1. Home
  2. Ενεργειακές
  3. επισημάνσεις
  4. Ο ήπιος χειμώνας «έριξε» την κατανάλωση ρεύματος
Ο ήπιος χειμώνας «έριξε» την κατανάλωση ρεύματος

Ο ήπιος χειμώνας «έριξε» την κατανάλωση ρεύματος

0

Μειωμένη ήταν η κατανάλωση  ηλεκτρικής ενέργειας το πρώτο τρίμηνο του 2018 συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, όπως φανερώνει η έκθεση του ΛΑΓΗΕ.

Της Φαίδρας Μαυρογιώργη (faidra@energyin.gr)

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του ΛΑΓΗΕ, όπως αποτυπώνονται στο δελτίο για τις ΑΠΕ, το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου η πραγματική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο διασυνδεδεμένο σύστημα υποχώρησε κατά 3,92% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2017, ενώ σε μηνιαία βάση φέτος τον Μάρτιο η κατανάλωση ήταν μειωμένη κατά 0,38% σε σχέση με τον Μάρτιο 2017.

Ο λόγος αυτής της μείωσης είναι ότι ο φετινός χειμώνας αφενός ήταν αρκετά ήπιος και αφετέρου ο περσινός χειμώνας ήταν παγωμένος, καταγράφοντας πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ένα μέρος της ποσότητας της ηλεκτρικής ενέργειας χρησιμοποιείται για τη θέρμανση των νοικοκυριών.

Αναλυτικά, τον Ιανουάριο καταγράφηκε μείωση της κατανάλωσης κατά 8,94% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα της προηγούμενης χρονιάς. Τον Φεβρουάριο η πτώση περιορίστηκε στο 1,26%, με αποτέλεσμα στο επίπεδο του πρώτου διμήνου η υποχώρηση να φθάνει στο 5,51%.

Αντίστοιχη πορεία με την ηλεκτρική ενέργεια ακολούθησε και το πετρέλαιο θέρμνασης για τον ίδιο λόγο. Συγκεκριμένα το πρώτο τρίμηνο έκανε βουτιά -22% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι.