1. Home
  2. Περιβάλλον
  3. Στο υπό κατασκευή πάρκο ”Σταύρος Νιάρχος” ο ΥΠΕΚΑ
Στο υπό κατασκευή πάρκο ”Σταύρος Νιάρχος” ο ΥΠΕΚΑ

Στο υπό κατασκευή πάρκο ”Σταύρος Νιάρχος” ο ΥΠΕΚΑ

0

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για την Ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Λιβιεράτος, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Δημάρχου Καλλιθέας κ. Ασκούνη, επισκέφθηκε σήμερα το εργοτάξιο όπου υλοποιείται το σύνθετο έργο «Πάρκο & Λυρική Σκηνή & Εθνική Βιβλιοθήκη».


Ο κ. Λιβιεράτος ενημερώθηκε από τον Διευθυντή Τεχνικού Τμήματος και τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, τους τεχνικούς του εργοταξίου, καθώς και την Αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων, για την πορεία εξέλιξης των κατασκευαστικών εργασιών.


Το Ίδρυμα διαβεβαίωσε ότι το έργο θα παραδοθεί στο Δημόσιο το 2015. Ο εντυπωσιακός οικολογικός και αρχιτεκτονικός σχεδιασμός που υλοποιείται, περιλαμβάνει το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, έκτασης 170 χιλιάδων τ.μ, τη νέα υπερσύγχρονη έδρα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και το κτίριο διεθνών προδιαγραφών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.


Το έργα της ανάπλασης του χώρου και κατασκευής των κτιρίων, συνολικού κόστους 566 εκατ. Ευρώ, έχουν ανατεθεί από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στον διακεκριμένο αρχιτέκτονα, Renzo Piano.


Ο Υπουργός ΠΕΚΑ ευχαρίστησε το Ίδρυμα, τον Δήμο Καλλιθέας και τους εργαζόμενους στο έργο για την πολύ σημαντική συμβολή τους. Σε δηλώσεις του επεσήμανε: «Θεωρώ σημαντικό, σε μια δύσκολη συγκυρία να μπορούμε να αναδείξουμε δράσεις σαν κι αυτές, που αποτελούν αχτίδα φωτός και μπορούν να λειτουργήσουν ως παράδειγμα προς μίμηση. Όταν μάλιστα οι πρωτοβουλίες εκδηλώνονται στον σπουδαίο, αλλά και ευαίσθητο χώρο, του Πολιτισμού και της αναβάθμισης του Αστικού Περιβάλλοντος, η αξία τους πολλαπλασιάζεται αφού λειτουργούν αθροιστικά και συνδυαστικά. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δείχνει ένα δρόμο που μπορεί και πρέπει να ακολουθήσουν και άλλα Ιδρύματα, Φορείς ή πρόσωπα, στην κατεύθυνση της συμπόρευσης όλων των δυνάμεων του Έθνους σε κοινούς στόχους.»