1. Home
  2. Νέα
  3. Θανάσης Σακκάς (Sales Director Channels Europe της GoodWe) «H GoodWe είναι δίπλα στους πελάτες της και στα εύκολα και στα δύσκολα»
Θανάσης Σακκάς (Sales Director Channels Europe της GoodWe) «H GoodWe είναι δίπλα στους πελάτες της και στα εύκολα και στα δύσκολα»

Θανάσης Σακκάς (Sales Director Channels Europe της GoodWe) «H GoodWe είναι δίπλα στους πελάτες της και στα εύκολα και στα δύσκολα»

0

Συναντήσαμε τον Θανάση Σακκά, Sales Director Channels Europe της GoodWe, o οποίος μας μίλησε για την παρουσία της εταιρείας στην Ελλάδα και το πώς κατάφερε να εδραιωθεί ως μια από τις πιο αξιόπιστες στο χώρο των inverters και της αποθήκευσης. Η GoodWe είναι ένας παγκοσμίως κορυφαίος κατασκευαστής φωτοβολταϊκών μετατροπέων και λύσεων αποθήκευσης ενέργειας και είναι εισηγμένη ως ανώνυμη εταιρεία στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης. Με συνολικά πάνω από 4 εκατομμύρια παραδοθέντες μετατροπείς και 52GW εγκατεστημένους σε περισσότερες από 100 χώρες, οι ηλιακοί μετατροπείς της GoodWe έχουν χρησιμοποιηθεί σε οικιακές και εμπορικές στέγες, βιομηχανικά συστήματα και έργα μεγάλης κλίμακας και κυμαίνονται από 0,7kW έως 350kW. Η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 5.000 υπαλλήλους σε 20 χώρες, διαθέτει μια ομάδα έρευνας και ανάπτυξης 1.000+ ατόμων και περιλαμβάνεται στον κατάλογο των 3 κορυφαίων προμηθευτών αντιστροφέων στην Ευρώπη το 2022 από την Wood Mackenzie.

 

  1. Κ. Σακκά, πείτε μας αρχικά δυο λόγια για την πορεία της εταιρείας στη χώρα μας.

Σας ευχαριστώ πολύ κυρία Ασημακοπούλου που μας δίνεται τη δυνατότητα να μοιραστούμε μαζί σας, λίγα λόγια για την εταιρεία μας αλλά και για την ελληνική αγορά. Η εταιρεία έχει παγκόσμια παρουσία από το 2010. Η παρουσίασή της στην Ευρώπη ήταν και είναι πολύ έντονη αλλά η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα ήρθαμε επίσημα το 2022. Παρόλο που η χρονιά αυτή ήταν γεμάτη προκλήσεις λόγω των δυσμενών συνθηκών που επικρατούσαν στην παγκόσμια αγορά και η κοινωνία γενικότερα (πόλεμος στην Ουκρανία, έλλειψη πρώτων υλών, πολύ ακριβή ηλεκτρική ενέργεια) η εταιρεία μας κατόρθωσε να εδραιωθεί ως μια από τις πιο αξιόπιστες στο χώρο των inverters και της αποθήκευσης.

 

  1. Στον χώρο σας βλέπουμε ότι ο ανταγωνισμός γίνεται ολοένα και πιο έντονος. Ποιο είναι το δικό σας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα;

H GoodWe είναι δίπλα στους πελάτες της και στα «εύκολα» και στα «δύσκολα». Είμαστε κοντά τους πριν την εγκατάσταση, κατά την διάρκεια αλλά και μετά για ό,τι χρειαστούν. Τα καταφέραμε πάντα όλα άψογα; Όχι! Αλλά πάντοτε δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και βελτιωνόμαστε διαρκώς. Αυτό το βλέπουν και το αναγνωρίζουν οι πελάτες μας. Πέρα όμως το ότι είμαστε δίπλα στον πελάτη, του παρέχουμε διαρκώς καινοτόμα προϊόντα τα οποία είναι πάντοτε πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό μας. Ο πελάτης θέλει με το φωτοβολταϊκό του, πέρα από τις υψηλές αποδόσεις, να απολαύσει και μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Εμείς με τα προϊόντα μας προσφέρουμε υλικά που ξεπερνούν κατά πολύ τις προσδοκίες των πελατών μας και αυτό το λαμβάνει πολύ θετικά η αγορά.

  1. Τελευταία μας απασχόλησε ιδιαίτερα το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη στέγη». Θεωρείτε ότι τέτοιες κρατικές ενέργειας ωφελούν τα νοικοκυριά αλλά και τις επιχειρήσεις;

Η εκτίμηση μας είναι ότι οποιαδήποτε βοήθεια από την πολιτεία βοηθά τον καταναλωτή να γίνει συμμέτοχος στην αειφόρο ανάπτυξη. Οπότε, ναι, βοηθά. Απλά θα πρέπει οι αποφάσεις που παίρνονται να μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα, χωρίς να δημιουργούνται αναχώματα (π.χ. γραφειοκρατία) στην υλοποίηση τους. Ο καλύτερος τρόπος είναι να δοθούν άτοκα δάνεια χωρίς οικονομικά κριτήρια. Αν το σκεφτείτε, μέχρι σήμερα, δεν έχει δοθεί ποτέ ένα πραγματικά πράσινο δάνειο για ΦΒ στις στέγες. Το να «βαφτίζεις» ένα καταναλωτικό δάνειο «πράσινο», δεν είναι λύση και ο κόσμος το βλέπει.

 

  1. Πιστεύετε πως η αυτοπαραγωγή ρεύματος είναι μονόδρομος για την αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους;

Ζούμε στην Ελλάδα που κατά μέσο όρο έχουμε 360 μέρες το χρόνο ηλιοφάνεια. Ναι, η αυτοπαραγωγή είναι μονόδρομος, αλλά θα έλεγα πως στην χώρα μας είναι και πάρα πολύ αποδοτική! Πρέπει όλοι μας να γίνουμε παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας για να καλύψουμε τουλάχιστον τις δικές μας ενεργειακές ανάγκες. Δεν υπάρχει πιο εύκολος, ασφαλής και οικονομικός τρόπος από τα ΦΒ στη στέγη.