1. Home
  2. Νέα
  3. Η ABB με δυναμική παρουσία στο Βιομηχανικό Συνέδριο του ΣΕΒ
Η ABB με δυναμική παρουσία στο Βιομηχανικό Συνέδριο του ΣΕΒ

Η ABB με δυναμική παρουσία στο Βιομηχανικό Συνέδριο του ΣΕΒ

0

Η ΑBB έδωσε δυναμικό “παρών” στο Βιομηχανικό Συνέδριο του ΣΕΒ, που διεξήχθη στις 9 Οκτωβρίου 2023στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το μήνυμα της φετινής διοργάνωσης ήταν «Σχέδιο και Τομές για το μέλλον των δυνατοτήτων μας»(#SEV4Growth) και στο συνέδριο τέθηκαν τα κρίσιμα ζητήματα για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής βιομηχανίας. Ο κ. JorisCocquyt, GlobalHeadofSalesIECLVMotorsDivisionτης ABB, ένα στέλεχος με περισσότερα από 15 χρόνια προϋπηρεσίας στον τομέα κινητήρων και αυτοματισμού της εταιρείας, μετά από ειδική πρόσκληση των διοργανωτών, συμμετείχε στο 1οsession με θέμα «Από την παγκοσμιοποίηση στη στρατηγική αυτονομία: Ποια είναι η θέση της ΕΕ και της Ελλάδας στο παγκόσμιο επενδυτικό και βιομηχανικό περιβάλλον;» Η ABB επενδύει σε Ευρωπαϊκές τεχνολογίες αιχμής για ένα πιο αειφόρο μέλλον.

Η Ευρώπη είναι μια από τις μεγαλύτερες καταναλωτικές αγορές στον κόσμο με ειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, που αποτελεί το εφαλτήριο για την εξυπηρέτηση γειτονικών αγορών, όπως η Μέση Ανατολή και η Αφρική. Η προσέλκυση καινούριων επενδύσεων απαιτεί μια νέα λογική, που συνδυάζει τη διαρκή επιχειρηματική εστίαση στους στόχους κερδοφορίας και αποδοτικότητας με σεβασμό στο περιβάλλον και την κοινωνία. Η ABB είναι ένας παγκόσμιος τεχνολογικός ηγέτης με βαθιά ευρωπαϊκή κληρονομιά ενσωματωμένη στο DNA τηςκαι1.500 άτομα δυναμικό στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις της. Βαθιά πεποίθηση της εταιρείας είναι πως η τεχνολογική καινοτομία μπορεί να ενισχύσει την οικονομική παραγωγικότητα και να δώσει λύση σε προκλήσεις που πηγάζουν από την αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού, την ταχεία αστικοποίηση και την κλιματική αλλαγή. Στα πλαίσια της στρατηγικής βιωσιμότητας 2030,η ABBστοχεύεισε μία προσέγγιση κυκλικότητας για το 80% των προϊόντων και των λύσεων της, που θα εφαρμόζεται σε όλη την αλυσίδα αξίας και τον κύκλο ζωής τους.

Η ABB πρωτοστατεί στην επιτάχυνση του οικολογικού, βιομηχανικού μετασχηματισμού Η ενεργειακά αποδοτική τεχνολογία τηςABBεπιταχύνει τον βιομηχανικό μετασχηματισμό μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2).Οι ηλεκτρικοί κινητήρες καταναλώνουν πάνω από το 45% της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ μέχρι το 2040 ο αριθμός τους αναμένεται να διπλασιαστεί. Έχει υπολογιστεί ότι, εάν και τα +300 εκατομμύρια βιομηχανικά συστήματα ηλεκτροκινητήρα που λειτουργούν σήμερα αντικατασταθούν με βελτιστοποιημένο, υψηλής απόδοσης εξοπλισμό, η παγκόσμια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας θα μπορούσε να μειωθεί έως και 10%.Η ABBπροσφέρει ηλεκτροκινητήρες υψηλής ενεργειακής απόδοσης, οι οποίοι συμβάλλουν στην μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 40% και είναι πλήρως προσαρμοσμένοι στις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Κανονισμού Ecodesign, ο οποίος έχει τεθεί σε ισχύ από τον Ιούλιο του 2023.Οι προκλήσεις στο διεθνές εμπόριο και η συμβολή τηςABBστη στρατηγική αυτονομία. Τα τελευταία χρόνια, οι περιορισμοί σε κρίσιμους τομείς του εμπορίου, όπως τα αγαθά και η ενέργεια, έχουν αλλάξει το μερίδιο αγοράς στην παγκόσμια οικονομία. Η ΕΕ έχει έρθει αντιμέτωπη με πολλά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών και χρηματοπιστωτικών κρίσεων, της πανδημίας COVID-19, της κλιματικής αλλαγής και των γεωπολιτικών ανακατατάξεων. Η Ευρώπη προκειμένου να ξεπεράσει αυτές τις προκλήσεις πρέπει να μεγιστοποιήσει τους πόρους της και να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη στρατηγικών τομέων όπως η ενέργεια, η βιομηχανία και τα έργα υποδομών, ώστε να παραμείνει ανταγωνιστική και να δημιουργήσει ευκαιρίες απασχόλησης.

Ο συνδυασμός της τεχνολογικής καινοτομίας με το διεθνές εμπόριο είναι ικανός να δημιουργήσει ένα ισχυρό αντίκτυπο, που θα υποστηρίξει τον στόχο “Net Zero by 2050”, δηλ. μιας ισορροπίας μεταξύ των ανθρωπογενών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG) και της απομάκρυνσής τους από την ατμόσφαιρα. Το παγκόσμιο εμπόριο επιταχύνει την καινοτομία, την υιοθέτηση τεχνολογίας και την οικονομική ανάπτυξη. “Το παγκόσμιο ενεργειακό μας αποτύπωμα με δύο εργοστάσια παραγωγής στην Ευρώπη, μάς επιτρέπει να εκπροσωπούμαστε δυναμικά στις μεγαλύτερες αγορές παγκοσμίως. Η επωνυμία, η κλίμακα και η αποκεντρωμένη μας οργάνωση σημαίνει ότι μπορούμε να υιοθετήσουμε μια ευέλικτη προσέγγιση σε διαφορετικές ευκαιρίες της αγοράς και να προσαρμόζουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στις ανάγκες των πελατών από κάθε βιομηχανία”, δήλωσε ο JorisCocquyt, Global Head of Sales IEC LV Motors Division της ABB.”Κατέχουμε μία ισχυρή θέση στην παγκόσμια αγορά, χάρη στην υψηλή απόδοση των κορυφαίων κινητήρων μας. Προσφέρουμε αξία για τον πελάτη και φροντίζουμε η εμπειρία του να υποστηρίζεται από την απαράμιλλη τεχνογνωσία και την κορυφαία καινοτομία μας στον τομέα της τεχνολογίας”.

Η ΑΒΒ ενισχύει την Ευρωπαϊκή βιομηχανία με σύγχρονα προϊόντα και λύσεις, που υποστηρίζουν την υιοθέτηση τεχνολογίας πιο αποδοτικής ενεργειακά, βοηθώντας στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και του λειτουργικού κόστους και εκπληρώνοντας παράλληλα τόσο τους επιχειρηματικούς στόχους, όσο και την αποστολή Net Zero.

tags: