1. Home
  2. Καύσιμα
  3. BP: Ζημίες 1,4 δισ. δολάρια
BP: Ζημίες 1,4 δισ. δολάρια

BP: Ζημίες 1,4 δισ. δολάρια

0

Ζημιές 1,4 δισ. δολ. εμφάνισε στο δεύτερο τρίμηνο του έτους η πετρελαϊκή BP έναντι κερδών ύψους 5,7 δισ. δολ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρίας, εξαιρουμένων των εκτάκτων εξόδων και των μεταβολών στα αποθέματα, τα αποτελέσματα ήταν χειρότερα των εκτιμήσεων, λόγω κάμψης της παραγωγής.
Η παραγωγή, εξαιρουμένης της επίδοσης της κοινοπραξίας με την ρωσική TNK, υποχώρησε κατά 7,4% στα 2,3 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα.
Τα αποτελέσματα, τα οποία περιλαμβάνουν και χρεώσεις δανείων ύψους 4,8 δισ. δολ. αποτελούν εμπόδιο στα σχέδια του CEO Bob Dudley για αναδιοργάνωση της εταιρίας που κρίθηκε αναγκαία μετά το ατύχημα στον κόλπο του Μεξικό το 2010.
Η προσπάθεια περιλαμβάνει την πώληση των λιγότερο επικερδών στοιχείων ενεργητικού και τον εστιασμό σε υψηλού περιθωρίου κέρδους πεδία εξόρυξης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα και η άλλη μεγάλη πετρελαϊκή, η Royal Dutch Shell ανακοίνωσε σημαντική πτώση κερδών, διαψεύδοντας αρνητικά τις εκτιμήσεις των αναλυτών.