1. Home
  2. Θεσμικοί
  3. φορείς
  4. O νέος υπουργος ΠΕΚΑ
O νέος υπουργος ΠΕΚΑ

O νέος υπουργος ΠΕΚΑ

0

Nέος υπουργός Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ορκίστηκε ο Ευάγγελος Λιβιεράτος, ο οποίος είναι από το 1979 καθηγητής της Ανωτέρας Γεωδαισίας και Χαρτογραφίας στο Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ.


Είναι απόφοιτος του ΕΜΠ και διδάκτωρ φιλοσοφίας του πανεπιστημίου της Ουψάλα.
Εκτός του ΕΜΠ, εργάστηκε ως υπότροφος ερευνητικά και διδακτικά στις ΗΠΑ (Cambridge, Μασαχ.), τη Σουηδία (Ουψάλα), τη Γερμανία (Μόναχο, Στουτγάρδη), την Ολλανδία (Ντέλφτ) και την Ιταλία (Τεργέστη, Μπολώνια, Βενετία). Έγινε εταίρος της Διεθνούς Ένωσης Γεωδαισίας το 1991, ιδρυτής της Χαρτογραφικής Επιστημονικής Εταιρίας Ελλάδας (1994) και του Εθνικού Κέντρου Χαρτών και Χαρτογραφικής Κληρονομιάς – Εθνική Χαρτοθήκη (1997).


Από το 2005 είναι πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας (Επιτροπή από το 2007) της Διεθνούς Χαρτογραφικής Ένωσης για τις Ψηφιακές τεχνολογίες στη χαρτογραφική κληρονομιά. Παράλληλα, είναι ιδρυτής και συνεκδότης του διεθνούς διαδικτυακού περιοδικού ePerimetron για τις επιστήμες και τεχνολογίες τις συναφείς με την ιστορία της χαρτογραφίας και των χαρτών (2006).


Ο Ασημάκης Παπαγεωργίου είναι ο νέος Υφυπουργός ΠΕΚΑ, ο οποίος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Το 1974 αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 1982 έλαβε πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, από την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων.


Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, είναι κάτοχος Μ.Β.Α. από το Bentley College της Βοστόνης και εργάστηκε σε υψηλόβαθμες θέσεις, σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες όπως: Εκδοτικός Οργανισμός Γ. Δραγούνη Α.Ε., Chrysler Jeep Hellas S.A., ΤΕΧΝΟΚΑΡ Α.Ε. / ΒΑΚΑΡ Α.Ε., Πήγασος Εκδοτική Α.Ε., Fiat Auto Hellas S.A., Sears Roebuck INC., Bentley College Βοστόνης, Η.Π.Α.


Από τον Ιούνιο του 2004 μέχρι το Δεκέμβριο του 2005 ο κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου κατείχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας Προαστιακός Α.Ε. και συνέβαλε αποτελεσματικά στην ανάπτυξη και την καθιέρωση της, ως βασικού φορέα στο χώρο των μέσων μαζικής μεταφοράς. Έκτοτε κατείχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΠΑ ενώ τον Μάιο του 2006 είχε αναλάβει καθήκοντα Προέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΠΑ.


Update:
Δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσταση στον ενεργειακό τομέα ο απερχόμενος υπηρεσιακός υπουργός ΠΕΚΑ κ. Γ. Τσάλτας κατά την τελετή παράδοσης του υπουργείου, τονίζοντας ότι η εμπειρία της υπηρεσιακής κυβέρνησης έδειξε ότι υπάρχουν πάρα πολλές εκκρεμότητες και φλέγοντα θέματα. «Πρέπει να προσπαθήσουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων με χρέος να προσπαθήσουμε να βγούμε από το αδιέξοδο», σημείωσε. Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό, ανέφερε ότι στον ένα μήνα που διαχειρίστηκε το υπουργείο υπεγράφησαν 140 υπουργικές αποφάσεις, 8 προεδρικά διατάγματα, 6 κοινές υπουργικές αποφάσεις για φλέγοντα και επείγοντα ζητήματα.


Από την πλευρά του ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος, Ευάγγελος Λιβιεράτος, εξέφρασε τη χαρά του για τους δυο συναδέλφους του, τον αναπληρωτή υπουργό Σ. Καλαφάτη και τον υφυπουργό Α. Παπαγεωργίου, τονίζοντας ότι τη μόνη υπόσχεση που μπορεί να δώσει είναι ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου θα εργαστεί.


Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Σ. Καλαφάτης ευχαρίστησε τον υπηρεσιακό υπουργό για τις υπηρεσίες που προσέφερε, τόνισε ότι πλέον ο στόχος είναι ανάπτυξη με ανθρώπινο πρόσωπο, «επιβάλλεται να μιλάμε λίγο, να δουλεύουμε πολύ και να είμαστε αποτελεσματικοί. Ο στόχος της επιτυχίας είναι εθνικός και όχι πολιτικός», κατέληξε.