1. Home
  2. Νέα
  3. Επίδομα θέρμανσης: Εως τις 28 Απριλίου η επόμενη καταβολή πληρωμών
Επίδομα θέρμανσης: Εως τις 28 Απριλίου η επόμενη καταβολή πληρωμών

Επίδομα θέρμανσης: Εως τις 28 Απριλίου η επόμενη καταβολή πληρωμών

0

Σε 242,8 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ποσό που ήδη έχει καταβληθεί στους δικαιούχους για το επίδομα θέρμανσης, ενώ απομένει μία ακόμη προγραμματισμένη πληρωμή στις 28 Απριλίου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, «το Υπουργείο Οικονομικών, συνεπές προς το χρονοδιάγραμμα που είχε ανακοινώσει, προχώρησε χθες, 22 Φεβρουαρίου, στην καταβολή ποσού συνολικού ύψους 54,8 εκατ. ευρώ σε 404.157 δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης.

Έτσι, το συνολικό ποσό που έχει διατεθεί, μέχρι σήμερα, για το επίδομα θέρμανσης της χειμερινής περιόδου 2022-2023 φθάνει τα 242,8 εκατ. ευρώ, ενώ θα ακολουθήσει και νέα καταβολή έως τις 28 Απριλίου».

Παράλληλα σημείωσε ότι «την τρέχουσα περίοδο, το επίδομα θέρμανσης, μετά την αύξηση του χορηγούμενου ποσού και της περιμέτρου των δικαιούχων, καλύπτει την πλειοψηφία των νοικοκυριών που θα καταναλώσουν πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο και τις άλλες επιδοτούμενες μορφές καυσίμου.

Παράλληλα, το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης είναι μειωμένο για τους καταναλωτές, χάρη στην επιδότηση στην αντλία, η οποία συνεχίζεται έως τις 31 Μαρτίου 2023 και ανέρχεται στα 12 λεπτά ανά λίτρο (15 λεπτά, με ΦΠΑ)».

Και κατέληξε, «με τα δύο αυτά, στοχευμένα, μέτρα, συνολικού δημοσιονομικού κόστους 520 εκατ. ευρώ, η Κυβέρνηση επιβεβαιώνει, έμπρακτα, για ακόμα μία φορά ότι στηρίζει αποτελεσματικά και γενναία τους πολίτες – ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους – έναντι των δυσκολιών που έχουν προκαλέσει, διεθνώς, οι πολυ-επίπεδες, εξωγενείς κρίσεις».