1. Home
 2. Νέα
 3. Απ. Οικονόμου (Economy Green Energy): «Στην εταιρεία μας μπορεί να βρει κανείς μια ολοκληρωμένη πρόταση για θέρμανση χώρου και νερού χρήσης»
Απ. Οικονόμου (Economy Green Energy): «Στην εταιρεία μας μπορεί να βρει κανείς μια ολοκληρωμένη πρόταση για θέρμανση χώρου και νερού χρήσης»

Απ. Οικονόμου (Economy Green Energy): «Στην εταιρεία μας μπορεί να βρει κανείς μια ολοκληρωμένη πρόταση για θέρμανση χώρου και νερού χρήσης»

0

Συνέντευξη: Μαργαρίτα Ασημακοπούλου

Ο κ. Οικονόμου με τη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Ασημακοπούλου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.
Ο κ. Οικονόμου με τη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Ασημακοπούλου.

Συναντήσαμε τον κ. Απόστολο Οικονόμου, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Economy Green Energy, της εταιρείας που υπερέχει στον τομέα της θέρμανσης, του φυσικού αερίου και της ηλιακής ενέργειας.

Μας μίλησε για την πορεία της εταιρείας, για το πώς μπορεί κανείς να ζεσταθεί οικονομικά μέσα από τα προϊόντα της αλλά και για τα μελλοντικά της πλάνα.

 

 1. Κ. Οικονόμου, πείτε μας αρχικά δυο λόγια για την πορεία της εταιρείας, η οποία μετρά ήδη 25 χρόνια από την ίδρυσή της.

Όλα ξεκίνησαν το Μάιο του 1997 όταν ως Μηχανολόγος Μηχανικός ίδρυσα την εταιρεία ECONOMY INOX ΕΠΕ, τα προϊόντα της οποίας παράγονται και διατίθενται μέχρι και σήμερα. Η εταιρεία έχει μακρά εμπειρία στη κατασκευή και εμπορία ηλιακών συστημάτων (χονδρική- λιανική πώληση) καθώς και σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα. Με την είσοδο της νεότερης γενιάς Οικονόμου στην ECONOMY GREEN ENERGY η εταιρεία επέκτεινε τη δραστηριότητά της και στο χώρο του φυσικού αερίου. Για παραπάνω από δύο δεκαετίες πραγματοποιεί μελέτες και εσωτερικές εγκαταστάσεις Αυτονομιών (διαμερίσματα), Κεντρικών Θερμάνσεων (πολυκατοικίες) και Επαγγελματικών Χώρων (εστιατόρια, αρτοποιεία κτλ). Αφουγκραζόμενη τις επιταγές των καιρών και με στήριγμα την πολυετή της εμπειρία στην αξιοποίηση των ήπιων μορφών ενέργειας (ηλιακοί θερμοσίφωνες)  η Economy Green Energy  δημιούργησε ξεχωριστό τμήμα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) με εξειδίκευση στις Αντλίες Θερμότητας και τα Φωτοβολταϊκά. Με αυτό τον τρόπο ικανοποιεί τις ανάγκες των πελατών που προσανατολίζονται στην πράσινη ενέργεια. Η εταιρεία εδρεύει στην Αθήνα, σε τετραώροφο κτήριο επί της οδού Βριλησσού 21, στο Πολύγωνο, με έκθεση προϊόντων στον ισόγειο χώρο, γραφεία στον πρώτο και το δεύτερο όροφο και αποθήκες στον υπόγειο χώρο. Επίσης, διαθέτει υποκατάστημα επί της Λεωφόρου Αχαρνών 315 στα Κάτω Πατήσια. Απασχολεί 28 άτομα μόνιμο προσωπικό, μεταξύ των οποίων 5 μηχανολόγους μηχανικούς, 12 εξειδικευμένους τεχνικούς-εγκαταστάτες στο τμήμα Φυσικού Αερίου, 5 τεχνικούς αερίων καυσίμων στο τμήμα service, 4 άτομα στο τμήμα πωλήσεων & 2 άτομα στο τμήμα customer service.

