1. Home
  2. Βιομάζα
  3. Βιοκαύσιμα από μικρο-φύκια
Βιοκαύσιμα από μικρο-φύκια

Βιοκαύσιμα από μικρο-φύκια

0

Η παραγωγή βιοκαυσίμων από μικρο-φύκια είναι ένας τομέας ο οποίος τα επόμενα χρόνια αναμένεται να γνωρίσει τεράστια ανάπτυξη, όπως εκτιμούν αμερικανοί εμπειρογνώμονες.


Tο υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ σε έκθεσή του εκτιμά ότι τα μικρο-φύκια θα μπορούν τελικά να αντικαταστήσουν έως το 17% των αμερικανικών πετρελαϊκών εισαγωγών.


Σημειώνεται ότι το υπουργείο υποστηρίζει τουλάχιστον 30 προγράμματα για την παραγωγή βιοκαυσίμων από μικρο-φύκια έναντι επενδύσεων συνολικού ύψους 85 εκατομμυρίων δολαρίων.


Το πιο πρόσφατο πρόγραμμα ανακοινώθηκε το Φεβρουάριο από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. “Εκπονήσαμε μια μελέτη που δείχνει ότι το καύσιμο –βενζίνη ή γκαζολίνη– που αντλείται από μικρο-φύκια θα μπορούσε να παραχθεί έναντι μόλις 2,28 δολαρίων το γαλόνι (3,78 λίτρα)”, δηλώνει ο Ριγκς Εκελμπερι, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρίας Originoil, δηλαδή σχεδόν δύο φορές λιγότερο από τη σημερινή τιμή στην αντλία του πρατηρίου.


Η Originoil είναι μια από τις εταιρίες στις ΗΠΑ μαζί με την Sapphire Energy, στην οποία επένδυσε ο Μπιλ Γκέιτς, που εφαρμόζουν αποδοτικές τεχνολογίες εξαγωγής του καυσίμου που παράγεται από αυτούς τους θαλάσσιους μικρο-οργανισμούς.