1. Home
  2. Νέα
  3. Συνεργασία της Schneider Electric και STACK EMEA για ένα βιώσιμο, ψηφιακό μέλλον
Συνεργασία της Schneider Electric και STACK EMEA για ένα βιώσιμο, ψηφιακό μέλλον

Συνεργασία της Schneider Electric και STACK EMEA για ένα βιώσιμο, ψηφιακό μέλλον

0

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, παρέχει ορισμένες από τις θεμελιώδεις λύσεις φυσικής υποδομής και εφαρμογές λογισμικού για την εγκατάσταση της STACK Infrastructure στο Μιλάνο, υποστηρίζοντας τον οργανισμό  σε ένα πιο βιώσιμο, ψηφιακό μέλλον στην Ιταλία.

Ο πάροχος διαδικτυακών εφαρμογών για τις πιο καινοτόμες εταιρείες και κορυφαίος παγκόσμιος κατασκευαστής και διαχειριστής data centers, STACK, δημιουργήθηκε μέσω της συγχώνευσης τριών καθιερωμένων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, αποτελώντας μια μονάδα παραγωγής βιώσιμων εγκαταστάσεων colocation και υπερσύγχρονων Data Centers build-to-suit. Σήμερα, η εταιρεία παρέχει στους πελάτες μια βιώσιμη πλατφόρμα ανάπτυξης, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με τις κοινότητες για να διασφαλίσει μια σχέση συνεργασίας που δημιουργεί αξία για όλους.

Σχεδιασμός βιώσιμης ανάπτυξης

Σε παγκόσμιο επίπεδο, κάθε data center της εταιρείας STACK τροφοδοτείται από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με αποδοτική χρήση νερού και βέλτιστα συστήματα ψύξης. Στο Μιλάνο, ο πάροχος STACK έχει συνεργαστεί με τη Schneider Electric για να ενισχύσει την πορεία προς ένα βιώσιμο και ψηφιακό μέλλον, συμβάλλοντας στην απόδοση μεγάλων data centers και υποστηρίζοντας τις απαιτήσεις των ψηφιακών εγκαταστάσεων των επιχειρήσεων. Η εγκατάσταση MIL01A της STACK επιτυγχάνει ετησίως ~1,3 PUE (Power Usage Effectiveness – η μovάδα μέτρησης που εκφράζει την ενεργειακή απόδοση ενός Data center) και αποδοτικότητα χρήσης νερού (WUE) ~0,8, ενώ παράλληλα πληροί τις οδηγίες ASHRAE TC9.9.

Για να επιτύχει τα υψηλότερα επίπεδα απόδοσης στο σύστημα κινητήρα και μετάδοσης του MIL01A, χρησιμοποιείται το εξαιρετικά αποδοτικό UPS Galaxy™ VX της Schneider Electric με μπαταρίες Li-Ion, προσφέροντας ενεργειακή απόδοση έως και 99% σε λειτουργία eConversion™, μαζί με τα racks, τις μονάδες CRAC, την ηλεκτρική διανομή και τους διακόπτες της εταιρείας. Σε αρκετές από τις εγκαταστάσεις της, η STACK έχει επίσης αναπτύξει τις δικές της τεχνολογίες ψύξης που της επιτρέπουν να συλλέγει το νερό της βροχής, συμβάλλοντας στην ανεξαρτητοποίησή της από τις δημόσιες παροχές νερού και ελαχιστοποιώντας την κατανάλωση πόρων.

Η STACK χρησιμοποιεί επίσης την πλατφόρμα EcoStruxure™ της Schneider Electric, συμπεριλαμβανομένων των EcoStruxure IT Expert και Power Monitoring Expert, έχοντας απομακρυσμένη πρόσβαση και έλεγχο του λειτουργικού περιβάλλοντος. Το Σύστημα Διαχείρισης Κτιρίου (BMS), το οποίο τροφοδοτείται από το λογισμικό EcoStruxure, συνδέεται με άλλα ζωτικής σημασίας συστήματα του data center, βοηθώντας στην παρακολούθηση, την αυτοματοποίηση και τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

Μέσω μιας ολιστικής προσέγγισης στο σχεδιασμό και στη λειτουργία και µε την αξιοποίηση του χαρτοφυλακίου EcoStruxure for Data Center της Schneider Electric, η STACK προσφέρει απαράμιλλα επίπεδα βιωσιμότητας και απόδοσης στους πελάτες της στην Ιταλία.

ESG και τοπικές κοινότητες

Η STACK και η Schneider Electric, εκτιμούν ότι ενώ υπάρχει ραγδαία ζήτηση για ψηφιακή ανάπτυξη και δημιουργία data centers, θα πρέπει να διασφαλιστεί η προώθηση καινοτόμων πρακτικών για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Η STACK δεσμεύεται να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και να αυξήσει τον θετικό κοινωνικό αντίκτυπο, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε τοπικό επίπεδο. Ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο προωθεί την κυκλικότητα και τη βιωσιμότητα στις τοπικές κοινότητες είναι η αναβάθμιση παλαιών κτιρίων ή η ανάπτυξη προκατασκευασμένων εγκαταστάσεων, υποστηρίζοντας το ευρύτερο οικονομικό και ψηφιακό οικοσύστημα.

Οι δεσμεύσεις της STACK αφορούν επίσης τους δήμους, συνεισφέροντας σε συνδέσεις οπτικών ινών για σχολεία και τοπικές διοικήσεις. Μέσω της κορυφαίας στον κλάδο ψηφιακής υποδομής της στο Μιλάνο, η εταιρεία προάγει τις τεχνολογικές εξελίξεις και προσφέρει ένα πλήθος από οφέλη για τους μαθητές και τις τοπικές επιχειρήσεις. Σε αυτά περιλαμβάνονται η κατάρτιση των τοπικών εργαζομένων και η δημιουργία θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων STEM.

«Σήμερα ο κόσμος μας γίνεται όλο και πιο ψηφιοποιημένος και διασυνδεδεμένος και είναι ζωτικής σημασίας να αξιοποιήσουμε τη δύναμη των data centers και των ψηφιακών υποδομών για ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον», δήλωσε ο Marc Garner, SVP, Secure Power Division, Schneider Electric, Europe. Παράλληλα, ανέφερε ότι: «Μέσα από δυναμικές συνεργασίες, όπως με την STACK, όπου το όραμά μας σχετικά με τους ESG παράγοντες ευθυγραμμίζεται πραγματικά, αλλά και με επενδύσεις στη βιωσιμότητα, πιστεύουμε ότι ο κλάδος μας μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επιτάχυνση της απαλλαγής από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα».

«Η STACK θεωρεί την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και τον κοινωνικό αντίκτυπο ως στρατηγικές ανάγκες της επιχείρησης», δήλωσε η Michillay Brown, VP, ESG, STACK EMEA. «Εφαρμόζουμε προηγμένες μεθόδους για την προμήθεια ανανεώσιμης ενέργειας, τη διαχείριση της κατανάλωσης και την εξοικονόμηση των πόρων. Η συνεργασία με εταιρείες όπως η Schneider Electric μας βοηθά να γίνουμε ακόμη καλύτεροι συνεργάτες για τους δικούς μας πελάτες», συμπλήρωσε.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το έργο της Schneider Electric για την οικοδόμηση ενός πιο βιώσιμου, ψηφιακού μέλλοντος και τις δεσμεύσεις ESG της εταιρείας, επισκεφθείτε τον ιστότοπο.