 

Οι νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Πολύγωνο.
Οι νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Πολύγωνο.

 

 1. Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα. Ποιες λύσεις οικονομικής θέρμανσης μπορεί να βρει κανείς στην εταιρεία σας;

Στην εταιρεία μας Economy Green Energy” ο πελάτης μπορείς να βρει μια ολοκληρωμένη πρόταση για θέρμανση χώρου και ζεστού νερού χρήσης, είτε χρησιμοποιώντας φυσικό αέριο είτε το περιβάλλον σε συνδυασμό με ρεύμα (αντλίες θερμότητας αέρα-νερού) και τον ήλιο (ηλιακούς θερμοσίφωνες). Όλα αυτά η εταιρεία τα παρέχει κι εγκαθιστά με δικά της συνεργεία τα οποία επιβλέπονται από τους 5 Μηχανολόγους Μηχανικούς που διαθέτει. Επιπροσθέτως, προτείνουμε στους πελάτες μας παρεμβάσεις μείωσης του κόστους θέρμανσης, με προϊόντα κι εφαρμογές που βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας όπως:

 • Τοποθέτηση θερμοστατικών κεφαλών στα θερμαντικά σώματα
 • Συντήρηση του λέβητα και ρύθμισή του με αναλυτή καυσαερίων
 • Καθαρισμό των σωμάτων και του δικτύου με κατάλληλα χημικά και πιεστική αντλία καθαρισμού
 • Αντικατάσταση του κλασικού μηχανικού θερμοστάτη χώρου με ψηφιακό ηλεκτρονικό θερμοστάτη με εύρος ακρίβειας 0,1-0,3 οC

 

 1. Έχετε ολοκληρώσει με μεγάλη επιτυχία αρκετές αυτόνομες και κεντρικές θερμάνσεις. Πώς το πετύχατε αυτό;

Η επιτυχία της εταιρείας μας Economy Green Energy” να ολοκληρώσει επιτυχώς μεγάλο αριθμό εγκαταστάσεων θέρμανσης οφείλεται στο τρίπτυχο « Συνέπεια- Τεχνικέ ς γνώσεις – Προσιτές τιμές» και πάνω από όλα σεβασμό στις ανάγκες θέρμανσης κάθε μεμονωμένου πελάτη. Αυτή τη στιγμή – μετά από 25 χρόνια της εταιρείας μας στον κλάδο- θεωρούμεθα επάξια μέσα στην πρώτη τριάδα των εταιρειών πώλησης κι εγκατάστασης θέρμανσης με φυσικό αέρι κι αντλίες θερμότητας. Δεν επαναπαυόμαστε, τουναντίον επιμορφώνουμε το προσωπικό μας σε τακτά χρονικά διαστήματα και επενδύουμε σε υλικοτεχνική υποδομή και σύγχρονα μεταφορικά μέσα. Πρόσφατη επένδυσή μας ήταν η μεταφορά της έδρας μας σε νεόδμητο, σύγχρονο και λειτουργικό τετραώροφο κτίριο στον περιφερειακό δρόμο του Πολυγώνου.

 

 1. Ποια η γνώμη σας για τη διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό τοπίο;

Η διείσδυση των ΑΠΕ στον ενεργειακό χώρο της χώρας μας γίνεται με τον χρόνο όλο και πιο αυξημένη. Τον τελευταίο δε χρόνο, και κυρίως λόγω του πολέμου, ευαισθητοποιήθηκε ακόμα περισσότερο ο κόσμος και το κράτος, και η παραγωγή ενέργειας αντικαθιστά το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο με την ηλιακή και την αιολική ενέργεια. Είναι τετριμμένο αλλά αληθές (σχεδόν νομοτελειακά!): ΚΑΘΕ ΚΡΙΣΗ ΚΡΥΒΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ. Η ευκαιρία που «κρύβει» η παρούσα ενεργειακή κρίση είναι τριπλή: Πρώτον: Έχουμε άμεση στροφή σε αυτοματισμούς θερμικής άνεσης

