1. Home
  2. Θέρμανση
  3. -
  4. κλιματισμός
  5. LG: Επιβεβαιώνει την ισχυρή της θέση στην ευρωπαϊκή αγορά θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού
LG: Επιβεβαιώνει την ισχυρή της θέση στην ευρωπαϊκή αγορά θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού

LG: Επιβεβαιώνει την ισχυρή της θέση στην ευρωπαϊκή αγορά θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού

0

Η LG Electronics (LG)παρουσίασε τις πιο πρόσφατες λύσεις θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού (HVAC) στη Διεθνή Εμπορική Έκθεση για την Υγιεινή, τη Θέρμανση και τον Αέρα (ISH) 2023, που πραγματοποιήθηκε στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας από τις 13 έως τις 17 Μαρτίου. Στο περίπτερο των Οικιακών Λύσεων και σε αυτό των Επαγγελματικών Λύσεων, παρουσιάζονται οι κορυφαίες λύσεις της LG για το σπίτι και τις επιχειρήσεις που χαρακτηρίζονται από τις ισχυρές επιδόσεις και την υψηλή ενεργειακή απόδοση που απαιτούν οι Ευρωπαίοι.

Δεδομένων των αυστηρότερων περιβαλλοντικών κανονισμών και των προκλήσεων στον εφοδιασμό της Ευρώπης με φυσικό αέριο, στην ευρωπαϊκή αγορά HVAC παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον για τα συστήματα κλιματισμού με αντλία θερμότητας που μπορούν να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα. Το 2019, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ένα σύνολο πολιτικών πρωτοβουλιών, την “Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία”, η οποία στοχεύει στην επίτευξη ουδετερότητας ως προς τον άνθρακα έως το 2050. Πέρυσι, ανακοίνωσε επίσης το σχέδιο “REPowerEU” για την επέκταση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2030 και τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και της εξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα.

Αντανακλώντας τις σημερινές τάσεις της αγοράς και τη δέσμευση για ενεργειακή απόδοση, τα προϊόντα HVAC της LG στην ISH 2023 αποδεικνύουν την ποιότητα και την αξία που έχουν καταστήσει την εταιρεία έναν από τους σημαντικότερους πρωταγωνιστές του κλάδου. Οι επισκέπτες στο περίπτερο των Οικιακών Λύσεων μπορούν να εξερευνήσουν διάφορες λύσεις που έχουν σχεδιαστεί για τις κατοικίες, συμπεριλαμβανομένων των αντλιών θερμότητας πηγής αέρα (ASHP) που χρησιμοποιούν ψυκτικά μέσα με χαμηλό δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη (GWP), προηγμένα συστήματα εξαερισμού με ανάκτηση ενέργειας (ERV), τον αξιόπιστο Water Heater της LG, καθώς και το Σύστημα Αποθήκευσης Ενέργειας (ESS) και τη λύση Ελέγχου Ενέργειας Κτιρίου (BECON) για έξυπνη διαχείριση ενέργειας.

Η νέα λύση Therma V™ R290 Monobloc για οικιακές εγκαταστάσεις κάνει το παγκόσμιο λανσάρισμα της στην ISH 2023. Η εντυπωσιακή αντλία θερμότητας χρησιμοποιεί το ψυκτικό μέσο R290, το οποίο έχει GWP ίσο με τρία – πολύ χαμηλότερο από το GWP των ψυκτικών μέσων που χρησιμοποιούνται συνήθως σε λύσεις θέρμανσης. Η Therma V R290 Monobloc παρέχει αξιόπιστη θέρμανση εσωτερικών χώρων και διατηρεί τα σπίτια άνετα και ζεστά καθ’ όλη τη διάρκεια των πιο κρύων μηνών του έτους.

Η δημοτικότητα της σειράς συστημάτων κλιματισμού με αντλία θερμότητας υψηλής απόδοσης LG Therma V μεγαλώνει διαρκώς στην ευρωπαϊκή αγορά. Καθώς προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία στον πελάτη με βάση τις προηγμένες τεχνολογίες και τα χρήσιμα χαρακτηριστικά εξοικονόμησης ενέργειας, οι εξαιρετικές μονάδες ASHP της LG κατέγραψαν αύξηση πωλήσεων άνω του 120% κατά το περασμένο έτος. Στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται ο τομέας HVAC της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Γερμανίας, οι πωλήσεις των αντλιών θερμότητας της LG υπερδιπλασιάστηκαν το 2022.

Τα προϊόντα LG Therma V είναι λύσεις ASHP (Air Source Heat Pumps) χρησιμοποιούν τον εξωτερικό αέρα για την παραγωγή ενέργειας για ψύξη και θέρμανση, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται σημαντική αύξηση της απόδοσης. Η LG Therma V χρησιμοποιεί κατά 75% θερμική ενέργεια που προέρχεται από τον αέρα και κατά 25% ηλεκτρική ενέργεια, βοηθώντας τα νοικοκυριά να μειώσουν την εξάρτησή τους από τα ορυκτά καύσιμα.

Μια ακόμη ενεργειακά αποδοτική λύση της LG που βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής στην ISH 2023, το σύστημα μεταβλητής ροής ψυκτικού μέσου (VRF) Multi V™ i βρίσκεται στο περίπτερο Επαγγελματικών Λύσεων της εταιρείας. Εξοπλισμένο με το εξαιρετικά εξελιγμένο λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης της LG, το Multi V i ενισχύει την εξοικονόμηση ενέργειας έως και 24,7%[1] μέσω του AI Smart Care, το οποίο χρησιμοποιεί την εκμάθηση του χώρου και της κάθε κατάστασης για την προσαρμογή της ισχύος ψύξης και θέρμανσης. Η λύση αξιοποιεί επίσης το AI Indoor Space Care της LG για να συμβάλει στη διατήρηση μιας ομοιόμορφης θερμοκρασίας στους εσωτερικούς χώρους: ενεργοποιεί αυτόματα τις εσωτερικές μονάδες σε έναν συγκεκριμένο χώρο όταν εντοπίζονται κάτοικοι και τις απενεργοποιεί ξανά μόλις οι κάτοικοι αποχωρήσουν.

«Από τη νέα Therma V R290 Monobloc έως το Multi V i, οι τελευταίες μας λύσεις HVAC καταδεικνύουν τη δέσμευσή μας να προωθήσουμε έναν πιο ενεργειακά αποδοτικό τρόπο ζωής», δήλωσε ο James Lee, επικεφαλής του τμήματος Air Solution Business Unit της LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company. «Η LG θα συνεχίσει να αναπτύσσει έξυπνες λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας και θα προσπαθήσει να έρθει πιο κοντά στην ουδετερότητα του άνθρακα».

 

[1] Δοκιμάστηκε εσωτερικά σύμφωνα με το πρότυπο δοκιμής KS (KS B ISO 15042:2006) χρησιμοποιώντας το μοντέλο Multi V i 24 horespower (HP). Τα αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο, τη θερμοκρασία περιβάλλοντος και άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες.