1. Home
  2. Το
  3. πρωτοσέλιδο
  4. Ενεργειακή αναβάθμιση νοσοκομείου Τρίπολης με λέβητες αερίου De Dietrich
Ενεργειακή αναβάθμιση νοσοκομείου Τρίπολης με λέβητες αερίου De Dietrich

Ενεργειακή αναβάθμιση νοσοκομείου Τρίπολης με λέβητες αερίου De Dietrich

0

Οι λέβητες συμπύκνωσης αερίου De Dietrich C 640 Eco αναβαθμίζουν ενεργειακά το σύστημα θέρμανσης και παραγωγής ζεστού νερού του παναρκαδικού νοσοκομείο Τρίπολης.

Το νοσοκομείο Τρίπολης πραγματοποίησε ένα σημαντικό βήμα προς τη δέσμευση για βιωσιμότητα με την επιτυχή εγκατάσταση των πρωτοποριακών λεβήτων αερίου της De Dietrich, της σειράς C 640 Eco, συνολικής ισχύος 5.0Mw, αντικαθιστώντας τους συμβατικούς χαλύβδινους λέβητες πετρελαίου. Αυτή η κίνηση εγκαινιάζει μια νέα εποχή φιλικών προς το περιβάλλον συστημάτων θέρμανσης υψηλής απόδοσης στην καρδιά ενός κέντρου υγειονομικής περίθαλψης.

Οι λέβητες αερίου μεγάλης ισχύος De Dietrich C 640 Eco φημίζονται για την τεχνολογική τους καινοτομία καθώς είναι κατασκευασμένοι από κράμα αλουμινίου-πυριτίου, ενώ χάρη στον οικολογικό τους σχεδιασμό και την δυνατότητα τους για καύση έως 20% μείγματος υδρογόνου (H2), υπόσχονται την βέλτιστη ενεργειακή απόδοση με μειωμένες εκπομπές ρύπων. Το νοσοκομείο Τρίπολης αναμένει σημαντική μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας, με την εκτιμώμενη εξοικονόμηση ενέργειας να ξεπερνά το 35% ενώ η εξοικονόμηση οικονομικών πόρων φθάνει περίπου το  1.000.000 ευρώ ανά έτος, σε σχέση με την καύση πετρελαίου των λεβήτων οι οποίοι αντικαταστάθηκαν.

Ο Κος Λεβέντης, διευθυντής τεχνικής υπηρεσίας του Παναρκαδικού νοσοκομείου, εξέφρασε την ικανοποίηση του για αυτή την κίνηση, δηλώνοντας: “Η ενσωμάτωση των λεβήτων συμπύκνωσης αερίου θα βοηθήσει στην μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων μεταβαίνοντας σε ένα πιο καθαρό καύσιμο σε σχέση με το πετρέλαιο ενώ παράλληλα εξασφαλίζεται η μέγιστη ενεργειακή απόδοση του συστήματος για τις ανάγκες θέρμανσης και ζεστού νερού του νοσοκομείου”.

Η απόφαση για την αντικατάσταση των παλιών συμβατικών λεβήτων πετρελαίου εντάχθηκε στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης των δημόσιων κτιρίων των πόλεων Τρίπολης και Μεγαλόπολης.