Δεύτερον: Οι τέσσερις εφαρμογές που ανέφερα στην δεύτερη ερώτησή σας «δένουν» καλά με τα σύγχρονα συστήματα θέρμανσης (όπως λέβητες συμπύκνωσης & αντλίες θερμότητας)

Τρίτον: Οι καταναλωτές αποφασίζουν τελικά να κάνουν νωρίτερα το μεγάλο βήμα της μετάβασης σε ένα από αυτά τα νέα συστήματα, καθώς είναι πιο «πράσινα» και «καθαρά» αλλά και πιο οικονομικά στην χρήση τους.

Κοινός παρονομαστής σε όλα τα προηγμένα συστήματα είναι που προανέφερα είναι και η «πράσινη» ταυτότητα τους και η συμβολή τους στην μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος.

Το υποκατάστημα της εταιρείας στα Κάτω Πατήσια.
Το υποκατάστημα της εταιρείας στα Κάτω Πατήσια.

 

 1. Πιστεύετε ότι τα προγράμματα επιδότησης, όπως το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» βοηθάνε γενικότερα τον κλάδο;

Οποιοδήποτε κυβερνητικό και Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που έχει να κάνει με την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, βοηθάει αναμφισβήτητα τον κλάδο μας.

Δυστυχώς όμως η χρονοβόρα και πολύμηνη αποπληρωμή της επιδότησης όπως και η σχετικά μεγάλη γραφειοκρατία αποθαρρύνει μικρές εταιρείες να συμμετάσχουν στα προγράμματα αυτά.

Εμείς, ως εταιρεία, διαθέτουμε τόσο την αναγκαία γραφειοκρατική υποστήριξη  (Γραμματεία – Λογιστήριο) όσο και την αναγκαία οικονομική επάρκεια, κι έτσι μπορούμε να αναλαμβάνουμε τέτοια έργα που αποπληρώνονται μέσω του προγράμματος « Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

 

 1. Ποια είναι τα πλάνα και οι στόχοι σας για το 2023;

Δυστυχώς μετά τον πόλεμο της Ουκρανίας και τις δυσμενείς συνέπειες που είχε παγκοσμίως, είναι πολύ δύσκολο για μια εταιρεία να θέσει μακροπρόθεσμους στόχους.

Παρόλα αυτά, η εταιρείας μας Economy Green Energy” για το 2023 έχει συνάψει νέες συνεργασίες – κυρίως στον τομέα και τα προϊόντα των αντλιών θερμότητας και της ενδοδαπέδιας θέρμανσης.

Συγχρόνως έχει ολοκληρώσει την τεχνική εκπαίδευση για τα ως άνω προϊόντα, τόσο των πωλητών της όσο και του τεχνικού προσωπικού της.

 

Who Is Who:

Ο κ. Απόστολος Οικονόμου, γεννήθηκε την 25η Αυγούστου 1951 στην Ασμάρα Ερυθραίας, είναι απόφοιτος Μηχανολόγος – Μηχανικός και μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με Α.Μ.Τ.Ε.Ε. 32037. Επίσης είναι μέλος των αποφοίτων Μηχανολόγων – Μηχανικών των ΗΠΑ (ASHRE). Επιπλέον, είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αλλά και του Πολυτεχνείου Μασαχουσέτης. Απασχολήθηκε ως Μηχανολόγος Παραγωγής και ως Τεχνικός Διευθυντής σε μεγάλες εταιρείες. Το 1997 ίδρυσε την Economy Inox ΕΠΕ την οποία διατηρεί με τον υιό του μέχρι σήμερα με την επωνυμία «Economy Green Energy». Ομιλεί την Αγγλική και Ιταλική γλώσσα σε άριστο επίπεδο.