1. Home
  2. Νέα
  3. Miele Hellas: Εγκαινιάζει τις νέες εγκαταστάσεις της στην Αθήνα- Στόχος τα 100 εκατ. τζίρο το 2030
Miele Hellas: Εγκαινιάζει τις νέες εγκαταστάσεις της στην Αθήνα- Στόχος τα 100 εκατ. τζίρο το 2030

Miele Hellas: Εγκαινιάζει τις νέες εγκαταστάσεις της στην Αθήνα- Στόχος τα 100 εκατ. τζίρο το 2030

0

Της Μαργαρίτας Ασημακοπούλου

 

Με αφορμή τα εγκαίνια της Miele Hellas στο νέο της χώρο και την παρουσία των μετόχων από την Γερμανία, η εταιρεία παρουσίασε το φιλόδοξο σχέδιο της για περαιτέρω ανάπτυξη. Στόχος είναι ο διψήφιος ρυθμός αύξησης των πωλήσεων φέτος, σε σύγκριση με το 2022, που ήταν μια εξαιρετικά κερδοφόρα για την εταιρεία χρονιά. Την περσινή χρονιά οι πωλήσεις ανήλθαν σε 32,7 εκατ. ευρώ έναντι 31,4 εκατ. ευρώ το 2021, αυξημένες κατά 4,3% και 27,6 εκατ. ευρώ το 2020 (αυξημένες κατά 19%).

Ο κ. Κυριαζής, ο Έλληνας διευθύνων σύμβουλος της Miele Hellas, που έχει υπό την ευθύνη του 5 αγορές (Ελλάδα, Κύπρος, Αλβανία, Κόσοβο και Β. Μακεδονία), ανέφερε χαρακτηριστικά: «Φιλοδοξία μας είναι μέχρι το 2030 να αγγίξουμε τα 100 εκατ. ευρώ τζίρο που πρακτικά σημαίνει να υπερτριπλασιάσουμε το μέγεθος που έχουμε σαν εταιρεία», ενώ τόνισε επίσης ότι «δύο είναι οι βασικοί οδηγοί ανάπτυξης που θα βοηθήσουν προς την επίτευξη αυτού του στόχου. Ο πρώτος έχει να κάνει με την εξαιρετικά δυναμική ανάπτυξη μεριδίων αγοράς στην Ελλάδα και ο δεύτερος με την πολύ δυναμική ανάπτυξη εργασιών στις τρεις αγορές των Βαλκανίων που δραστηριοποιείται η εταιρεία (Αλβανία, Κόσοβο και Βόρεια Μακεδονία)».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα αντιστοιχεί στο 70% του συνολικού τζίρου, η Κύπρος στο 20% και οι βαλκανικές χώρες στο 10%. Σε συνδυασμό με την υλοποίηση του σχεδίου εξορθολογισμού των λειτουργικών δαπανών της εταιρείας την περίοδο 2020-2021 και τη σταθερή αύξηση των επενδύσεων σε ανθρώπινο δυναμικό και ανάδειξης του brand, το 2022 σημειώθηκαν κέρδη EBIT 6,4 εκατ. ευρώ έναντι 1,4 εκατ. ευρώ το 2021 (+344%).

Σχέδιο ανάπτυξης

Περνώντας στην ανάπτυξη της εταιρείας από εδώ και πέρα και εστιάζοντας στην εφετινή χρονιά, ο κ. Κυριαζής εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι κινείται πάνω από τις προσδοκίες της διοίκησης. Ειδικότερα, ήδη τον Ιανουάριο σημειώθηκε ανάπτυξη 21-22% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα.

Βρέθηκε και στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι  από τον Απρίλιο θα τεθεί σε λειτουργία και στη χώρα μας, η πλατφόρμα e-commerce «Hybris» που διαθέτει ο όμιλος Miele, μέσω του miele.gr. Την ίδια στιγμή, στόχος της εταιρείας είναι η περαιτέρω ενίσχυση της κατηγορίας Cooking, ενώ αναμένει άνοδο και στην κατηγορία των επαγγελματικών συσκευών που σήμερα αντιστοιχούν μόνο στο 12% του τζίρου.

«Διαζύγιο» με Κωτσόβολο

Ερωτηθείς σχετικά με τη απόφαση της Miele Hellas να διακόψει τη συνεργασία του με τον «Κωτσόβολος», ο κ. Κυριαζής διευκρίνισε ότι είναι μια στρατηγική επιλογή που δεν έχει αλλάξει. Σημείωσε επίσης, ότι η ανάπτυξη πωλήσεων (κατά 4,3%) το 2022 επετεύχθη χωρίς τη συνεργασία με τον μεγαλύτερο retailer ηλεκτρικών ειδών στην Ελλάδα. Ωστόσο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για μια εκ νέου συνεργασία στο μέλλον, λέγοντας πως «είμαστε σε εγρήγορση σε ό,τι αφορά την εμπορική μας στρατηγική, κρατώντας τους διαύλους επικοινωνίας ανοικτούς».

Ποια είναι η Miele Hellas

Η Miele Hellas, δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά 52 χρόνια και διαθέτει δύο Miele Experience Centers σε Ελλάδα και Θεσσαλονίκη και ένα στην Κύπρο. Επίσης, διαθέτει 21 καταστήματα Miele που ανήκουν σε συνεργάτες και βρίσκονται σε 14 πόλεις της χώρας, πάνω από 110 συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα, πάνω από 310 σημεία πώλησης προϊόντων Miele ενώ απασχολεί 100 εργαζόμενους σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η Miele είναι γερμανική πολυεθνική εταιρεία, 124 ετών, με 50 θυγατρικές και δραστηριότητα σε 100 χώρες. Από την ίδρυσή της το 1899, η εταιρεία ανήκει στις οικογένειες Miele και Zinkann. Οι δύο οικογένειες συμμετέχουν στη λειτουργική διαχείριση της εταιρείας, μαζί με τέσσερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που δεν ανήκουν στην οικογένεια, το καθένα με δικό του χαρτοφυλάκιο. Το 2021 ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 4,84 δισ. ευρώ παγκοσμίως (αυξημένος κατά 7,5% σε σύγκριση με το 2020).