1. Home
  2. Κατασκευαστικές
  3. ΚΕΒΕ: Νέες καινοτόμες δομικές λύσεις και λειτουργία εργοστασίου στη Σερβία
ΚΕΒΕ: Νέες καινοτόμες δομικές λύσεις και λειτουργία εργοστασίου στη Σερβία

ΚΕΒΕ: Νέες καινοτόμες δομικές λύσεις και λειτουργία εργοστασίου στη Σερβία

0

Της Μαργαρίτας Ασημακοπούλου

Η ομάδα προϊόντων ΟΡΘΟBLOCK ΝΚ380 και το καινοτόμο Συστήμα Δόμησης Οπλισμένης Φέρουσας Τοιχοποιίας «ΦΟΤΑΘΕ» έκαναν χθες το «ντεμπούτο» τους στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, στη Νέα Σάντα Κιλκίς.

Η Κεραμουργία Βορείου Ελλάδος (ΚΕΒΕ), πιστή στην αποστολή της εδώ και 90 χρόνια, συνεχίζει να πρωτοπορεί παρουσιάζοντας τα νέα της προϊόντα προηγμένης τεχνολογίας με επίκεντρο τη βιώσιμη δόμηση. Η ΚΕΒΕ εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιό της με δύο νέες κεραμικές δομικές λύσεις, με γνώμονα την τεχνογνωσία, την καινοτομία αλλά και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η ομάδα προϊόντων ΟΡΘΟBLOCK ΝΚ380 και το καινοτόμο Συστήμα Δόμησης Οπλισμένης Φέρουσας Τοιχοποιίας «ΦΟΤΑΘΕ» θα διατίθενται αποκλειστικά από την ΚΕΒΕ στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Τα νέα αυτά προϊόντα είναι αποτέλεσμα της πολυετούς έρευνας της εταιρείας ενώ αναπτύχθηκαν με βασικό στόχο να προσδώσουν πολλαπλά πλεονεκτήματα στις κατασκευές, συμβάλλοντας σημαντικά στο sustainability. Για τον λόγο αυτό, τα προϊόντα είναι φυσικά και ανακυκλώσιμα με κύριο πλεονέκτημα τις υψηλές θερμομονωτικές ιδιότητες (θερμοχωρητικότητα, ηχομόνωση, υψηλές μηχανικές αντοχές και αντισεισμικά χαρακτηριστικά, άριστη πυραντίσταση, υψηλή υδρατμοπερατότητα).

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της KEBE, κ. Άγις Κοθάλης, δήλωσε σχετικά: «Στην ΚΕΒΕ θέτουμε πάντα στο επίκεντρο της λειτουργίας μας την ανάπτυξη καινοτόμων και οικολογικών δομικών λύσεων, έχοντας το βλέμμα μας στραμμένο στην πράσινη μετάβαση. Σε αυτό το πλαίσιο, επενδύουμε σταθερά στην έρευνα και ανάπτυξη με πρωταρχικό στόχο την παραγωγή και διάθεση προϊόντων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που προσδίδουν σημαντικά πλεονεκτήματα στις κατασκευές. Είμαστε περήφανοι που  αναπτύξαμε αυτές τις δύο δομικές λύσεις, την ομάδα προϊόντων ΟΡΘΟBLOCK ΝΚ380 και το Συστήμα Δόμησης Οπλισμένης Φέρουσας Τοιχοποιίας, που θα συμβάλλουν ακόμη περισσότερο και πιο ουσιαστικά στην  ενεργειακή απόδοση των κτιρίων και θα ελαχιστοποιήσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα».

Η νέα σύγχρονη παραγωγική μονάδα στη Σερβία

Η ΚΕΒΕ συνεχίζει να ισχυροποιεί τη θέση της στα Βαλκάνια, με μια σύγχρονη παραγωγική μονάδα στη Σερβία, η οποία θα λειτουργήσει εντός του 2025. Πρόκειται για μια επένδυση που… αγγίζει 10 εκατ. ευρώ, ενισχύοντας έτσι τη θέση της στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Να υπενθυμίσουμε, άλλωστε, ότι η εταιρεία εξάγει ήδη σε περισσότερες από 40 χώρες το 60% του όγκου παραγωγής της. Το νέο εργοστάσιο στη Σερβία βρίσκεται σε μια στρατηγικής σημασίας τοποθεσία, 70 χιλιόμετρα από το Βελιγράδι και πάνω στον κεντρικό οδικό άξονα που συνδέει τη Σερβία με τις γείτονες χώρες. Βασικός σκοπός της εταιρείας είναι ο διπλασιασμός της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου, από 300 σε 600 τόνους τούβλα ανά ημέρα, ενώ έως το 2027 αναμένεται να φτάσει τους 1.000 τόνους ανά ημέρα, καλύπτοντας τμήμα των αναγκών της σερβικής αγοράς. Η νέα αυτή μονάδα στη γειτονική χώρα αποτελεί το τρίτο κατά σειρά εργοστάσιο της ΚΕΒΕ, με το δεύτερο να βρίσκεται στη Λάρισα και το πρώτο στη Νέα Σάντα Κιλκίς. Μάλιστα, το συγκεκριμένο εργοστάσιο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα του κλάδου στην Ευρώπη και εδρεύει σε ιδιόκτητο χώρο 235 στρεμμάτων, με ετήσια δυναμικότητα 700.000 τόνων τούβλων και 75.000.000 τεμαχίων κεραμιδιών και αξεσουάρ στέγης. Σε ξενάγηση που πραγματοποίησε χθες η εταιρεία στους εκπροσώπους του τύπου στις εγκαταστάσεις της στο Κιλκίς, παρουσιάστηκαν τα δύο καινούργια προαναφερθέντα προϊόντα, τα οποία θα συμβάλλουν σημαντικά στην πράσινη μετάβαση του κτιριακού τομέα.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της KEBE, κ. Άγις Κοθάλης μαζί με τον Διευθυντή Εργοστασίων της KEBE, κ. Αλέξανδρο Τσόγκα, κατά τη διάρκεια της ξενάγησης.
Στιγμιότυπο από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Νέα Σάντα Κιλκίς.
tags: