1. Home
  2. Νέα
  3. Η GoodWe ιδρύει Ινστιτούτο Βιώσιμης Ανάπτυξης για την ενίσχυση του ESG και την προώθηση πρωτοβουλιών μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας
Η GoodWe ιδρύει Ινστιτούτο Βιώσιμης Ανάπτυξης για την ενίσχυση του ESG και την προώθηση πρωτοβουλιών μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας

Η GoodWe ιδρύει Ινστιτούτο Βιώσιμης Ανάπτυξης για την ενίσχυση του ESG και την προώθηση πρωτοβουλιών μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας

0

Η GoodWe, κορυφαία παγκόσμια εταιρεία στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του Ερευνητικού Ινστιτούτου Βιώσιμης Ανάπτυξης, μιας ομάδας αφιερωμένης στην προώθηση των επιδόσεων και των πρακτικών της εταιρείας στον τομέα του Περιβάλλοντος, της Κοινωνίας και της Διακυβέρνησης (ESG).

Το ινστιτούτο, το οποίο ιδρύθηκε στα τέλη του 2023, έχει αναλάβει τη μελέτη και διαμόρφωση μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων σχεδίων βιώσιμης ανάπτυξης. Θα διαδραματίσει ρόλο στην προώθηση της αποτελεσματικής υλοποίησης βιώσιμων αποφάσεων εντός του οργανισμού, τον καλύτερο εντοπισμό, την αξιολόγηση, την αντιμετώπιση και τη συνεχή διαχείριση των κινδύνων ESG.

Αυτή η τελευταία πρωτοβουλία αποτελεί το επόμενο βήμα στην ολοένα και αυξανόμενη προσήλωση της GoodWe στη βιωσιμότητα, την οποία ο Daniel Huang, διευθύνων σύμβουλος της GoodWe, περιέγραψε ως «στρατηγική απόφαση της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης της εταιρείας».

Με τους ηλιακούς μετατροπείς στον επιχειρηματικό της πυρήνα, η GoodWe στοχεύει να εδραιώσει τη θέση της ως κορυφαίος παγκόσμιος παίκτης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προσφέροντας προσαρμοσμένες ενεργειακές λύσεις σε πελάτες οικιακών, εμπορικών και βιομηχανικών μονάδων, καθώς και σε έργα μεγάλης κλίμακας. Με τη δημιουργία αυτής της νέας ομάδας, η εταιρεία θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία και τους πόρους της στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για να προωθήσει θετικές περιβαλλοντικές και κοινωνικές πρακτικές, ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύσει τις προοπτικές της για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και κερδοφορία.

«Ως εταιρεία που έχει τις ρίζες της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στα έξυπνα micro-grids, κατανοούμε τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουμε στη διαμόρφωση ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος» δήλωσε η Dr. Kenan Zhang, Διευθύντρια του Ερευνητικού Ινστιτούτου Βιώσιμης Ανάπτυξης της GoodWe.

Και πρόσθεσε: «Ο σκοπός ίδρυσης του ινστιτούτου είναι να βελτιστοποιήσουμε περαιτέρω το πλαίσιο διακυβέρνησης ESG, να αναπτύξουμε ισχυρά σχέδια βιώσιμης ανάπτυξης και να προωθήσουμε ουσιαστικές αλλαγές εντός και εκτός του οργανισμού μας. Ουσιαστικά, στοχεύουμε να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητα της GoodWe και της αλυσίδας εφοδιασμού της όταν αντιμετωπίζει πιθανές κλιματικές και κοινωνικές προκλήσεις στο μέλλον».

tags: