1. Home
  2. ΑΠΕ
  3. Φωτοβολταϊκά στη στέγη με μπαταρία: Εκδήλωση στο ΕΒΕΠ για το νέο πρόγραμμα στις 22 Φεβρουαρίου
Φωτοβολταϊκά στη στέγη με μπαταρία: Εκδήλωση στο ΕΒΕΠ για το νέο πρόγραμμα στις 22 Φεβρουαρίου

Φωτοβολταϊκά στη στέγη με μπαταρία: Εκδήλωση στο ΕΒΕΠ για το νέο πρόγραμμα στις 22 Φεβρουαρίου

0

To πρόγραμμα για τα φωτοβολταϊκά στη στέγη με μπαταρία το οποίο ανοίγει στα μέσα Μαρτίου, αλλά και το νέο πρόγραμμα, που θα παρέχει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα εικονικού συμψηφισμού της ενέργειας που θα παράγουν, θα τεθούν επί τάπητος, στην εσπερίδα που συνδιοργανώνουν το  Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Αττικής – Πειραιώς και το επενδυτικό φόρουμ  Α Εnergy, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου.

Οι διακεκριμένοι ομιλητές της εκδήλωσης που έχει θέμα «ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ : ΑΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗ-ΕΜΠΟΡΙΟ-ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ-ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ», θα εξηγήσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις επιτυχίας των επικείμενων που θα επιδοτηθούν, στον τομέα της Αυτοπαραγωγής- Αυτοκατανάλωσης-Αποθήκευσης. Iδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο θέμα της μπαταρίας, η οποία, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αλλάζει όλα τα δεδομένα στην αγορά, καθώς, τα συστήματα φωτοβολταϊκών που θα ενισχυθούν και από τα δυο προγράμματα, είναι όλα με μπαταρία.

Οι ομιλητές

Η εκδήλωση θα ανοίξει με χαιρετισμό του Υπουργού  Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα και εισαγωγικά σχόλια από τους κ.κ.Βασίλη Κορκίδη, Πρόεδρο ΕΒΕΠ

και Δημήτρη Μαθιό, Πρόεδρο ΣΒΑΠ. Η κα. Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας, θα είναι κεντρική ομιλήτρια στην Πρώτη  Ενότητα της εσπερίδας  με θέμα την Αυτοπαραγωγή ως Αίτημα της Εποχής, αναπτύσσοντας τα τρέχοντα σχετικά προγράμματα του ΥΠΕΝ.  Στην ίδια ενότητα, θα συμμετάσχουν με αναλυτικές ομιλίες, ο κ. Διονύσης Παπαχρήστου, Διευθυντής Επικοινωνίας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας – ΡΑΕ, ο κ. Στέλιος Ψωμάς, Σύμβουλος Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών – ΣΕΦ, ο κ. Κώστας Φραγκούλης, Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Φωτοβολταϊκών Στέγης-ΠΑΣΥΦΩΣ και ο κ. Πάρης Γραβουνιώτης, Γενικός Γραμματέας Πανελληνίου Συνδέσμου Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων σε Βιομηχανικές Περιοχές – ΠΑΣΕΒΙΠΕ.

Οι προοπτικές σε επιχειρήσεις σπίτια

Οι ομιλητές θα αναφερθούν στις προοπτικές της αυτοπαραγωγής στις μικρές επιχειρήσεις, καθώς επίσης στις μεγαλύτερες μεταποιητικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις, ενώ ειδική αναφορά θα γίνει και στις άμεσες προοπτικές για τα οικιακά φωτοβολταϊκά συστήματα στέγης με μπαταρία.

Στην Δεύτερη Ενότητα της εκδήλωσης, που θα είναι αφιερωμένη στους Κρίσιμους Συντελεστές για μια επιτυχημένη επένδυση αυτοπαραγωγής στα φωτοβολταϊκά, οι ομιλητές, θα αναφερθούν εξειδικευμένα και με συγκεκριμένα παραδείγματα, στο κόστος εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στη στέγη, στη λειτουργία της μπαταρίας – αποθήκευσης, στα μικροδίκτυα, καθώς επίσης σε τεχνικά – κατασκευαστικά θέματα που συνδέονται άμεσα με τις σχετικές επενδύσεις.

Ανάμεσα στους ομιλητές της Δεύτερης Ενότητας, οι  κ.κ. Θοδωρής Τσιώλης, Solution Director FusionSolar PV, Huawei Digital Power, Στέλιος Ψωμάς, Σύμβουλος ΣΕΦ, Φώτης Νάκος, Ταμίας ΠΑΣΥΦΩΣ, Παναγιώτης Ρωμανός, ειδικός επιστήμονας – συνεργάτης του ΠΑΣΕΒΙΠΕ, Περικλής Γκίκας, Υπεύθυνος Επιχειρήσεων, Susta.gr , αρμόδιος εκπρόσωπος της βιομηχανίας  ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ και άλλα αξιόλογα στελέχη από την αγορά.

Συνεργαζόμενοι φορείς

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας και των κοινών στόχων της εκδήλωσης, συνεργάζονται επίσης, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών (ΠΑΣΕΒΙΠΕ), ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών – ΣΕΦ, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φωτοβολταϊκών Στέγης – ΠΑΣΥΦΩΣ και σειρά ακόμα σημαντικών παραγωγικών φορέων με άμεσο ενδιαφέρον για το θέμα. Βασικός υποστηρικτής της εσπέριδας, είναι η βιομηχανία ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ ΑΕΒΕ.

Εγγραφή στην εκδήλωση

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά  – ΕΒΕΠ (Γεωργίου Κασιμάτη 1, Πειραιάς)

και Ώρες: 14.30-20.00. Οι ενδιαφερόμενοι, λόγω της μεγάλης συμμετοχής, πρέπει να πραγματοποιούν εγγραφή στον παρακάτω Σύνδεσμο:

Ομιλητές – Εγγραφές στην εκδήλωση ΕΒΕΠ/ΣΒΑΠ/A ENERGY για τα φωτοβολταϊκά – aenergy

Κοινό που θα παρακολουθήσει

Την εκδήλωση θα παρακολουθήσουν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, με ενδιαφέρον να αξιοποιήσουν άμεσα το τρέχον πρόγραμμα εγκατάστασης Φ/Β στη στέγη με μπαταρία, μεγάλος αριθμός συμβούλων ,που δραστηριοποιούνται  ενόψει του  συγκεκριμένου προγράμματος, μεταποιητικές, βιομηχανικές, ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις από τον Πειραιά, την Αττική, αλλά και απο τις Βιομηχανικές Περιοχές ανά την Ελλάδα, που ενδιαφέρονται να συστήσουν επαγγελματικές ενεργειακές κοινότητες, κατασκευαστικές εταιρείες, εγκαταστάτες, εξειδικευμένοι επιστήμονες, νομικοί σύμβουλοι, βιομηχανίες – προμηθευτές εξοπλισμού και μπαταριών, αλλά και απλοί πολίτες που επιθυμούν να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά στη στέγη των σπιτιών τους.