Προχώρησαν στην εξαγορά δύο φωτοβολταϊκών στη Ρουμανία, με ισχύ 86 MW, η θυγατρική της Motor Oil, MORE, μαζί με την Alive Renewable Holding, μέλος του ομίλου Premier Energy.

Σύμφωνα με τη ρουμανική ιστοσελίδα profit.ro, τα δύο έργα, τα οποία φέρουν και μπαταρίες συνολικής ικανότητας 18 MWh, προγραμματίζεται να έχουν ολοκληρωθεί στο δεύτερο μισό του 2025.

 

H Alive Renewable Holding Limited είναι επενδυτικό όχημα του ρουμανικού ομίλου Premier Energy, μιας καθετοποιημένης ενεργειακής εταιρείας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η οποία επιχειρεί να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά πράσινης ενέργειας στην περιοχή, έχοντας επεκταθεί και στη Μολδαβία.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, η Premier Energy διαθέτει συνολικά ένα portfolio με έργα ΑΠΕ πάνω από 1.000 MW, τόσο αιολικά όσο και φωτοβολταϊκά, σε διαφορετικές φάσης ανάπτυξης. Είναι ο τρίτος μεγαλύτερος διανομέας φυσικού αερίου στη Ρουμανία, διαχειριζόμενος ένα δίκτυο διανομής άνω των 3.600 χλμ., καθώς επίσης κατέχει ηγετική θέση στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στη Δημοκρατία της Μολδαβίας, με μερίδιο αγοράς άνω του 70%.

Στην περίπτωση της MORE, οι εξαγορές έρχονται να ενισχύσουν το διαθέσιμο χαρτοφυλάκιο των 839 MW έργων ΑΠΕ υπό ανάπτυξη.