1. Home
  2. ΑΠΕ
  3. Sungrow: Σημαντική αύξηση 79,5% των λειτουργικών εσόδων
Sungrow: Σημαντική αύξηση 79,5% των λειτουργικών εσόδων

Sungrow: Σημαντική αύξηση 79,5% των λειτουργικών εσόδων

0

Η Sungrow, κορυφαίος πάροχος φωτοβολταϊκών inverter και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο, δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή της για το 2023. Η εταιρεία πέτυχε εξαιρετικά υψηλά έσοδα και κέρδη, τροφοδοτούμενη από την ισχυρή ζήτηση σε διάφορες παγκόσμιες αγορές.

Το 2023, η παγκόσμια αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είχε σημαντική ανάπτυξη, με τη Sungrow να δίνει προτεραιότητα στις βασικές δραστηριότητές της, να ενισχύει την καινοτομία και τον μετασχηματισμό, να επενδύει σημαντικά στην έρευνα και την ανάπτυξη και να εφαρμόζει μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της. Η δέσμευση της Sungrow στην ψηφιοποίηση, τον εξορθολογισμό των λειτουργιών και την προώθηση της ταχείας ανάπτυξης στην κύρια δραστηριότητά της έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση του εμπορικού σήματος και την ηγετική της θέση στον κλάδο, οδηγώντας σε σημαντική ενίσχυση της κερδοφορίας.

Τα λειτουργικά έσοδα της Sungrow σημείωσαν εντυπωσιακή αύξηση κατά 79,5% σε ετήσια βάση το 2023, φθάνοντας το εντυπωσιακό ποσό των 10,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τα καθαρά κέρδη που αναλογούν στους μετόχους σημείωσαν σημαντική αύξηση κατά 162,7% στα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτή η ισχυρή ανάπτυξη αποδίδεται κυρίως στην επέκταση της βάσης πελατών της εταιρείας και στην αύξηση του μεριδίου αγοράς σε βασικές περιοχές ανά τον κόσμο.

Η εταιρεία κατέγραψε μια αξιοσημείωτη άνοδο στις αποστολές φωτοβολταϊκών inverter, που ξεπέρασαν τα 130GW, γεγονός που υποδηλώνει την ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο. Επιπλέον, οι πωλήσεις της Sungrow σε συστήματα αποθήκευσης ενέργειας αυξήθηκαν σημαντικά στις 10,5GWh, λόγω της κλιμακούμενης ζήτησης τόσο για εφαρμογές συνδεδεμένες στο δίκτυο όσο και για εφαρμογές εκτός δικτύου.

Οι επενδύσεις της Sungrow στην έρευνα και ανάπτυξη (R&D) απέδωσαν εξαιρετικά, γεγονός που αποδεικνύεται από την επιτυχή εισαγωγή μιας σειράς νέων προϊόντων αιχμής καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Το 2023, η εταιρεία διέθεσε 347 εκατομμύρια δολάρια για R&D, σημειώνοντας αύξηση 44,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η Sungrow μπορεί να υπερηφανεύεται για μια ισχυρή ομάδα τεχνικού προσωπικού R&D συνολικά 5.372 ατόμων, έχοντας επιτύχει συνολικά 4.123 χορηγήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Οι καινοτομίες περιλαμβάνουν διάφορα πρωτοποριακά επιτεύγματα. Μεταξύ αυτών είναι το πρώτο inverter 2000V στον κόσμο που συνδέεται στο δίκτυο, η εισαγωγή του πρώτου παγκοσμίως συστήματος αποθήκευσης ενέργειας με υγρή ψύξη 10MWh, η επιτυχής ανάπτυξη του συστήματος αποθήκευσης ενέργειας με υγρή ψύξη C&I, η πρώτη έκδοση στον τομέα τυο “Stem Cell Grid Technology White Paper”, η εισαγωγή του ευέλικτου συστήματος παραγωγής πράσινου υδρογόνου και η παγκόσμια κυκλοφορία του ολοκληρωμένου ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος  DC180kW.

Οι ισχυρές οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας της επέτρεψαν να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και να ενισχύσει την παγκόσμια παρουσία της. Από το προηγούμενο έτος, η Sungrow είχε ξεπεράσει τις 20 θυγατρικές εταιρείες, διαθέτοντας με επιτυχία τα προϊόντα της σε 170 χώρες. Επιπλέον, διαθέτει πάνω από 490 σημεία τεχνικής εξυπηρέτησης παγκοσμίως. Ταυτόχρονα, ο αριθμός των εργαζομένων εκτός Κίνας έφτασε τους 1.423, σημειώνοντας αύξηση 58,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, η αναγνωρισιμότητα και η φήμη της εταιρείας αυξήθηκαν σταθερά, κερδίζοντας πολλαπλές διακρίσεις κύρους, όπως το «China Top 50 Most Innovative Companies» που απονεμήθηκε από το Forbes China, το «Best ESG Practice Employer of the Year» από το Forbes και τα «Fortune China 500» και « Future 50 Global» που απονεμήθηκαν από το Fortune. Τέλος, το 2023, η εταιρεία εξασφάλισε την εντυπωσιακή 117η θέση στην ετήσια λίστα «China’s 500 Most Valuable Brands» που καταρτίστηκε από το World Brand Lab, με αξία μάρκας 11,37 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το 2023 ήταν ένα εξαιρετικό έτος για τη Sungrow. Ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός ισχύος της εταιρείας έχει συσσωρεύσει εγκατεστημένη ισχύ άνω των 515GW, και με αυτό τον τρόπο περίπου 330 εκατομμύρια τόνοι εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μπορούν να αποφευχθούν σε ετήσια βάση. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί σε πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης και στοχεύει να επιτύχει ουδετερότητα ως προς το αποτύπωμα άνθρακα σε λειτουργικό επίπεδο έως το 2028, σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού της έως το 2038 και να επιτύχει μηδενικές εκπομπές σε ολόκληρη την αλυσίδα έως το 2048. Στο πλαίσιο της επιτάχυνσης του στόχου RE100, το ποσοστό της πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους έχει αυξηθεί στο 55% και έχουν δρομολογηθεί παγκόσμια προγράμματα εθελοντικής υπηρεσίας, με συνολικά 1.352 εγγεγραμμένους εθελοντές να έχουν συνεισφέρει μέχρι στιγμής 3.442 ώρες υπηρεσίας.

Κοιτάζοντας μπροστά, η Sungrow παραμένει προσηλωμένη στην αποστολή της καθαρής ενέργειας, δίνοντας προτεραιότητα στην ηλιακή, την αιολική ενέργεια, την αποθήκευση ενέργειας και το πράσινο υδρογόνο. Η εταιρεία προσπαθεί να καινοτομεί με συνέπεια, στοχεύοντας σε αξιοσημείωτες προόδους στα ηλεκτρονικά ισχύος, την υποστήριξη του δικτύου και την τεχνολογία AI. Η Sungrow στοχεύει στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων, στη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη και στην ενίσχυση της εικόνας του εμπορικού της σήματος. Με την εκτέλεση αυτής της στρατηγικής, η Sungrow στοχεύει στην περαιτέρω επέκταση της θέσης της ως παγκόσμιου ηγέτη, επιτρέποντάς της να επιτύχει βιώσιμη και υψηλής ποιότητας ανάπτυξη.

tags: