1. Home
  2. Νέα
  3. Εκδήλωση για τις ενεργειακές επενδύσεις στην Ελλάδα
Εκδήλωση για τις ενεργειακές επενδύσεις στην Ελλάδα

Εκδήλωση για τις ενεργειακές επενδύσεις στην Ελλάδα

0

Σήμερα το Κέντρο Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής (ΚΕΠΠ) και το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) πραγματοποιούν την κοινή τους εκδήλωση με θέμα «Ενέργεια και Επενδύσεις στην Ελλάδα», στο ξενοδοχείο Divani Caravel (αίθουσα Ιλισσός) και ώρες 16:30-19:30.


Η κοινή εκδήλωση ΚΕΠΠ-ΙΕΝΕ στοχεύει να αναδείξει τις ενεργειακές επενδύσεις σε βασικό πυλώνα επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας στη σημερινή συγκυρία της κρίσης.


Την έναρξη των εργασιών της εκδήλωσης θα κηρύξουν, με τις ομιλίες τους, ο Πρόεδρος του ΚΕΠΠ κ. Γιάννος Παπαντωνίου (πρώην Υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών και Άμυνας) και ο Πρόεδρος του ΙΕΝΕ Δρ. Γιάννης Δεσύπρης.


Στη θεματική για τις «Νέες Επενδυτικές Πρωτοβουλίες», ο κ. Ιωάννης Κωστόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος, Ελληνικά Πετρέλαια – ΕΛΠΕ), ο κ. Χάρης Σαχίνης (Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Δημόσια Επιχείρηση Αερίου – ΔΕΠΑ) και ο κ. Κωνσταντίνος Κουκλέλης (Πρόεδρος, Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας -ΕΒΙΚΕΝ) θα αναφερθούν στις επενδύσεις που πραγματοποιούνται σήμερα στον ελληνικό ενεργειακό τομέα.


Η θεματική με τίτλο «Ενέργεια: Μοχλός Ανάπτυξης» θα επικεντρωθεί στις ευκαιρίες που προσφέρει σήμερα στην Ελλάδα ο εγχώριος ενεργειακός τομέας, αλλά και το διεθνές ενδιαφέρον που προσελκύει. Ομιλητές στο τμήμα αυτό της κοινής εκδήλωσης ΚΕΠΠ-ΙΕΝΕ είναι οι κκ. Didier Sire (Executive Vice President Strategy, GDF Suez Energy Europe), Γιώργος Περιστέρης (Πρόεδρος, Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτροπαραγωγών από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας – ΕΣΗΑΠΕ) και Κωστής Σταμπολής (Γενικός Διευθυντής ΙΕΝΕ).


Χορηγός της εκδήλωσης «Ενέργεια και Επενδύσεις στην Ελλάδα» που συνδιοργανώνουν το ΙΕΝΕ και το ΚΕΠΠ είναι ο ΟΤΕ, ενώ υποστηρικτές είναι οι εταιρείες ΔΕΠΑ και ΕΛΠΕ και η ΕΒΙΚΕΝ.


Για πληροφορίες για την εκδήλωση και τους όρους συμμετοχής στο site του ΚΕΠΠ http://www.kepp.gr