1. Home
  2. ΑΠΕ
  3. Φωτοβολταϊκά: PIKO CI 100 – Γιατί ξεχωρίζει ο ολοκαίνουριος εμπορικός αντιστροφέας της KOSTAL
Φωτοβολταϊκά: PIKO CI 100 – Γιατί ξεχωρίζει ο ολοκαίνουριος εμπορικός αντιστροφέας της KOSTAL

Φωτοβολταϊκά: PIKO CI 100 – Γιατί ξεχωρίζει ο ολοκαίνουριος εμπορικός αντιστροφέας της KOSTAL

0

Η KOSTAL, Γερμανική εταιρεία με κληρονομιά πάνω από 100 χρόνια στην ηλεκτρική μηχανική και ένας από τους πρωτοπόρους στον τομέα των φωτοβολταϊκών, που μεταξύ άλλων σχεδίασε και διέθεσε στην παγκόσμια αγορά τον πρώτο τριφασικό αντιστροφέα. Σήμερα, με το πιο πρόσφατο της δημιούργημα, τον νέο εμπορικό αντιστροφέα PIKO CI 100, η KOSTAL επαναπροσδιορίζει τη μετατροπή ηλιακής ενέργειας για τη μέγιστη απόδοση, αξιοπιστία και περιβαλλοντική βιωσιμότητα και αποδεικνύει τη δέσμευσή της για ιδανικές ενεργειακές λύσεις, με χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν.

Αποτελεσματικότητα πέρα από τη σύγκριση

Η απόδοση είναι πρωταρχικής σημασίας στη μετατροπή της ηλιακής ενέργειας και ο PIKO CI 100 διαθέτει κορυφαίο βαθμό απόδοσης 98.4%, μεγιστοποιώντας τη διάθεση της ενέργειας που συλλέγεται από τα Φ/Β πλαίσια. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Maximum Power Point Tracking (MPPT) με 8 ανεξάρτητους trackers, προσαρμόζει συνεχώς τη λειτουργία του σύμφωνα με τα στιγμιαία διαθέσιμη ισχύ του φωτοβολταϊκού. Έτσι, μπορεί κάθε στιγμή να εξάγει όλη την ενέργεια από τα Φ/Β πλαίσια, βελτιστοποιώντας την απόδοση της επένδυσης.

Αξιοπιστία και ασφάλεια

Η ηλιακή ενέργεια είναι μια επένδυση στο μέλλον και το φωτοβολταϊκό σύστημα θα πρέπει να διακρίνεται από αξιοπιστία για πολλά χρόνια. Οι αντιστροφείς PIKO CI της KOSTAL φημίζονται για την αντοχή και τη μακροζωία τους. Κατασκευασμένος με υλικά υψηλής ποιότητας και αυστηρά ελεγμένος ώστε να αντέχει στις πιο σκληρές περιβαλλοντικές συνθήκες, ο PIKO CI 100 εγγυάται πολυετή λειτουργία χωρίς προβλήματα. Διαθέτει βαθμό προστασίας ΙΡ66 για απόλυτη προστασία από υγρασία και σωματίδια σε εξωτερικές εγκαταστάσεις, αντικαταστάσιμα φυσίγγια προστασίας από υπερτάσεις (τύπου 2) στην AC και DC μεριά, προστασία από βολταϊκά τόξα (AFCI), απομακρυσμένη απενεργοποίηση και πολλά άλλα. Επιπλέον, η KOSTAL προσφέρει εξαιρετική κάλυψη εγγύησης, παρέχοντάς τη σιγουριά και εμπιστοσύνη που απαιτεί μια τέτοιου είδους επένδυση.

Πλήρης ενσωματωμένη επικοινωνία και έξυπνες λειτουργίες
Στην εποχή των έξυπνων σπιτιών/επιχειρήσεων και της διαχείρισης ενέργειας, ο PIKO CI 100 ξεχωρίζει. Είναι εξοπλισμένος με προηγμένες λειτουργίες εποπτείας και ελέγχου που επιτρέπουν την απρόσκοπτη ενσωμάτωση του σε κάθε ψηφιακό σύστημα. Διαθέτει σύνδεση Bluetooth, wifi, δύο θύρες RS485, δύο θύρες ethernet και προσφέρει όλα τα δεδομένα της παραγωγής του σε πραγματικό χρόνο, εντοπίζει και ενημερώνει για πιθανά προβλήματα, ενώ με τη βοήθεια ενός έξυπνου μετρητή, βελτιστοποιεί την κατανάλωση ενέργειας της εγκατάστασης. Επίσης, ο PIKO CI 100 είναι συμβατός με πολλά πρωτόκολλα επικοινωνίας, καθιστώντας πανεύκολη την ενσωμάτωσή του σε έξυπνα συστήματα και συσκευές άλλων κατασκευαστών (SolarLog, Meteocontrol, Power Dog, RW).

Ευελιξία με αρθρωτό σχεδιασμό
Όντας μέλος της σειράς PIKO CI, η ευελιξία είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό του PIKO CI 100. Η σειρά PIKO CI διαθέτει μοντέλα σε διαφορετικές τάξεις ισχύος, επιτρέποντάς στον σχεδιαστή να επιτύχει ομοιομορφία και τέλεια εφαρμογή σε εμπορικά συστήματα κάθε ισχύος, είτε πρόκειται για μια μικρές εμπορικές εγκαταστάσεις είτε για μεγαβατικά έργα. Αυτός ο αρθρωτός σχεδιασμός διασφαλίζει ότι δεν θα υπερεπενδύσετε αποκλειστικά σε υπερμεγέθεις αντιστροφείς, ούτε θα συμβιβαστείτε στην απόδοση μιας μικρότερου μεγέθους εγκατάστασης.

Περιβαλλοντική Υπευθυνότητα
Στον πυρήνα της φιλοσοφίας της KOSTAL βρίσκεται η δέσμευση για περιβαλλοντική ευθύνη. Ο PIKO CI 100 έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη βιωσιμότητα. Είναι εξαιρετικά αποδοτικός, γεγονός που μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα ελαχιστοποιώντας τη σπατάλη ενέργειας. Επιπλέον, η KOSTAL δίνει μεγάλη έμφαση στην ανακύκλωση και την υπεύθυνη απόρριψη, διασφαλίζοντας ότι το προϊόν αυτό έχει ελάχιστη επίδραση στο περιβάλλον καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους.
Στην αναζήτηση ενός καθαρότερου και πιο βιώσιμου μέλλοντος, η ηλιακή ενέργεια διαδραματίζει κεντρικό ρόλο και σε αυτό το ταξίδι η επιλογή των Φ/Β αντιστροφέων είναι κρίσιμος παράγοντας. Ο PIKO CI 100 της KOSTAL αποτελεί παράδειγμα βέλτιστης απόδοσης, αξιοπιστίας και περιβαλλοντικής ευθύνης. Με τον αξιόπιστο σχεδιασμό και τα έξυπνα χαρακτηριστικά του, ο PIKO CI 100 είναι η πιο ευέλικτη λύση για εμπορικές και μεγαβατικές εγκαταστάσεις.