1. Home
  2. Νέα
  3. Alstom και Akiem υπογράφουν συμφωνία-πλαίσιο για 100 μηχανές έλξης τύπου Traxx Universal
Alstom και Akiem υπογράφουν συμφωνία-πλαίσιο για 100 μηχανές έλξης τύπου Traxx Universal

Alstom και Akiem υπογράφουν συμφωνία-πλαίσιο για 100 μηχανές έλξης τύπου Traxx Universal

0

Η Alstom, παγκόσμιος ηγέτης στην έξυπνη και βιώσιμη κινητικότητα, και η Akiem, ευρωπαϊκή εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης τροχαίου υλικού, υπέγραψαν σύμβαση-πλαίσιο για την προμήθεια 100 μηχανών έλξης πολλαπλών συστημάτων Traxx Universal (MS3). Το βασικό μέρος της παραγγελίας περιλαμβάνει 65 μηχανές και η συνολική αξία της συμφωνίας ανέρχεται σε 500 εκατομμύρια ευρώ. Με αυτή τη σημαντική επένδυση και συνεργασία, η Akiem επιβεβαιώνει την ηγετική της θέση στην ευρωπαϊκή αγορά χρηματοδοτικής μίσθωσης και τη φιλοδοξία της να συμβάλει στην επιτάχυνση των δραστηριοτήτων της σιδηροδρομικής αγοράς, με σημαντικές επενδύσεις κατά μήκος των διαδρόμων που συνδέουν τη Γαλλία με άλλες 12 ευρωπαϊκές χώρες.

Οι μηχανές έλξης πολλαπλών συστημάτων Traxx  είναι βέλτιστης   ενεργειακής απόδοσης  και μπορούν να εκτελούν τόσο εμπορευματικές όσο και επιβατικές μεταφορές με ταχύτητα έως 160 χιλιόμετρα την ώρα. Αυτές οι μηχανές θα χρησιμοποιηθούν σε 12 ευρωπαϊκές χώρες, που περιλαμβάνουν τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία, τη Γαλλία, την Ιταλία, το Βέλγιο, τις Κάτω Χώρες, το Λουξεμβούργο, την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Τσεχική Δημοκρατία και τη Σλοβακία. Μια ιδιαιτερότητα ορισμένων μηχανών πολλαπλών συστημάτων είναι ότι  διαθέτουν τη δυνατότητα τελευταίου μιλίου με ντίζελ ή μπαταρία, η οποία τους επιτρέπει την πρόσβαση σε λιμάνια, τερματικούς σταθμούς ή βιομηχανικούς χώρους χωρίς να απαιτείται ξεχωριστή μηχανή ελιγμών.

Όλες οι μηχανές θα είναι εξοπλισμένες με το κορυφαίο σύστημα σηματοδότησης ATLAS, την επί του οχήματος λύση της Alstom για το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ελέγχου Τρένων (ETCS). Αυτό το σύστημα προσφέρει την ευρύτερη κάλυψη χωρών και γραμμών, , υποστηρίζοντας τη λειτουργία τόσο του ETCS όσο και του παλαιού συστήματος, με ανώτερη αρχιτεκτονική δύο προς τρία.

Ο Kevin Cogo, Αντιπρόεδρος, Rolling Stock, Locomotives & Components, Alstom DACH, σημείωσε: «Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για την απόφαση της Akiem να επεκτείνει τον στόλο των μηχανών της με τη μεγαλύτερη ενιαία παραγγελία μηχανών Traxx, που εξυπηρετεί σημαντικό αριθμό χωρών. Η συμφωνία αυτή θα ενισχύσει περαιτέρω την ισχυρή θέση τόσο της Akiem όσο και της Alstom στην αγορά των μηχανών έλξης σε διάφορους διαδρόμους, συμπεριλαμβανομένης της εγχώριας αγοράς τους.»

Ο Fabien Rochefort, Διευθύνων Σύμβουλος της Akiem, πρόσθεσε: «Η Akiem αισθάνεται μεγάλη ικανοποίηση για τη νέα αυτή παραγγελία προς την  Alstom. Επενδύουμε συνεχώς στο χαρτοφυλάκιο των μηχανών μας για να ικανοποιούμε τις ανάγκες των πελατών μας και να διερευνούμε νέες ευκαιρίες στην αγορά. Με αυτή την κεφαλαιακή επένδυση στοχεύουμε να προσφέρουμε αποδοτικές και βιώσιμες διαδρομές, προωθώντας τη στροφή προς τις σιδηροδρομικές μεταφορές στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτής της παραγγελίας, 55 μηχανές θα εκτελούν δρομολόγια από τη Γαλλία προς την Ευρώπη, σηματοδοτώντας τις πρώτες σχετικές παραδόσεις την τελευταία δεκαετία. Πρόθεσή μας είναι να συμβάλουμε στην ενίσχυση των σιδηροδρομικών εμπορευματικών και υπεραστικών επιβατικών μεταφορών στη Γαλλία, προωθώντας παράλληλα την καινοτομία και τον ανταγωνισμό με την υποστήριξη των ομάδων συντήρησης και εξυπηρέτησης που διαθέτουμε.»

Η τελική συναρμολόγηση  θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Alstom στο Κάσελ της Γερμανίας, ενώ οι παραδόσεις των μονάδων αναμένεται να πραγματοποιηθούν μεταξύ 2025 και 2028.

Τα Alstom™, Traxx™ και ATLAS™ είναι προστατευόμενα εμπορικά σήματα του ομίλου Alstom.