1. Home
  2. Θεσμικοί
  3. φορείς
  4. Δηλώσεις Μανιάτη με αφορμή τις επιστολές του ΕΛΛΙΝΥ
Δηλώσεις Μανιάτη με αφορμή τις επιστολές του ΕΛΛΙΝΥ

Δηλώσεις Μανιάτη με αφορμή τις επιστολές του ΕΛΛΙΝΥ

0

Δήλωση Υφυπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη αναφορικά με ανακοίνωση του ΕΛΛΙΝΥ που αφορά σε ανύπαρκτες δηλώσεις του Υφυπουργού ΠΕΚΑ για τις έρευνες υδρογοναθράκων στη χώρα.


Ο Γ. Μανιάτης έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Προφανώς όσοι εύχονται να αποτύχει η εθνική προσπάθεια αξιοποίησης των Υδρογονανθράκων της χώρας, επειδή οι ίδιοι δεν παίρνουν τις αμοιβές που έχουν ζητήσει με εκβιαστικό τρόπο από το Υπουργείο, έχουν κάθε λόγο να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα μη διαβάζοντας ούτε καν το επίσημο Δελτίο Τύπου του ΥΠΕΚΑ με τις σχετικές δηλώσεις μου.


Δίνω στη δημοσιότητα τις επιστολές του ΕΛΛΙΝΥ προς το Υπουργείο με τις οικονομικές τους απαιτήσεις που δεν ικανοποιήσαμε, χωρίς κανένα επιπλέον σχόλιο ιδιαίτερα σχετικά με τον προσβλητικό τρόπο που γίνεται αναφορά στην ανιδιοτελή προσφορά άνω των 30 Ελλήνων καθηγητών ΑΕΙ και εμπειρογνωμόνων που συμμετέχουν στις ομάδες εργασίας του ΥΠΕΚΑ. Εμείς τελικά επιλέξαμε ως συμβούλους όχι το ΕΛΛΙΝΥ, αλλά όπως και η Κύπρος, την BEICIP FRANLAB, θυγατρική του Γαλλικού Κρατικού Ινστιτούτου Πετρελαίου.


Με την ευκαιρία ανακοινώνω ότι ήδη χθες κατατέθηκε στο Υπουργείο η πρώτη προσφορά για τις σεισμικές έρευνες σε Ιόνιο και νότια της Κρήτης από μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου. Μέχρι τις 2 Μαρτίου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών, μάλλον θα έχουμε κι άλλες δυσάρεστες για ορισμένους, αλλά ευχάριστες για την Ελλάδα, εκπλήξεις”.