αντικατοπτρίζεται και στην δωρεάν εφαρμογή της για smartphone, με την οποία μπορείτε να συνδεθείτε ασύρματα με το DELTA 2 είτε μέσω Wi-Fi είτε μέσω Bluetooth αν είστε εκτός δικτύου προκειμένου να εποπτεύσετε πλήρως κάθε της λειτουργία.

  • Τεχνικές προδιαγραφές:

Χωρητικότητα: 1024Wh με δυνατότητα επέκτασης

Παροχές AC τροφοδοσίας: 4 πρίζες, 1.800W σύνολο (Surge 2.700W)

Μέγιστη ισχύς (με X-Boost): 2.400W

USB-A: 2 θύρες (5Vx2.4A= 12W Max)

USB-A Fast Charge: 2 θύρες (5Vx2.4A ή 9Vx2A ή 12Vx1.5A=18W Max)

USB-C: 2 θύρες 5/9/12/15/20Vx5A=100W Max

Car Power: 1 θύρα, 12.6Vx10A=126W Max

DC5521: 2 θύρες 12.6Vx3A=38W Max

AC Charging: 1.200W (X-Stream)

Solar Charging: 11-60V, 15A, 500W max

Car Charging: Υποστηρίζει 12V/24V μπαταρία, 8A

DC Charging: 1.100W

Τύπος μπαταρίας: LFP (LiFePO4 battery) με 3000 κύκλους φόρτισης μέχρι το 80+% της αρχικής της χωρητικότητας

Συνδεσιμότητα: Wi-Fi & Bluetooth

Διαστάσεις: 40×21,1×28,1 εκατ.

Βάρος: 12 κιλά

Δείτε το σχετικό video: https://youtu.be/_YQbsiPE8to

 

EcoFlow DELTA Max (2000)

Επεκτάσιμο μέχρι και τις 6kWh, το DELTA Max θα σας μετατρέψει σε εναλλακτικό… πάροχο ενέργειας! Είναι ιδανική λύση όταν θέλετε να λειτουργήσετε ταυτόχρονα πολλαπλές ενεργοβόρες οικιακές (και όχι μόνο) συσκευές δίχως κανένα άγχος. Χάρη στην τεχνολογία X-Boost μπορεί να προσφέρει έως και 3.000W ισχύος σε σημεία που απέχουν από πρίζες, από μια ταράτσα ή έναν κήπο μέχρι ένα εργοτάξιο. Όταν έρθει η στιγμή να επαναφορτίσετε το ίδιο το DELTA Max, αξιοποιώντας τη δυνατότητα rapid dual charging μπορείτε να το φορτίσετε στο 80% μέσα σε μια μόλις ώρα. Στους εναλλακτικούς τρόπους επαναφόρτισης το DELTA Max συναντάμε εκτός από την κλασική σύνδεση στην πρίζα και τις επιλογές φόρτισης… εν κινήσει μέσω 12V προσαρμογέα για το αυτοκίνητο, στην ύπαιθρο με ηλιακά πάνελ (έως και 800W), με το εξτρά αξεσουάρ Smart Generator ή απλά με μια Smart Extra μπαταρία της EcoFlow. To DELTA Max είναι ικανό να στηρίξει τις ανάγκες σε ρεύμα του 99% των συσκευών που μπορεί να συναντήσει κανείς στο σπίτι!

  • Τεχνικές προδιαγραφές:

Χωρητικότητα: 2016Wh με δυνατότητα επέκτασης

Παροχές AC τροφοδοσίας: 4 πρίζες, 2.400W σύνολο (Surge 4.600W), Pure Sine Wave, 230V~ (50Hz/60Hz)

Μέγιστη ισχύς (με X-Boost): 3.000W

USB-A: 2 θύρες (5Vx2.4A= 12W Max)

USB-A Fast Charge: 2 θύρες (5Vx2.4A ή 9Vx2A ή 12Vx1.5A=18W Max)

USB-C: 2 θύρες 5/9/12/15/20Vx5A=100W Max

Car Power: 1 θύρα, 12.6Vx10A=126W Max

DC5521: 2 θύρες 12.6Vx3A=38W Max

AC Charging: 2.000W max (X-Stream charge)

Solar Charging: 11-100V 13A Max, 800W max

Car Charging: Υποστηρίζει 12V/24V μπαταρία, 8A

Συστήματα διαχείρισης: BMS, Over Voltage Protection, Overload Protection, Over Temperature Protection, Short Circuit Protection, Low Temperature Protection, Low Voltage Protection, Overcurrent Protection

Τύπος μπαταρίας: NCM με 800 κύκλους φόρτισης μέχρι το 80+% της αρχικής της χωρητικότητας

Συνδεσιμότητα: Wi-Fi

Διαστάσεις: 49,7×24,2×30,5 εκατ.

Βάρος: 22 κιλά

 

Δείτε το σχετικό video: https://youtu.be/uyB6HaquXvo

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.infoquest.gr/el/ecoflow